اکوایران : دو عضو شورای شهر تهران نسبت به وعده های ترافیکی شهردار تهران در صحن شورای شهر واکنش نشان دادند .
در جریان برگزاری دویست و سیزدهمین صحن علنی شورای شهر تهران، علیرضا زاکانی، شهردار تهران؛ جهت ارائه گزارش دستاوردهای سفر تیم مدیریت شهری به چین و قراردادهای منعقد شده درخصوص توسعه حمل و نقل عمومی پایتخت و دیگر بخش ها در صحن شورا حاضر شد و تا به سئوالات اعضای شورای شهر تهران پاسخ بدهد.
نرجس سلیمانی، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران در واکنش به گزارش علیرضا زاکانی از سفر به چین، خطاب به شهردار پایتخت گفت: خوشبختانه حضرتعالی هرچند روز یک بار در مصاحبه های خود خبرهای خوبی به مردم می دهید؛ اما دو نکته مهم را رعایت نمی کنید. اولاً زمانی که قرار است شهردار در شورا حضور یابد؛ باید از چند روز پیش اعلام شود تا اعضای شورا زمان کافی برای پایش اقدامات و استخراج واژه های مناسب برای ارائه دغدغه ها صورت گیرد نه اینکه ظرف چند ساعت قبل، متوجه حضورتان در صحن شورا باشیم.
وی ادامه داد: دوماً اسناد قانونی مکتوب باید از پیش به شورا ارسال شود تا اعضا بتوانند دغدغه ها را مطرح کنند و شهردار پاسخ دهد. در بهمن ماه قرار داریم و قرار ما با شهردار این بوده که ببینیم گشایشی در حمل و نقل روی زمینی حاصل شده است یا خیر؟ اما متأسفانه بر اساس آنچه در شهر می بینیم؛ گشایشی حاصل نشده و خودروسازان نیز با ما تماس گرفتند و اعلام کردند تعدادی اتوبوس، موجود و آماده تحویل است اما تملک نشده اند. مضاف بر اینکه برخی دلایل عدم خرید برای بنده روشن است ولی شما در مقام پاسخگو باید علت آن را در صحن شورا بازگو کنید.
سلیمانی با بیان اینکه عدم تملک این اتوبوس ها، شورا و شهرداری را به مجموعه هایی با تعهدهای عمل نشده تبدیل می کند؛ یادآور شد: اینکه ما در مصاحبه ها از اعداد بزرگ استفاده می کنیم اما همین تعداد اتوبوس که منوط به توضیحات شهردار تهران است تا الان مورد تملک قرار نگرفته است؛ می تواند مقام و منزلت شورا و مدیریت شهری را در اذهان عمومی با مخاطرات جدی مواجه کند.
رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: حتی درآمدهای قابل توجهی که حاصل از توسعه حمل و نقل محور (TOD) بوده و در حساب های شهرداری تهران وجود دارد هم برای خرید اتوبوس های مورد نیاز شهر تهران هزینه نشده است. اینکه شرکت های خارجی به ما اتوبوس بفروشند؛ برای راه انداختن کار مردم، نجات شهر از وضعیت اسفبار فعلی و توسعه ناوگان، اتفاق خوبی است اما بدون ارائه اسناد به شورا، این چنین اقداماتی بیشتر شبیه به لالایی خواندن برای کودکی است که با شکم گرسنه نمی تواند بخوابد.
وی همچنین یادآور شد: هرچقدر شما از زیبایی، کیفیت و تکنولوژی اتوبوس هایی که هنوز به تهران نرسیده اند و در خطوط کار نمی کنند؛ با هر زبان شیوایی صحبت کنید اثر عملی ندارد که هیچ، بلکه موجب سلب اعتماد عمومی از مجموعه مدیریت شهری هم خواهد شد.
سلیمانی افزود: وقتی در مورد اتوبوس صحبت می کنیم و از گزارش اقدامات روی زمین سخن می گوییم؛ جایی است که هر لحظه مردم آن را می بینند و درک مستقیم بدون واسطه ای از وضعیت آن نمایان است. وعده شهردار با ما و مردم، بهمن ماه بوده و امیدواریم صادق الوعد وارد سال آینده شویم.
عضو شورای شهر در پایان با ارائه پیشنهادی عنوان کرد که خوب است به جای هر عملی، ابتدا اتوبوس های موجود در تهران، بلافاصله خریداری و هرچه سریعتر وارد چرخه شوند. چرا که اتوبوس در زمره کار فرهنگی نیست که الان انجام شود و اثرات آن سالها بعد نمایان شود. ورود هر اتوبوس به خط توسط مردم ملموس خواهد بود و اینکه هر روز مصاحبه کنیم و اعدادی اعلام کنیم؛ مورد پذیرش نیست.
رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران در پایان با ذکر بیتی از حافظ شیرازی گفت: غلامِ همتِ آن رندِ عافیتسوزم، که در گدا صفتی کیمیاگری داند؛ وفا و عهد نکو باشد ار بیاموزی وگرنه هر که تو بینی سفر به چین داند.
در این جلسه سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران هم پس از ارائه گزارش عملکرد شهردار تهران در سفر چین گفت: به شهردار تهران سفر بخیر و خدا قوت میگوییم و بابت ایده هایی خوبی که ارائه کردند تشکر میکنم اما در این میان چند سئوال مطرح است.
وی با اشاره به سئوالات موجود گفت: اولین پرسش درخصوص تعداد قراردادهایی است که قطعیت پیدا کردهاند فارغ از تفاهم نامه هایی که به امضا رسیدهاند باید گفته شود قراردادهای منعقد شده چه تعداد، به چه میزان و در خصوص چه موضوعاتی بودهاند.
تشکری هاشمی بیان کرد: باید شفاف سازی شود که آیا قراردادهایی که شهردار تهران از آنها صحبت میکند؛ مطابق با بودجه سال آینده است یا خیر، اگر بیش از بودجه باشند باید برای آن تصمیم گیری شود.
رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه تقریباً تمام موضوعاتی که شهردار تهران درخصوص دستاوردهای سفر چین اعلام کرد نیازمند ارائه لایحه و سیر مراحل تصویب در شورای شهر تهران است؛ اظهار کرد: قاعدتاً تا پیش از انعقاد قرارداد با طرف خارجی باید لوایح در شورای اسلامی تصویب شود زیرا در غیر اینصورت نواقص حقوقی و قانونی رخ میداد و از همین رو می خواهم به صورت شفاف اعلام شود چه زمانی این لوایح به صحن شورا میآیند.
وی تصریح کرد: شهردار تهران در گزارش خود از هتل سازی و شهربازی سازی صحبت کرد اما نکته حائز اهمیت این است که این گونه موارد وظیفه شهرداری تهران نیست و از جنس تصدیگری است. مطابق با فرمایشات مقام معظم رهبری که فرمودند باید اجازه دهیم بخش خصوصی مشارکت واقعی داشته باشد؛ اکنون نیز باید گفته شود مدل اقتصادی هتلسازی و شهربازی سازی چیست؟ آیا قرار است آنها به فروش برسند؟ آیا قرار است توسط شهرداری اداره شوند یا قرار است بر اساس مشوقها توسط دیگران به نتیجه برسند.
تشکری هاشمی با بیان اینکه باید تمام قراردادها شفاف سازی شود؛ گفت: درخصوص تأمین مالی اینگونه برداشت کردم که قرار است تهاتر صورت گیرد. ۱۲ میلیارد یورویی که آقای زاکانی از آن صحبت میکند؛ حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان است. اگر به نسبت بودجه نگاه شود؛ با این مبلغ ما در حال تعهد برای بیش از ۱۰ سال آینده هستیم و فارغ از اینکه آیا وظیفه این کار را داریم یا خیر، باید شفاف سازی شود که قرار است چه میزان توسط دولت و چه میزان توسط شهرداری پرداخت شود و چه میزان قرار است شهر به فروش گذاشته شود.
رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران بیان کرد: بدون دریافت مجوز از دولت نمیتوانیم تأمین مالی خود را انجام دهیم. باید گفته شود برای این موضوع نیز چه کارهایی انجام شده است.
وی درخصوص احداث تراموا و خطوط جدید مترو در تهران تصریح کرد: گرچه بارها گفتهایم که این موارد برای شهر خوب است و هیچ کس مخالف آنها نیست؛ اما باید توجه داشت که انجام این کار دارای روال خاصی است. آقای چمران نیز در مکاتبه با وزارت کشور به این موضوع تصریح کردند که مگر میشود شورای شهر وظیفه سیاست گذاری در شهر را داشته باشد اما در خصوص نحوه تأمین مالی، احداث خطوط جدید و اجرای آن از شورای شهر هیچ نظری نخواهد. ما باید بدانیم برای احداث ال آرتی، تراموا و بی آرتی چه برنامههایی در دستور کار است.
تشکری هاشمی در پایان گفت: از شنیدن اینگونه موارد خوشحال هستیم اما مردم از ما گزارش میدانی میخواهند و باید زمان قطعیت به نتیجه رسیدن این دسته از اقدامات بیان شود.
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا نیز ضمن تقدیر از اقدامات صورت گرفته با توجه به شرایط سخت و پیچیده کشور، این پرسش را مطرح کرد که آیا برنامه ای برای داخلی سازی خودروها با خودروسازان چینی انجام شده و چه تعهدی مبنی بر انتقال تکنولوژی ایجاد شده است؟ دولت در چه قالبی به شهرداری کمک خواهد کرد؟ اگر قرار است ارقام به دولت بازگردانده شود، در چه مدتی انجام خواهد شد؟
وی ادامه داد: فرایند فعالیت زباله سوز به چه شکل خواهد بود؟ پرسش ما این است که عملکرد زباله سوز به چه شکل خواهد بود؟
حبیب کاشانی خزانه دار شورا نیز ضمن تقدیر از تیم عملیاتی شهرداری برای طی فرایند قراردادها در چند ماه اخیر، اعلام کرد: حجم قراردادهای اعلام شده بین ۱۲ تا ۱۳ میلیارد یورو معادل ۷۸۰ هزار میلیارد تومان است. برای اینکه مشخص شود آورده ما چه اندازه خواهد بود، باید به صورت شفاف گزارش داده شود.
وی افزود: مردم باید بتوانند این خدمات را لمس کنند؛ خواسته مردم ساخت هتل نیست. هتل ستاره دار به جهت امکانات آن نیست بلکه از لحاظ ارائه خدمات است که با فرهنگ ما تطابق ندارد.
کاشانی تأکید کرد: متأسفانه چون مطالب قطره چکانی دریافت می شود و استدلال ها کافی نیست، باید بعد از صحن شورا، تشکیل جلسه دهیم و موارد مجدداً مطرح شود.