رونمایی از ۱۰۰ اتوبوس جدید پایتخت - افق اقتصادی

رونمایی از 100 اتوبوس جدید پایتخت - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 259804 |
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۳ |
100 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

صبح امروز با حضور معاون شهردار تهران از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس جدید ناوگان حمل‌ونقل عمومی شهر تهران رونمایی شد.

رونمایی از ۱۰۰ اتوبوس جدید پایتخت

 ۱۰۰ دستگاه اتوبوس از محل قرارداد شهرداری تهران با شرکت‌های اسنا و عقاب‌افشان تحویل شهرداری تهران شد.براساس اعلام شرکت واحد اتوبوسرانی قرار است این اتوبوس‌های نو در خطوط اتوبوسرانی جنوب و جنوب شرق پایتخت به کار گرفته شود.

مهدی چمران در مراسم رونمایی از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس جدید پایتخت با بیان اینکه در طول سال‌های گذشته اتوبوسی به ناوگان حمل‌ونقل اضافه نشد و به همین علت کارخانه‌های تولید اتوبوس تعطیل شده بودند، گفت: راه‌اندازی مجدد کارخانه‌های اتوبوس نیز زمان می‌برد و از آنها تشکر می‌کنیم که به بخشی از وعده‌ خود عمل کردند؛ البته شهرداری هم در پرداخت مشکلاتی داشته و انتظار داریم شرکت‌های اتوبوسرانی جهادگونه به میدان بیایند تا کمبودهای سال‌های اخیر را جبران کنیم.

وی با بیان اینکه این در حالی است که براساس اسناد بالادستی می بایست تقریبا هم اکنون ۹۰۰۰ اتوبوس می داشتیم که حالا ۲۰۰۰ اتوبوس است و در این شرایط طبیعی است که مردم در آفتاب و باران مدتها بایستند و مشکلات فروان تحمل کنند، ادامه داد: قرارمان با مدیران شهری این است که ماهانه به دلیل اهمیت حوزه حمل و نقل گزارش های یک‌ماهه در صحن شورای شهر داشته باشیم و امید است در ماه های آینده با دستاوردهای بهتری پیش برویم.

رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه باید ۱۰ برابر اتوبوس‌های فعلی رونمایی شده وارد خطوط شود، گفت: برای خریدهای خارجی امید است با کمک بانک‌ها و دولت تلاش داریم که هر چه سریعتر واگن‌های جدید و اتوبوس‌ها وارد شوند.

وی با بیان اینکه برقی سازی ناوگان نیز تاثیر مثبتی در حل آلودگی هوا و بهبود وضعیت محیط زیست خواهد داشت و امید است آنها هم هرچه زودتر وارد ناوگان کنیم، افزود: به هرحال تلاش‌ها نباید متوقف شود و ماهم در شورای شهر تا حد توان آنچه که می‌توانستیم را انجام دادیم و از کارهای دیگر و بودجه های دیگر همچون فرهنگی و خدمات شهری کاستیم و به بودجه حمل و نقل اضافه کردیم و نیمی از بودجه به حوزه  حمل و نقل اختصاص داده شد.

رئیس شورای شهر تهران تأکید کرد: اتوبوس‌های۴ میلیارد تومانی دو سال پیش حالا ۸ میلیارد تومان شده و به یاد دارم که اولین اتوبوس‌های دو کابین ۲۴۰ میلیون تومان بود اما الان همان اتوبوس  حدود۱۵ میلیارد تومان شده و با این افزایش قیمت و دلار، تأمین بودجه بسیار سخت است؛ اما می‌خواهیم هر جور شده از اتلاف وقت مردم، آلودگی هوا و ترافیک بکاهیم.

مهدی چمران در حاشیه مراسم نیز با بیان اینکه کاری که مدیریت شهری باید در حوزه بودجه  انجام می داد و اختصاص مبالغ مورد نظر را در دو سال اخیر انجام دادیم و دوستان ما نیز در شهرداری همه تلاش خود را معطوف به این امر کردند؛ اما باید کارخانه آماده باشد و خریدهای خارجی نیز در حال پیگیری است که متاسفانه زمان می‌برد و راضی نیستیم.

وی با بیان اینکه در تأمین اتوبوس‌ها همه دغدغه  این بود که اتوبوس داخلی باشد و حتی برای اتوبوس‌های برقی برای ۵۰۰ دستگاه قرارداد بستیم و کار خود را در این زمینه انجام دادیم، در مورد لزوم استفاده از صندوق توسعه ملی گفت: ما برای مترو کمک گرفتیم و ۲ میلیارد دلار برای مترو در اوایل دهه ۹۰ اخذ شد؛ اما به طور کامل از آن استفاده نشد و قراردادهایش ماند.

رییس شورای شهر تهران در پاسخ به انتقادی مبنی بر استفاده از اتوبوسهای داخلی به جای خارجی گفت: اتوبوسهای داخلی نه مدرن‌تر و نه ارزانتر است  و  تلاش ما در درجه اول تمرکز بر تولید داخلی بود؛ اما گفتند ماهی ۵۰ اتوبوس می دهند اما ما قرارداد ۲۵۰۰ اتوبوس را بستیم و همینجا به تولید کنندگان داخلی اتوبوس می گویم که هرچقدر در داخل کشور بسازند ما می‌خریم که آن هم نمی دهند.

