شهردار تهران :‌مردم وجود متکدیان و کودکان کار را اطلاع دهند - افق اقتصادی

شهردار تهران :‌مردم وجود متکدیان و کودکان کار را اطلاع دهند - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 204279 |
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۹ |
147 بازدید
۰
6
ارسال به دوستان
پ

شهردار تهران با تأکید بر اینکه برخورد ما با کودکان زباله گرد در راستای هدایت به زندگی جدید است، یادآور شد: افرادی این شبکه را اداره می کنند و مسئله ما برخورد با شبکه های استثماری است. با تمهیداتی که اندیشیده شده، بخشی زیادی از این افراد که تعداد قابل توجهی از آنها اتباع هستند، ساماندهی می شوند.

شهردار تهران :‌مردم وجود متکدیان و کودکان کار را اطلاع دهند

 علیرضا زاکانی در آیین افتتاح فاز دوم مرکز تربیتی، آموزشی و درمانی یاورشهر۹ و آغاز عملیات اجرایی فاز۳(پویش‌شهر) شهرداری تهران ضمن ابراز خرسندی از اضافه شدن مجموعه ای جدید به ظرفیت مراکز یاور شهر، اظهار کرد: روزی که تصمیم بر این کار گرفتیم، قوه قضاییه، دادستانی، فراجا، سپاه، دانشگاه علوم پزشکی تهران، بهزیستی و کمیته امداد، استانداری و فرمانداری، ستاد مبارزه با مواد مخدر و دیگر نهادها نسبت به این موضوع و خدمتگزاری در این عرصه همکاری کردند.

وی با اعلام اینکه همه همکاری کردند تا در طول این ۲ سال اقدامات انجام شود، خاطرنشان کرد: دولت شرایطی فراهم کرد تا مجموعه دستگاه ها در کنار مدیریت شهری و گروه های جهادی، صفحه جدیدی را به صفحات پرافتخار جمهوری اسلامی اضافه کنند.

زاکانی با تأکید بر اینکه جوهره اصلی جمهوری اسلامی عدالت است و عدالت نیز خیر محض است، یادآور شد: برابری فرصت‌ها برای همگان یکی از مصادیق عدالت است؛ با توجه به تفاوت استعدادها باید فرصت های برابر برای افراد ایجاد و موانع برطرف شود. برخی افراد نیز نمی توانند از فرصت ها استفاده کنند و جامعه باید دست آنها را بگیرد.

وی ادامه داد: باید همه دست به دست هم دهند تا آسیب و مشکل را در دو جهت حل کنند؛ از بین بردن زمینه های آسیب یکی از این جهات به شمار می رود و باید در جامعه نسبت به خشک شدن ریشه های آن اقدام کنیم. جامعه ای که فقیر باشد آسیب اجتماعی تولید خواهد کرد.

شهردار تهران با بیان اینکه در جامعه ای که ناامیدی و یأس در آن حاکم شود، آسیب از درون آن را خواهد خورد، یادآور شد: باید ریشه های آسیب های اجتماعی را به درستی بشناسیم و تولید آسیب را محدود کنیم.

وی با تأکید بر اینکه شهرداری در کنار مجلس و سایر نهادها باید ریشه آسیب ها را شناسایی کند، گفت: تمام ظرفیت ها و امکانات باید به کار گرفته شود. بسیاری از این ظرفیت ها بدون استفاده بود. همین مجموعه یاورشهر ۹ تعطیل بود و سالها اتفاقی در آن نیفتاده بود. 

زاکانی با بیان اینکه تجدید حیات و تکمیل این مجموعه در مدت اخیر صورت گرفت، گفت: هر هفته برنامه ریزی برای اتفاقات و اقدامات حوزه اجتماعی انجام می شود.

وی با بیان اینکه ما گام اول که از بین بردن ریشه فقر و فساد است را فراموش نمی کنیم، اظهار کرد: گام دوم ما پذیرش افرادی است که پناه می آورند و مقاومت نمی کنند.

شهردار تهران با بیان اینکه ساماندهی کودکان کار، زباله گرد و متکدیان در مرحله بعدی به سرعت دنبال می شود، یادآور شد: خانواده این کودکان بر گردن ما حق دارند و باید به آنها رسیدگی شود. همت دولت و دستگاه قضایی و تمام دستگاه ها این است که چهره شهر پاک شود.

وی اضافه کرد: این اقدام بدون حضور و اراده مردم شدنی نیست؛ امروز اقتضا و شرایط کار در شهر فراهم شده و از فشافویه تا سروش و دیگر مجموعه های متعلق به سازمان بهزیستی و دستگاه های قضایی ظرفیت های جدی را فراهم شده است. امروز افزایش کیفیت بخشی خدمات را دنبال می کنیم. در این راستا از مردم تقاضا داریم به دیده ترحم به این افراد کمک نکنند.

زاکانی با بیان اینکه مردم باید این افراد را به سمت مراکز خدمات رسان هدایت کنند تا خدمات درستی دریافت کنند، گفت: هشت هزار ظرفیت خالی در مراکز وجود دارد و تعدادی معتاد متجاهر هم در خیابان ها حضور دارند، مردم می توانند آنها را به سمت مراکز هدایت کنند و در این راستا کمک رسان ما باشند.

شهردار تهران با اعلام اینکه مردم وجود متکدیان و کودکان کار در فضاهای مختلف را به ما اعلام کنند، خاطرنشان کرد: این افراد باید در فضاهای پیش بینی شده حضور یابند تا بتوانند به جامعه بازگردند. 

وی با بیان اینکه در مسیر ساماندهی آسیب‌دیدگان سوداگران نیز وجود دارند، تأکید کرد: ما باید به اصل موضوع بپردازیم؛ حق طبیعی کودکان رشد و بالندگی است. توانمندسازی کودکان وظیفه همه ماست و همگان همت کردند تا این مسیر طی شود.

زاکانی با اعلام اینکه باید ریشه های فقر خشک شود، ابراز امیدواری کرد که مأموریت بزرگی که قرارگاه اجتماعی برعهده گرفته، به بهترین شکل به سر منزل مقصود برسد. 

وی ضمن تقدیر از تمام نیروها و کادر درمان که در این مراکز به آسیب دیدگان اجتماعی خدمات‌رسانی می‌کنند، ابراز امیدواری کرد که گام‌های برداشته شده مقدمه اقدامات آینده در این حوزه باشد.

 زاکانی در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران با بیان اینکه یکی از اقدامات در حوزه ساماندهی معتادان، توانمندسازی آنها در حوزه اشتغال است، گفت: در حال حاضر هزار نفر از این افراد مشغول به کار هستند.

وی ادامه داد: یکی از ۹ گام مورد توجه در این حوزه، مهارت آموزی و اشتغال آفرینی است که با ایجاد زمینه ظهور و بروز این مهارتها همراه خواهد بود. هدف ما این است با توانمندسازی خانواده ها ریشه های فقر را به سمت خشک شدن هدایت کنیم. در حال حاضر در گام های اولیه هستیم و این روند ادامه دارد.

زاکانی با بیان اینکه مسیر زیادی طی شده و مسیر بیشتری نیز باقی مانده است، خاطرنشان کرد: مشکل ما تأمین ظرفیت بود که امروز ۲ هزار و ۵۰۰ ظرفیت ایجاد و این مشکل برطرف شد. مشکل دوم ما افراد منع پذیرشی بودند که با شیوه ای که دنبال شده، هیچ مانعی برای پذیرش وجود ندارد.

شهردار تهران اعلام کرد: با همکاری و همیاری بین دستگاه های مختلف امکانی در حال ایجاد است تا بتوان پرونده ای که سال‌های سال در شهر مفتوح است، بسته و موضوعی که افکار عمومی و روح شهر را جریحه دار می کند، برطرف شود.

وی با تأکید بر اینکه برخورد ما با کودکان زباله گرد در راستای هدایت به زندگی جدید است، یادآور شد: افرادی این شبکه را اداره می کنند و مسئله ما برخورد با شبکه های استثماری است. با تمهیداتی که اندیشیده شده، بخشی زیادی از این افراد که تعداد قابل توجهی از آنها اتباع هستند، ساماندهی می شوند.

زاکانی افزود: با تغییر قراردادها و همکاری دستگاه قضایی، برخورد با این شبکه ها صورت خواهد گرفت و برخورد با خریداران ضایعات نیز که منشأ تشویق چنین اموری هستند، در دستور کار قرار دارد. اختلال ها پیگیری شده و امیدواریم این پرونده را نیز ببندیم.

وی تاکید کرد: شناسایی این شبکه ها انجام شده اما مواجهه با آنها از دسترس ما خارج است. موضوع بحث ما با کسانی است که از کودکان بهره کشی می کنند و این موضوع هم خلاف قانون و هم خلاف مروت است.

محمد امین توکلی زاده  نیر در این مراسم گفت :‌ وقتی اولین جلسه شورای اجتماعی به همت ریاست جمهور تشکیل شد، در آغاز راه باتوجه به کمبودها متوجه شدیم که چقدر با چیزی که باید باشد، فاصله است؛ در آن زمان حدود ۱۲ تا ۱۳ هزار تخت برای اسکان ماده ۱۶ وجود داشت و بسیار نگران بودیم که کسی در سرما نماند و برای تهیه یک تخت به چندین جا زنگ می‌زدیم. شب‌هایی که همکاران  ما، غربالگری انجام می‌دادند و نیروهای سازمان بهزیستی طرح را اجرا می‌کردند، اعلام می‌شد که چون افراد منع پذیرشی هستند، جایی برای آنها وجود ندارد.

توکلی زاده ادامه داد: در خصوص منع پذیرشی‌ها که شامل آلزایمر، بیماری خاص، صغر سن و کبر سن هستند، مشکل داشتیم. امروز با زحمت مسئولین که با هم همدل شدند چیزی به اسم منع پذیرشی نداریم و ظرفیت ۲۴هزار نفری برای پذیرش تمامی این افراد تامین شده است. قوه قضائیه و ۱۴دستگاه به صورت مستقیم و ۲۰ دستگاه به شکل غیر مستقیم کمک کردند تا ۲۴ هزار ظرفیت ایجاد شود.

وی با بیان اینکه این مکان که امروز افتتاح شد ما را به یک وضعیت استاندار می‌رساند، گفت: پویش امید وافتخار جلوی ناامید سازی‌ها در ابعاد کالبدی و نرم افزاری شهر ایستاد و هیچ بخشی را فراموش نکرد. جریان امید آفرینی در تهران مرز و وقفه ندارد، همه برای خدمت به مردم و با اعتماد رئیس جمهور و حکمی که به شهردار داده شده است، صف کشیده اند.

توکلی زاده افزود: تفویض اختیار به شهردار تهران در ساماندهی آسیب‌های اجتماعی یک امید بزرگ در دل نیروهای حوزه آسیب شناسی انداخت و امروز پژوهشگران ما در مرکز رصد پیشنهاد خود را به معاون رئیس جمهور در حوزه آسیب شناسی اجتماعی ارائه می‌دهند.

وی همچنین تصریح کرد: امروز با پیوستن امنای محلات و شهروندان موارد مغفول مانده نیز دنبال شد و ۹ گام شامل سم زدایی، هویت بخشی، سلامت جسمانی، معنویت درمانی، حرفه آموزی مقدماتی، پرداخت به موضوع خانواده معتادان و حرفه آموزی تخصصی ورود به بازار اشتغال و مسئله جامعه پذیری و صیانت پس از خروج در حال انجام است‌.

توکلی زاده خاطرنشان کرد: طبق دستور شهردار تهران قرارگاه اجتماعی در سطح محلات تشکیل می‌شود تا در سطح محلات برای آسیب ها تصمیم گیری می‌شود.

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در پایان ضمن تقدیر از شهردار تهران بابت پیگیری در حوزه آسیب‌های اجتماعی، گفت: خوشحالیم که در چهل و پنجمین سالگرد انقلاب اسلامی یکی از معضلات اجتماعی در حال رفع شدن است و افق‌های روشنی پیش روی ماست.

 احمد احمدی صدر مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران نیز در این مراسم با بیان این که  در قرارگاه اجتماعی کلانشهر تهران که به همت شهردار پایتخت تشکیل شد، موضوع آسیب‌های اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت گفت :‌ وجود معتادین متجاهر در کلانشهر تهران چند چالش اساسی داشت، یکی از چالش‌های معتادین متجاهر که دستگاه‌های مربوطه اعلام کردند ظرفیت کم برای پذیرش بود؛ دستگاه‌ها اعلام کردند که ۲۱ هزار معتاد متجاهر در تهران داریم و ظرفیت کافی برای آنها وجود ندارد. چالش دوم عدم وجود ظرفیت برای معتادان منع پذیرشی بود.

احمدی صدر ادامه داد: چالش سوم بر مدار نگاه مترقی و انسان‌مدارانه بود؛ شاید برنامه ترکیبی تربیتی، آموزشی و درمانی به معنای واقعی کلمه وجود نداشت و کمتر مرکزی به این نکته توجه می‌کرد.

