اکوایران: یک عضو شورای شهر تهران نسبت به وضعیت درختان پارک جنگلی چیتگر تذکر داد.
به گزارش اکو ایران ،مهدی چمران، رئیس شورا در حاشیه دویست و چهلمین جلسه رسمی شورا و در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی در خصوص اورهال اتوبوس ها و وسایل نقلیه عمومی با توجه به فرا رسیدن فصل گرما اظهار داشت: اورهال در حال انجام است. البته تعداد دقیق آن را شرکت واحد اعلام میکند؛ اما بیش از ۶۰۰ واحد اورهال شده است. مقرر بود هر ماه گزارش اقدامات انجام شده در حوزه حمل و نقل به صحن شورا ارائه دهد؛ بار دیگر از معاون حمل و نقل دعوت می شود به صحن آمده و در این باره گزارش لازم را ارائه دهد.
وی با تأکید بر اینکه خرید دستگاه های اتوبوس جدید مشکلاتی داشته و در کش و قوس اداری است؛ بیان کرد: موضوع واگن های مترو حل شده و امیدواریم به موقع تحویل داده شود. در خصوص اتوبوس ها تا جایی که مطلع هستیم؛ هنوز به قرارداد نهایی نینجامیده یا بهتر بگوییم عملیاتی نشده که این مربوط به قراردادهای های خارجی است. اما قراردادهای داخلی در حال انجام بوده و قرارداد خرید ۲هزار دستگاه اتوبوس عادی و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی منعقد شده و به مرور در حال تولید و تحویل است. در مجموع تعداد ۶۵۰ دستگاه تحویل داده شده است. در این زمینه با ۳ کارخانه قرارداد بسته شده که در حال انجام کار هستند اما ما به این کارخانه ها اکتفا نکرده ایم و از شرکت های خارجی هم در این زمینه یاری گرفتیم.
رئیس شورا با بیان اینکه خرید خارجی باید بسیار زودتر انجام و عملیاتی شود؛ تصریح کرد: می گویند هر چه از شورا در این باره سؤال می شود تنها جواب « نمی دانم» شنیده می شود. بله اما هدف ما این است که اگر وعده ای داده می شود صادقانه باشد. یعنی اگر کاری انجام نشده، اطلاعات غلط داده نشود. مهم این است که آن کس که نداند و بداند که نداند.
چمران در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه با تغییر دولت تعامل با دولت به چگونه خواهد بود، بیان کرد: فکر نمی کنم مناسبات به هم بریزد چرا که مسیر پیش رو به شکلی بوده است که تغییر دولت، خللی در روند کار ایجاد نخواهد کرد و این سیاست ها دنبال خواهد شد. موضوع نهایی شدن قراردادها نیز ناظر بر انتقال منابع مالی و امضاست، ممکن است آنچه اینجا مطرح می شود؛ با آنچه وزارت کشور اعلام می کند متفاوت باشد. نکته این است که کارخانه های طرف قرارداد برای سایر کشورها از جمله آمریکا و کشورهای اروپایی نیز تولید دارند و ما باید منتظر باشیم تا نوبت ما هم برسد.
وی در ادامه در خصوص برگزاری نمایشگاه ساختمان در خیابان سئول نیز گفت: این موضوع مایه تعجب ما نیز است. گویا قصد دارند این نمایشگاه را امسال هم در سئول برگزار کنند. این موضوع در دست پیگیری است. نمایشگاه ساختمان پر ازدحام بوده و برگزاری آن در این محل باعث آزار شهروندان خواهد بود با توجه به بازگشایی مدارس این وضع تشدید خواهد شد.
در جلسه امروز شورای شهر هم ،مهدی پیرهادی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت کاشت درختان اظهار کرد: سازمان جنگل داری اقداماتی در بوستان سرخه حصار انجام داده و در بوستان چیتگر و لویزان نیز سازمان جنگل داری در کنار شهرداری که بهره بردار بوستان هاست، باید ورود کند و نسبت به جلوگیری از آفت زدگی در بوستان ها به ویژه بوستان چیتگر که معضلی جدی است، اقدام کند.
وی افزود: شهرداری نیز موارد را پیگیری و به شورا اعلام کند و اگر لازم باشد ما از دادستانی موضوع را پیگیری خواهیم کرد. اگر نیاز به اصلاح افراد باشد مراجع باید نسبت به این موضوع اقدام کنند.
پیرهادی با بیان اینکه شهرداری اعلام کرده بود که در سال جاری ۲۰ باغ را در دست تملک دارد، یادآور شد: با توجه به اینکه باغات در سال قبل مشخص شده تقاضا می کنیم توافقات سریع تر به نتیجه برسد و تا پایان سال بوستان ها به بهره برداری برسد و به عنوان اولویت در نظر گرفته شود.
سید احمد علوی هم در تذکری با بیان اینکه عده ای ۱۰ تا ۱۵ سال در سرای محلات زحمت کشیده اند، اظهار کرد: فارغ از نگاه ها می طلبد تصمیمات در ستاد مشارکت های محله ای با احتیاط گرفته شود که زندگی افراد آسیب نبیند. اگر دوستان نگران دخالت شورا در اجرا هستند ما نیز نگرانیم که شهرداری در سیاست گذاری ورود کرده و تصمیم گیری کند. باید اجازه دهند که شورا سیاست گذاری های خود را انجام دهد.
ناصر امانی هم در این جلسه با بیان اینکه بر اساس نظام نامه مدیریت محلات، ارکان مدیریت اجتماعی و نحوه انتخاب اعضا باید توسط ستاد مشارکت های محله ای انجام شود، اظهار کرد: یکی از ارکان مدیریت محله، نحوه انتخاب و عزل مدیر محله است و دستورالعمل آن توسط شهرداری تهیه و به ستاد ارائه شده که در حال رسیدگی است.
وی افزود: در آخرین جلسه دستورالعمل دبیرخانه نیز نهایی شده و قرار است توسط رئیس شورا ابلاغ شود. اخیراً دبیرخانه ابلاغی را انجام داده که تا ۱۸ خرداد ماه بیشتر قرارداد مدیران محله تمدید نشود و هرکسی حاضر نشد قرارداد را امضا کند، فردی دیگر جایگزین او شود.
امانی با بیان اینکه ما با ۳۵۲ نفر روبه رو هستیم که محلات را مدیریت می کنند و در حد وظایف خود زحمت کشیده اند، یادآور شد: در این دوره نیز مدیران محلات با فراز و نشیب رو به رو بودند اما اکثریت سراهای محلات مشغول به فعالیت هستند که با حداقل حقوق به صورت خودگردان فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: در این شرایط که انتخابات را نیز پیش رو داریم چنین موضوعی قابل پذیرش نیست و باید روند جدیدی در برخورد با مردم و مشارکت محله ای داشته باشیم. از دیروز نگرانی بین مدیران محلات شکل گرفته که تکلیف آنها و نظام نامه چه می شود. ما از شهرداری می خواهیم تحمل کنند تا دستورالعمل ها ابلاغ شود.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران گفت: بنده از آقای باقری می خواهم سریعتر این بخشنامه ابلاغ شود. مثل اینکه دبیر علاقه به صدور بخش نامه دارند. اگر این بخش نامه لغو نشود ما خودمان لغو خواهیم کرد. پس از ۱۸ خرداد قرار است چه کاری انجام دهند. در چنین شرایطی منحل کردن درست نیست.
مهدی اقراریان هم با بیان اینکه ما وارد فصل جابجایی منازل شده ایم و بر اساس آخرین آمار نیمی از جمعیت تهران مستأجر هستند، اظهار کرد: هیچ برنامه مؤثری در مدیریت بازار اجاره نشینی وجود ندارد و یکی از مهمترین چالش های نیمی از جمعیت پایتخت معضل اجاره نشینی است که امیدواریم تدبیری در این زمینه اندیشیده شود.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم مجلس و دولت جدید فرصت را غنیمت بشمارند و معضل اجاره نشینی را جدی ببینند.
اقراریان با اشاره به آشفتگی مدیریتی در شهرداری منطقه یک و خشک شدن تعمدی درختان در این منطقه، یادآور شد: پای درختان سیمان می ریزند و درختان را خشک می کنند. اینکه ساختمان در حال ساخت چگونه مجوز گرفته نیز جای سوال دارد که مطرح خواهم کرد.
رئیس کمیته نظارت و حقوقی شورای شهر تهران با بیان اینکه سازه ای زیر یکی از پل های بزرگراه شهید صیاد شیرازی ساخته شده است، تصریح کرد: یک فروشگاه ایجاد شده که جای پارک نیز برای آن وجود ندارد. نباید شهرداری برای منافع کوتاه مدت و به هر قیمتی چنین اقدامی انجام دهد. باید در این زمینه فکر اساسی کرد. در این دوره شاهد اقدامات عجیب و غریبی هستیم و اساتید شهرسازی و معماری نسبت به اتفاقات دوره مدیریت آقای زاکانی تذکرات جدی دارند.
اقراریان تأکید کرد: خواسته یا ناخواسته و به دلایلی که ما نمی توانیم عنوان کنیم، کارهایی انجام می دهند که امیدواریم روند اصلاح شود.
مجید باقری معاون برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران در جریان بررسی یک فوریت لایحه کمک به آسیب دیدگان سیل سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این لایحه در کمیسیون مربوطه مورد بررسی قرار می گیرد، اظهار کرد: در پایان سال قبل تخصیص اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی برای مردم سیستان اختصاص داده شد، اما چون دوره مالی آن به پایان رسید و فرصت کارسازی باقی ماند، درخواست کردیم که این رقم در بودجه سال ۱۴۰۳ لحاظ شود تا کارسازی ها صورت بگیرد.
یک فوریت این لایحه با ۱۹ رأی موافق به تصویب رسید.
در ادامه این جلسه مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی یک فوریت لایحه اصلاحیه مصوبه «تعیین اجاره بهای کیوسک های عرضه گل و مطبوعات در سطح شهر تهران در سال ۱۴۰۳» تأکید کرد: اضافه کردن هر نوع کیوسک در تمام نقاط شهر ممنوع است و حتی شهرداری نیز نمی تواند چنین کاری انجام دهد. کیوسکی تحت عنوان نمایشگاه مصالح ساختمانی زیر پل ساخته شده و نمی دانیم چه الزامی داشته و این اقدام ممنوع است. باید حتما از شورا اجازه می گرفتند. به شهردار منطقه یک خواهیم گفت که این کیوسک تخریب شود و البته در ابتدا دلیل را می پرسیم و اگر خلاف باشد، باید تخریب صورت بگیرد.
وی افزود: قیمت های جدید ارائه شده که در کمیسیون ها بررسی خواهد شد و در نهایت ارقام در صحن شورا بررسی و تصویب می شود.
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا با بیان اینکه سالانه باید دو درصد از کیوسک های موجود کاسته شود، خاطرنشان کرد: شهرداری باید در خصوص این موضوع و همچنین نحوه قرارداد با کیوسک داران گزارش ارائه دهد.
یک فوریت لایحه تعیین اجاره بهای کیوسک های عرضه گل و مطبوعات در سطح شهر تهران در سال ۱۴۰۳ نیز با ۱۹ رأی موافق تصویب شد.
سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا نیز در جریان بررسی یک فوریت الحاق یک تبصره به لایحه نرخ کرایه وسایل حمل و نقل عمومی، گفت: سقف مبلغ بلیت اقشار خاص در سال قبل ۳۰۰ هزار تومان بود و در سال جاری این رقم به ۴۰۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت تا قدرت خرید بلیت اقشار همچون سال قبل باشد.
این یک فوریت نیز با حداکثر آراء موافق تصویب شد.