محسن هرمزی نیز در این مراسم با بیان این که  در ابتدای این دوره مدیریت شهری در حوزه حمل‌ونقل دچار عقب‌ماندگی بود، گفت: عقب‌ماندگی در این حوزه به‌گونه‌ای بود که فرسودگی ناوگان حوزه اتوبوسرانی به حدود ۸۰ درصد رسیده بود و فقط ۱۳۰ دستگاه اتوبوس در دوره قبلی وارد چرخه شده بود.

وی با بیان اینکه عدم توجه به زیرساخت و بازسازی و مهندسی کار و خطوط جدید باعث بروز مشکلات مفرط شد، گفت: نیمی از بودجه شهرداری تهران در سال جاری به موضوع حمل‌ و نقل اختصاص یافت و این نشان‌دهنده اهمیت مسئله حمل‌ و نقل دارد.

هرمزی با بیان اینکه قرارداد ۲۷۵۵ اتوبوس با تولیدکنندگان داخلی بسته شد، گفت: از ابتدای این دوره ۹۴۹ دستگاه را تحویل گرفتیم. اگر این دوره را با تمام دوره‌های قبلی مقایسه کنید این یک نصاب دست نیافتنی است و  همچنین در کنار این‌ موضوع با کمک دولت به میزان ۲۵۰۰ اتوبوس برقی قرارداد بستیم و تا شهریورماه از فاز اول این اتوبوس ها رونمایی خواهد شد.

وی با بیان اینکه با این اقدامات مسیر توسعه جمهوری اسلامی ورق جدیدی می‌خورد و این اتفاق مبنی بر اینکه ما از خودروهای دیزلی گذار کنیم را رقم می‌زند. تاکید کرد که این اقدام با کمک شهردار تهران و دولت میسر نمی‌شد. توجه به تولید کنندگان داخلی نیز از جمله اقدامات این دوره بود. 

به گفته هرمزی، در حوزه تاکسیرانی شهرداران مناطق به کمک ما آمدند و قرار است با کمک شهرداری منطقه ۲۲ از سهمیه ون‌های جدید ایران‌خودرو استفاده کنیم و با تامین منابع شهرداری منطقه ۲۲ تا ماه آینده در دو فاز ۱۰۰۰ ون به ناوگان وارد می‌شود.

هرمزی با بیان اینکه در حوزه مترو تکلیف ۲۰ ساله مترو را آغاز و حفاری خطوط ۱۰ آغاز شد، گفت: قرارداد خط ۹ انجام شد و به زودی قرارداد احداث خط ۱۱ نیز به زودی منعقد شده و تا پایان سال پرونده توسعه خطوط ۶ و ۷ بسته می‌شود.

وی در مورد حوزه‌های نرم‌افزاری با تاکید بر اینکه امسال شاهد رخدادهای خوبی در این حوزه خواهیم بود، گفت: امیدوارم این اتوبوس‌ها موجب خوشحالی مردم شود.

 مهدی علیزاده مدیرعامل شرکت واحد در حاشیه مراسم رونمایی از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس نو با بیان اینکه امروز رونمایی از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس از محل قراردادهای سال گذشته را مشاهده می‌کنیم، گفت: این اتفاق با همت شورای شهر تهران و در سال گذشته با شرکت‌های داخلی منعقد شد.

به گفته وی، با حمایت‌های شهردار تهران این قراردادها منعقد شده و به مرور زمان نسبت به تحویل اتوبوس‌های داخلی اقدام خواهد شد و  در دولت جدید اولین گام شهردار تهران در روز اول قرارداد ۱۷۵ اتوبوس با شرکت ایران‌خودرو بود که نشان از این است که مدیریت جدید شهری توجه ویژه ای به حوزه حمل و نقل دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ناوگان نوسازی شهر تهران هم اکنون به ۹۴۰ دستگاه رسیده که در خطوط به کارگیری می‌شوند، ادامه داد: اواخر سال گذشته ۵۴ خط غیرفعال و نیمه فعال اتوبوسرانی توسط همکاران در شرکت واحد فعال شد که عمدتا این خط ها در غرب تهران بودند و اتوبوس‌های تحویلی در مناطق غربی تهران فعال شد و موجب رضایتمندی نسبی مردم شد.

مدیر عامل اتوبوسرانی تهران در مورد اقدامات فعلی شرکت واحد اتوبوسرانی بیان کرد: سال گذشته ۲۳۴ اتوبوس اورهال شد.

وی با بیان اینکه از تولید کنندگان داخلی اتوبوس به خصوص عقاب و اسنا تشکر کنیم که اتوبوس‌های با کیفیت با خدمات پشتیبانی خوب به ما تحویل دادند، گفت: در حال حاضر ۴۱۶ اتوبوس با همکاری خودرو سرویس شهر فعال شد و اتوبوس‌های امروز در مناطق جنوبی و جنوب شرقی فعال خواهند شد.

وی با بیان اینه مردم سوال می پرسند که چرا اتوبوس های کهنه همچنان فعال هستند؟ گفت: نیمی از اتوبوس‌های فعال شرکت واحد متعلق به بخش خصوصی است و کم‌کم این اتوبوس‌ها نیز نوسازی خواهد شد.

وی اعلام کرد: تا پایان سال رشد چشم‌گیری در تحویل‌گیری اتوبوس‌های داخلی که بخشی از اتوبوس‌های برقی چینی است، خواهیم داشت که آن هم به مرور وارد ناوگان می‌شود و چهره شهر را تغییر می‌دهد و موجب رضایتمندی مردم خواهد شد و جا دارد یادی کنیم از رئیس جمهور شهید آیت الله رئیسی داشته باشیم که در طول سه سال اخیر حمایت‌های زیادی از شهرداری تهران در نوسازی ناوگان حمل و نقل داشتند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید