اکوایران : یک عضو شورای شهر تهران با اشاره به قطع ۶۰ درخت در بوستان عقاقیای تهران از سوی ستاد اجرایی فرمان امام گفت: جز جریمه که همان هم ضمانت اجرایی ندارد، برای جلوگیری از قطع درخت اقدامی صورت نمیگیرد.
به گزارش اکوایران ،ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران امروز در صحن شورا طی تذکری گفت: به نوبه خودم از تلاشهای جان برکف آتشنشانان سازمان آتشنشانی شهرداری تهران که با سرعت عمل و به موقع حریق بیمارستان گاندی را اطفا کردند تا جلوی حادثهای خطرناک را بگیرند، قدردانی میکنم. در همین راستا از وزارت کشور و شهرداری تهران درخواست دارم که بحث امکان استفاده از مزایای مشاغل سخت و زیانآور که هماکنون آتشنشانان همه کشور میتوانند از آن استفاده کنند و با ۲۰ سال خدمت بازنشسته شوند، اما آتشنشانان ما در تهران از آن محروم هستند را انشالله فراهم کنند.
او ادامه داد: مدتی است در کشور از قول مسئولان عالی دولت موضوع گشت ارشاد مدیران مطرح شده و هر از چندگاهی اخباری در این زمینه منتشر میشود. امروز به جای تذکر به شهرداری تهران از مسئولان گشت ارشاد مدیران به عنوان نماینده کوچک مردم تهران تقاضا دارم برای ارشاد مدیرانی که اقدام به قطع و قلع و قمع درختان و فضای سبز شهر تهران میکنند و برخلاف فرمایشات صریح و غیر قابل تفسیر مقام معظم رهبری در این زمینه عمل میکنند، به سراغشان رفته و ارشادشان کنند.
امانی اضافه کرد: متاسفانه پس از تذکر اینجانب درباره قطع درختان کاخ سعداباد، شهرداری تهران پاسخ داده که پرونده در کمیسیون ماده ۷ باغات و فضای سبز شهر مطرح شد و بابت قطع درختانی با بن بیش از ۲۰۰ تا ۳۰۰ سانتیمتر این مجموعه به پرداخت جریمه با ضریب ۳ محکوم گردید! فقط همین!حکمی که نه ضمانت اجرایی دارد و نه بازدارنده است و نه درس عبرتی برای مدیران سایر دستگاهها!
این عضو شورا در ادامه تاکید کرد: از مدیران وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام هفته گذشته بخشی از بوستان عقاقیا در محله داوودیه تهران را شبانه فنسکشی کرده است و حداقل ۶۰ اصله درخت را یا از ریشه درآوردند یا قطع کردند با این توجیه که بخشی از این بوستان مورد ادعای مالکیت ماست، در حالی که حتی درباره همان بخش زمین، فرد دیگری هم مدعی است. برای اینکه پیشدستی کنند و جا پایشان را محکم کنند، شبانه بخشی از بوستان را فنس کشیده و درختان را یا از ریشه درآورده یا قطع کردهاند.
امانی گفت: مثل همیشه زحمتکشان شهرداری منطقه ۳ فنس را جمع کرده و آنهایی که از ریشه درآوردند را از ریشه دوباره کاشتهاند، هرچند معلوم نیست این درختان دیگر برای آن بوستان درخت بشود، اما اینکار را کردهاند.متاسفانه چون برخورد بازدارندهای صورت نمیگیرد و حداکثر یک جریمه در نظر گرفته میشود، که تازه اگر پرداخت شود از جیب بیتالمال پرداخت میشود و نه از جیب کسانی که اقدام به قطع این درختان کردهاند.
این عضو شورا ادامه میدهد: وقتی ما مردم را در ملک یا باغ شخصی، بابت خشک شدن یا کسر شدن یک درخت که عمدتا بخاطر کمآبی یا آفتزدگی جریمههای میلیاردی میکنیم آیا عادلانه است که یک مجموعه دولتی یا عمومی غیر دولتی، نه در اراضی و املاک متعلق به خود، بلکه در یک بوستان عمومی به عنوان فضای سبز و ریه عمل میکند، تعداد زیادی از درختان را قطع کند و بعد ما سکوت میکنیم و در نهایت جریمه میکنیم و اصلا معلوم نیست این جریمه در بروکراسی اداری پرداخت میشود یا نه؟ آنوقت در مقابل مردم چه حرفی داریم؟ آیا مصداق این شعر سعدی نمیشویم که
اگر ز باغ رعیّت مَلِک خورد سیبی
بر آورند غلامان او درخت از بیخ؟
گفته میشود پرونده به مرجع قضایی ارسال میشود که البته اثری هم از ارسال آن ما نمیبینیم.
او خطاب به چمران خواست که این موضوع به صورت ویژه از سوی شورا رسیدگی شود.