وی با اعلام اینکه فاز اول یاور شهر ۹ بیش از هزار و ۵۰۰ نفر ظرفیت دارد، اضافه کرد: امروز فاز دوم این مجموعه با ۲ هزار و  ۵۰۰ هزار ظرفیت افتتاح شد.

احمدی صدر با بیان اینکه شهرداری تهران ۹ مجتمع تربیتی، آموزشی و درمانی برای افزایش ظرفیت ایجاد کرده، یادآور شد: امروز ۹مجموعه تربیتی آموزشی و درمانی شهرداری تهران هفت هزار و ۵۰۰ظرفیت را تقدیم کلانشهر تهران کرده است؛ طبق آخرین آمار ۲۴هزار ظرفیت برای پذیرش معتادین متجاهر در کلانشهر تهران وجود دارد و هزار ظرفیت نیز به دستور فرمانده فراجا در سروش ایجاد خواهد شد.

وی با اعلام اینکه امروز ۱۶ هزار نفر در مراکز حضور دارند و هشت هزار ظرفیت خالی در تهران وجود دارد، خاطرنشان کرد: این ظرفیت برای جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر در شهر تهران کفایت می‌کند.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در خصوص پذیرش معتادان منع پذیرشی‌ به همت شهرداری تهران، گفت: تمام مراکز از توانایی پذیرش افراد منع پذیرشی از جمله افراد دارای زخم باز، برخوردار هستند. این ظرفیت برای متجاهرینی که معتاد نیستند نیز وجود دارد.

وی افزود: در خصوص چالش سوم که مسئله تربیت بود ۹ گام انجام می‌شود که شامل سم زدایی، هویت بخشی، سلامت جسمانی، معنویت درمانی، حرفه آموزی مقدماتی، پرداخت به موضوع خانواده این افراد، حرفه آموزی تخصصی ورود به بازار اشتغال و مسئله جامعه پذیری و صیانت پس از خروج است.

احمدی صدر در پایان خاطرنشان کرد: امروز آمادگی پذیرش ۱۰۰درصدی معتاد متجاهر در تهران وجود دارد که این مهم به همت شهردار تهران و ۱۴ دستگاه محقق شد که این همت قابل تقدیر است.

محمد آقامیری، رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران  هم در این مراسم اظهار کرد: کار بزرگی در شهرداری تهران شروع شده است. امروز که در سالهای پایانی این دوره مدیریت شهری هستیم اثرات خدمات کم کم ظاهر می‌شود و سال بعد سال حضور و بروز فعالیت شهرداری در این دوره باشد.

وی افزود: این احساس در مردم به وجود آمده است که بعد از یک دوره افول در شهرداری، دوره جدیدی شروع شده است‌.

آقامیری افزود: در خصوص برنامه عمرانی و حمل و نقلی انشالله در روزهای پایانی سال و سال‌های آینده کارهای فاخری انجام می‌شود و به همین دلیل از معاونت حمل و نقل تشکر می‌کنم.

وی ادامه داد: آسیب‌های اجتماعی و مسئله معتادان متجاهر یکی از دغدغه‌های شهرداری و شورای شهر بود. معتادان متجاهر و حضور آنها در محلات یکی از مشکلات شهروندان و جمع آوری آنها مطالبات مردمی بود و شهروندان درخواست حل موضوع را داشتند. امروز یک اتفاق بزرگ در حال رخ دادن است که نگرانی خانواده ها را برطرف می‌کند.

وی با بیان اینکه حکمی که رئیس جمهور به شهردار تهران به عنوان دستیار ویژه  در حوزه آسیب های اجتماعی داد، نشان داد که این توانایی در این مجموعه دیده شده است، گفت: لازم است سازمان‌های دیگر هم به شهرداری تهران در این موضوع کمک کنند. امروز برای همه معتادین متجاهر و حتی برای افراد کارتن خواب هم ظرفیت ایجاد شد.

آقامیری در پایان خاطرنشان کرد: امروز شهرداری به دلیل دغدغه، اقداماتی از قبیل افتتاح یاور شهرها را انجام می‌دهد که مسئولیت اصلی اش با شهرداری نیست. در شروع این دوره مدیریت، دوستانی که در مدیریت شهری قبل بودند توصیه می‌کردند که به این موضوعات ورود نکنید، اما شهرداری به دلیل دغدغه انسانی به این موضوع ورود کرد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید