وعده تازه مسکنی شهرداری تهران؛ چند واحد مسکونی امسال تکمیل می شوند - افق اقتصادی

وعده تازه مسکنی شهرداری تهران؛ چند واحد مسکونی امسال تکمیل می شوند - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 293822 |
تاریخ انتشار : ۱۹ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۳ |
38 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

اکوایران : مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان اینکه حداکثر ۱۰ درصد پروژه های سازمان نوسازی شهر تهران در مناطق ۱ تا ۶ قرار دارد، گفت: در قرارگاه جهادی مسکن ۱۷۳ هکتار سرانه خدماتی مثل فضای سبز، درمانگاه، مسجد، اماکن فرهنگی، ورزشی و درمانی به شهر تهران اضافه شده است.

وعده تازه مسکنی شهرداری تهران؛ چند واحد مسکونی امسال تکمیل می شوند

 نشست تبیین دستاورهای قرارگاه مسکن شهرداری تهران پیرامون اقدامات شهرداری در حوزه مسکن با حضور اصحاب رسانه برگزار شد. در حاشیه این نشست خبرنگاران از ۲۰ هزار واحد مسکونی قرارگاه مسکن شهرداری پایتخت بازدید کردند.

سید مهدی هدایت، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در این برنامه گفت: ضرورت های ورود شهرداری به مسکن عبارتند از تولید ناکافی مسکن در تهران و رشد سرسام آور قیمت آن، استطاعت پذیر نبودن مسکن تولیدی و ناتوانی خانوارها برای تصرف آن و در نتیجه خروج بخشی از شهروندان از شهر و اسکان در حاشیه، رشد چهار برابری جمعیت حاشیه نشین (رشد میزان اجاره نشینی و عبور آن از ۵۰ درصد. تکلیف قانونی شهرداری برای تسهیل تولید مسکن استطاعت پذیر برای گروه های کم درآمد بر اساس بند ۲۱ ماده ۵۵ شهرداری و ماده ۱۲ قانون جهش تولید مسکن مبنی بر اولویت تامین مسکن در بافت های فرسوده و اراضی و عرصه های ناکارآمد درون شهر و ظرفیت ها و مسئولیت های شهرداری در این خصوص با توجه به وسعت قابل توجه بافت های فرسوده و اراضی و عرصه‌های ناکارآمد در تهران بالغ بر۱۰ هزار هکتار)، مسئولیت اجتماعی شهرداری در قبال شهروندان و اهمیت پرداختن به موضوع مسکن به عنوان یکی از مهمترین نیازهای خانوار، مسئولیت شهرداری در ستاد بازآفرینی و مطرح بودن موضوع مسکن به عنوان یکی از وجوه اساسی بازآفرینی شهری، جایگاه شهرداری ها در حوزه مسکن در تجارب جهانی و در اغلب شهرهای مهم دنیا است . 

وی افزود: رویکردهای شهرداری تهران پای کار آوردن همه ظرفیت‌های شهر و شهرداری تهران در زمینه  مجوزها، عوارض، تسهیل فرآیندها برای حضور و مشارکت نهادها دستگاه ها و به ویژه بخش خصوصیو … و توجه به تأمین خدمات و ایجاد محلات الگو است.

 هدایت در تشریح اقدامات هم گفت: زمانی که قرارگاه تشکیل شد، یک کارگروه ایجاد شد. این کارگروه تمامی اراضی مستعد ساخت مسکن در شهر تهران را با رویکرد نوسازی بافت فرسوده و ناپایدار و همچنین محدوده بی دفاع شهری را شناسایی کرد. ما با بازیگران اصلی حوزه مسکن در شهر تهران حدود ۵۳۲ هزار واحد توانستیم تفاهم نامه امضا کنیم و بعد کارگروه تخصصی شهرسازی ایجاد شد که حدود ۲۸۵ هزار واحد از این تفاهمنامه‌ها به دستور نقشه رسیدند. باقی هم به دلیل قرار گرفتن زمین ها در پهنه سبز، باغات و یا مغایرت از دستور کار خارج شدند. 

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به اینکه همه ۲۸۵ هزار واحد مجوز کمیسیون ماده پنج را اخذ کرده اند، گفت:  در قرارگاه جهادی مسکن قرار بود موانع تولید مسکن را برطرف کنیم، زمان صدور پروانه را کاهش دهیم و ظرفیت های تولید مسکن در تهران را فعال کنیم، شهرداری تهران از ابتدا قصد تصدی گری در حوزه مسکن را نداشت و به دنبال تسهیل گری بود. 

وی ادامه داد: از ۲۸۵ هزار واحد مسکونی دارای قابلیت اجرا، ۸۵ هزار واحد در مرحله اجرا و ۲۰۰هزار واحد در مرحله اخذ پروانه و آغاز عملیات اجرا هستند. همچنین تهیه ۶۴ طرح بازآفرینی برای ۹۰۰۰ هکتار از اراضی و عرصه های ناکارآمد و بی دفاع شهری با هدف رفع موانع موجود برای باز توسعه شهر و ظرفیت سازی برای تأمین مسکن استطاعت پذیر از دیگر اقدامات است.

هدایت در مورد تاثیر این اقدامات هم گفت: جریان سازی در حوزه مسکن با مشارکت ذی‌مدخلان مهم و مطرح شدن شهرداری به عنوان یکی از نقش آفرینان اثرگذار رشد تولید مسکن پس از راه اندازی قرارگاه مسکن هم موجب نوسازی دو برابری در بافت فرسوده شده و هم در کل شهر قابل لمس خواهد بود. به طوری که اثرات ظرفیت سازی های صورت گرفته در اراضی و عرصه‌های ناکارآمد و پروژه های آغاز شده در رونق تولید مسکن، رشد اشتغال، رونق نوسازی بافت های ناکارآمد و تبدیل فضاهای بی دفاع شهری به قطب های توسعه شهر، کنترل قیمت مسکن در سال های آتی را می توان شاهد بود.

 وی افزود: برای اولین بار در شهر تهران ۵۴ طرح موضعی و موضوعی را تهیه کردیم. یکی از اقدامات مهم ما درواقع همین تهیه طرح های موضعی و موضوعی بود.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان اینکه پروژه نفرآباد، حکمت، رضوان، تندگویان در مراحل مختلف ساخت هستند، ادامه داد: از پروژه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی که توسط معاون اول وقت کلنگ زنی شد، بخشی آغاز شده و بخشی دیگر هم آغاز خواهد شد. سازمان نوسازی در بخش نوسازی به دنبال تسهیلگری است و نه تصدی گری.

وی با تاکید بر اینکه بیشتر پروژه قرارگاه جهادی مسکن در مناطق کم برخودار است، گفت: دغدغه دوستان در حوزه آغاز نشدن برخی پروژه ها رفع خواهد شد.

هدایت با پرداختن به پروژه ساصد هم تصریح کرد: این پروژه حدود ۱۳۰۰ واحد است که حدود ۱۰ درصد پیشرفت داشته است. البته علاوه بر ساخت مسکن تامین خدمات هم در این پروژه انجام خواهد شد. در تمامی پروژه های قرارگاه مسکن تمامی خدمات از جمله مسجد، درمانگاه، فضای سبز و… تامین خواهد شد.

 مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان اینکه حداکثر ۱۰ درصد پروژه های سازمان نوسازی شهر تهران در مناطق ۱ تا ۶ قرار دارد، افزود: در قرارگاه جهادی مسکن ۱۷۳ هکتار سرانه خدماتی مثل فضای سبز، درمانگاه، مسجد، اماکن فرهنگی، ورزشی و درمانی به شهر تهران اضافه شده است.

 وی در مورد ۳۰ هزار واحد که سازمان نوسازی اقدام به ساخت آن کرده است، گفت: این پروژه مشارکتی است که بخشی از آن طریق مشارکت زمین با عوارض و برخی صرفا با عوارض تامین می‌شود. بخشی از واحدها هم متعلق به شهرداری تهران است.

هدایت ادامه داد: از این پروژه ها ۴۴۰۰ واحد امسال تکمیل می شود. تمام مساکنی که از این قراردادها سهم شهرداری تهران است، تبدیل به مسکن معوض در بافت و یا اینکه عایدات آن تبدیل به خدمات در محدوده بافت خواهد شد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید