چرا زاکانی با موتور به این همایش آمد/ تشکیل قرار گاه محلات در پایتخت - افق اقتصادی

چرا زاکانی با موتور به این همایش آمد/ تشکیل قرار گاه محلات در پایتخت - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 221282 |
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۹ |
139 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

اکوایران : همایش آغاز به کار معتمدین شورای شهر در ترکیب هیئت امنای محلات شهر تهران برگزار شد ،شهردار تهران با موتور به این همایش آمد ودلیل آن را ترافیک این روزهای تهران عنوان کرد.

چرا زاکانی با موتور به این همایش آمد/ تشکیل قرار گاه محلات در پایتخت

مهدی چمران در همایش آغاز به کار معتمدین شورای شهر در ترکیب هیئت امنای محلات شهر تهران با بیان اینکه شورایارانی که از قبل مسئولیت داشتند مجددا به خدمت‌گزاری در محلات ادامه خواهند داد، گفت: تهران شهر کوچکی نیست و از یک یا دو محله شکل نگرفته است. محلات بازار، امامزاده یحیی، پامنار، سنگلج و چاله میدان هریک به اندازه یک شهر جمعیت دارند.

وی با بیان اینکه جمعیت تهران حداقل ۱۰ میلیون نفر است و اداره چنین کشورشهری همانند یک کشور است، یادآور شد: تهران از برخی کشورهای خاورمیانه جمعیت بیشتری دارد. منظور ما تهران با ۲۲ منطقه است نه تهران بزرگ و یا استان تهران. اگر بخواهیم حریم پایتخت را نیز حساب کنیم جمعیت بیش از این خواهد بود.

چمران با تاکید بر اینکه اداره چنین شهری قطعا و یقینا تنها با حضور ۲۱ عضو شورا شدنی نیست، یادآور شد: در یک دوره تعداد اعضا به ۳۱ نفر رسید اما بازهم پاسخگو نبود.

وی افزود: در سال ۱۳۸۲ و شورای دوم بحث شورایاری‌ها به صورت جدی مطرح و در تمام محلات انتخابات محله‌ای برگزار شد و تعداد زیادی از شورایاران دوره دوم، سوم و چهارم شورا آن زمان انتخاب شدند و کار خود را آغاز کردند اما مشکلاتی از جمله قانون اساسی و قانون شوراها وجود داشت.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه در مجمع عمومی دیوان عدالت اداری شورایاری‌ها مطرح شد و گفتند چون در قانون اساسی پیش‌بینی نشده امکان برگزاری انتخابات وجود ندارد، گفت: به همین دلیل اساسنامه ما باطل شد. شورایاری در هیچ‌یک از شهرها وجود نداشت و ما در تهران به چنین نیروهایی که بین شورای اسلامی و مردم قرار بگیرد و مسائل نواحی و مناطق را به شورا منتقل کند، نیاز جدی و شدیدی داریم.

وی افزود: در شورا به ویژه کمیسیون فرهنگی به این اندیشیدیم که چگونه باید عمل کرد و به این نتیجه رسیدیم که هیئت امنای محلات آغاز به کار کنند. احکام آماده شده و همه هیئت‌های امنا آماده هستند و کار به تدریج آغاز خواهد شد.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه نخبگان، سمن‌ها، بسیج و دیگر بخش‌ها در هیئت امنای محلات حضور دارند، تاکید کرد: امن بودن یک شهر به امنیت و عمران ظاهری آن نیست و شهری امن خواهد بود که از لحاظ معنویت و روحانیت نیز امن باشد و اگر چنین نباشد هرچه شهر را آراسته کنیم مردم امنیت نخواهند داشت. شهرهای امنی در دنیا در ظاهر وجود دارد اما امنیت روانی در آن دیده نمی‌شود و آمار خودکشی آنها بالاست چون امنیت روانی ندارند.

وی اضافه کرد: ارتقاء امور شهر در تمام بخش‌ها به جای خود؛ باید به تمام بخش‌های شهر برسیم اما اگر از امنیت معنوی غافل شویم به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید. بنده این موضوع را با شهرداران شهرهای مطرح دنیا نیز عنوان کردم و امروز نیز این مسئله را مطرح می‌کنم و امیدوارم مورد توجه هیئت امنای محلات قرار بگیرد.

چمران با بیان اینکه تمام مسائل مردم در شهر باید رسیدگی شود، گفت: نمایندگان مجلس به امور کلان می‌پردازند و شوراها شکل گرفتند تا به مسائل مناطق و نواحی شهر رسیدگی کنند. البته باید این اقدام با کمک مردم انجام شود. این اعتقاد ماست که اگر از مردم کمک بگیریم موفق خواهیم بود.

وی در ادامه یادآور شد: ما قانون اساسی را رعایت می‌کنیم اما چشم و گوش بسته هم نیستیم. ما به دنبال برگزاری انتخابات عمومی نیستیم؛ بر اساس ماده نهم یا دهم قانون شوراها که به تشکیل اجتماعات محله‌ای اشاره شده است. 

رئیس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه امام خمینی (ره) دستور تشکیل شوراها را دادند، یادآور شد: شوراهای محلی در اوایل انقلاب به خودی خود شکل گرفت. متاسفانه سالها شوراها شکل نگرفتند و این عقب ماندگی سبب شد همه حق شوراها و شورایاری‌ها را بگیرند. ما بسیار کم دیدیم که ائمه جماعات، نخبگان و رسانه‌ها به این موضوع پرداخته باشند. به هر شکل امیدواریم شورایاران و معتمدین محلات توسط مردم و بر اساس انتخابات محلی انتخاب شوند.

وی با تاکید بر اینکه ما باید تمام تلاش خود را انجام دهیم که سامانه ای برای هیئت امنای محلات تشکیل شود، گفت: باید قدر محلات را دانست؛ چراکه محله‌محوری سابقه‌ای ریشه‌ای در معماری دارد و در گذشته محلات بر اساس مسجدمحوری شکل می‌گرفت.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه گسست اجتماعی برای جامعه مضر است و این خاصیت شهرنشینی غربی است، تاکید کرد: باید ما این روال اشتباه را درست کنیم و این گسست نباید وجود داشته باشد.

ناصر امانی  هم در این همایش با بیان اینکه به اتفاق آراء در ستاد مشارکت محلات اعلام کردیم که شورایاران در هیئت امنا حضور داشته باشند، گفت: علت این بود که شورایاران هم سابقه اجرایی دارند و هم حداقل و حداکثر آراء را به عنوان شورایاران سابق دریافت کردند.

وی افزود: اولویت اول انتخاب از بین شورایاران سابق بود و قرار بر این شد که اگر این افراد نبودند، از افراد مورد تایید شورای شهر انتخاب شود. در نهایت فراخوان‌ منتشر شد که با استقبال همراه بود البته هنوز اطلاعات تکمیل نشده است.

امانی با بیان اینکه هفت نفر در هر محله معتمد منتخب شورا هستند، یادآور شد: همه اعضا حق رای دارند و می‌توانند کاندیدای ریاست هیئت امنا شوند. برای دریافت این حق رای، رئیس شورا پیگیری‌های لازم را در هیئت تطبیق فرمانداری انجام داد.

وی با اعلام اینکه احکام تقریباً آماده شده و به نمایندگی از هر منطقه یک نفر حکم را دریافت خواهد کرد، گفت: پس از ایام تعطیلات منطقه به منطقه حضور خواهیم یافت و از شورایاران سابق تقدیر و احکام جدید را تقدیم خواهیم کرد.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه علت دریافت مهر و سربرگ شورایاران سابق پایان دوره و ابطال آن بود، یادآور شد: ۹۵ درصد از افراد مهر و سربرگ را بازگرداندند و تقاضای ما این است که پنج درصد باقی مانده نیز همکاری لازم را داشته باشند؛ چرا که در قالب جدید نیاز به این مکاتبات نیست.

امانی با اشاره به اینکه منعی وجود ندارد که نیروی انتظامی و یا بسیج در جلسات حضور داشته باشند، تاکید کرد: داوطلبی که منتخب شده و از شورای شهر حکم دریافت کرده نمی‌تواند از شهرداری حکم دریافت کند و اگر چنین باشد، خلاف قانون است و باید از یک جایگاه استعفا دهد.

وی افزود: تا کنون ۳۰ جلسه با معتمدین برگزار شد و پیشرفت کار بیش از ۹۰ درصد است؛ احکام به زودی امضا خواهد شد و پس از تعطیلات با اعطای احکام، هیئت امنای مدیریت محلات آغاز به کار خواهند کرد.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه هشت دستورالعمل برای هیئت امنا پیش‌بینی شده که دو دستورالعمل نظام‌نامه مدیریت محلات به زودی ابلاغ خواهد شد، گفت: امیدواریم به زودی شاهد تشکیل جلسات رسمی هیئت امنای ۳۵۲ محله پایتخت باشیم.

امانی با تاکید بر اینکه شهرداری تنها یک نماینده در هیئت امنای محلات دارد، گفت: این هیئت کاملا مردمی است و از هر بخش نماینده‌ای در آن حضور دارد.

علیرضا زاکانی  هم در این همایش با بیان اینکه امیدواریم با کمک هیئت امنای محلات بتوانیم امور شهر را پیش ببریم، اظهار کرد: مجموعه مدیریت شهری یک سیستم در هم تنیده است و هویت شهر را نمی توان به فراموشی سپرد؛ فیزیک شهر و روح شهر بر هم اثرگذارند.

وی با بیان اینکه روح شهر مهمتر از فیزیک شهر است و اگر اصلاح شود قالب و فیزیک شهر را نیز اصلاح خواهد کرد، یادآور شد: جوهره انقلاب اسلامی این است که انسان بسازد. انسان‌ها در شهر ما در معرض تهدیدات متعدد از جمله آلودگی هوا، ترافیک، آسیب‌های اجتماعی و مواردی از این قبیل هستند و البته بخشی از آن نیز به سبک زندگی برمی‌گردد.

زاکانی با تاکید بر اینکه سبک زندگی الهی با سبک زندگی غربی متفاوت است، تصریح کرد: تهران غیر از پایتخت بودن هیچ هویتی ندارد و مثل اصفهان، تبریز و مشهد نیست اما ظرفیت‌ عظیمی دارد که می‌تواند الگویی برای دیگر بخش‌ها باشد. بر اساس بیانات مقام معظم رهبری، تهران یک کشور است.

وی افزود: اگر محلات به کارکرد مردم سالاری دینی برسند به گوهر انقلاب اسلامی دست یافته‌ایم و مردم هرجا باشند، پیروزند. ستاد محلات و مجموعه‌های مرتبط با آن که در شورا به تصویب رسید و در حال اجرایی شدن است، باید در قالب قرارگاه محله روح امید را احیا کند و ظرفیت های شهر را در خدمت محله و ظرفیت مردمی را برای تحول شهر و ایفای نقش آنها در این تحول به کار بگیرد.

شهردار تهران با بیان اینکه مدیر محله توسط هیئت امنا انتخاب می‌شود و ذیل آن ۱۰ خانه و به دنبال آن ۱۰ کانون جهادی در متن جامعه بر محور مساجد و ارتباط با مدارس و خانواده شکل می‌گیرد، گفت: ۵۲ فعالیت در بخش‌های مختلف پیش بینی شده است. به طوری که قانون و عترت یک خانه است اما ذیل آن باید ۱۰ میلیون حافظ قرآن پرورش یابند.

زاکانی با تاکید بر اینکه خانه ورزش و سلامتی نیز در این راستا شکل خواهد گرفت، اظهار کرد: سال قبل ۶۵۰ هزار نفر و امسال یک میلیون نفر در رویداد قهرمان شهر شرکت کردند.

وی افزود: خانه اقتصاد و توانمندسازی و تکافل اجتماعی نیز شکل خواهد گرفت تا در کنار تربیت فرزندان، مادران بتوانند کاری انجام دهند و درآمد داشته باشند. تلاش این خانه‌ها باید سالانه منجر به رقابت شود و به دنبال آن ۵۲ رویداد در سال رقم خواهد خورد و محلات پیشتاز مشخص خواهند شد.

شهردار تهران با بیان اینکه در شهری همچون جویبار دغدغه به سمت کشتی رفت و پنج قهرمان جهانی را پرورش داد، گفت: هریک از مناطق و محلات تهران ظرفیت‌های متعددی در بخش های مختلف دارند. با تشکیل هیئت امنا، علاوه بر تعریف رویدادها قهرمان‌ها و استعدادهای شهر شناسایی و معرفی خواهند شد.

وی افزود: این رفت و برگشت هم تعلق محیطی و هم هویت برای محله ایجاد خواهد کرد و تلاشی رقم خواهد خورد که شهر و شهروند محور قرار بگیرند و سبک زندگی در شهر تغییر کند.‌

زاکانی با بیان اینکه تهران در حال جهش و تلاش‌ها در حال تغییر است و بودجه ۳۰ همتی سال ۹۹ به ۱۵۰ همت در سال آینده خواهد رسید، یادآور شد: خوشبختانه شورا و شهرداری مسیر پرافتخاری را طی می‌کنند. به طوری که اخیرا ۹ کیلومتر از خط شش مترو پایان یافت و روز شنبه ایستگاه های مترو با اعتبارات قابل توجهی به بهره برداری خواهند رسید. درمجموع اقداماتی انجام شده که شهر را نسبت به زمانی که تحویل گرفتیم متفاوت خواهد کرد.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه شورا شرایطی فراهم کرد که مردم محور قرار بگیرند، به طرح من شهردارم پرداخت و اظهار کرد: مشارکت مردم در اداره شهر باعث می شود مردم امیدوار شوند و کالبد و جسم و روح شهر تغییر کند.

وی ادامه داد: تلاش بر این بود که همه چیز بر مدار عدالت، فرهنگ درست و سبک زندگی درست باشد. ما به عنوان تیم مدیریت شهری در خدمت هیئت امنای محلات هستیم تا امور به بهترین شکل پیش برود.

 شهردار تهران در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران نیز با اشاره به تشکیل قرارگاه محلات گفت: همه موثرین محل در ستاد محلات فعال هستند و تلاش این ستاد به عنوان یک قرارگاه محلی برای بسیج امکانات محل صورت می گیرد و ماحصل آن پیوستگی بین مسجد، مدرسه و خانه است. به طوری که از ظرفیت‌های نخبگانی هر منطقه استفاده خواهد شد تا رویدادهای ۵۲ گانه توسعه پیدا کند و در رویدادها مردم از هم در امور خیر سبقت بگیرند و خانه‌های الگو ایجاد شود. 

وی افزود: تلاش و کوشش و رقابت امکانی را ایجاد خواهد کرد تا برجستگی‌های قابل سنجش هر محل را مورد ارزیابی قرار دهیم و بهترین محلات در بخش‌های مختلف به عنوان قهرمان مشخص شوند.

زاکانی  درپاسخ به این پرسش که چرا با موتور به مکان این همایش آمد گفت : به خاطر ترافیک با موتور آمدم و اگر با ماشین می آمدم به مراسم نمی رسیدم .

  در این همایش احکام اعضای هیئت امنای محلات با حضور زاکانی شهردار تهران، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران، علی اصغر قائمی، سید احمد علوی، ناصر امانی، سوده نجفی، علیرضا نادعلی و جعفر شربیانی اعضای شورای شهر تهران اعطا شد.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید