معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در تشریح لایحه متمم بودجه۱۴۰۲ شهرداری تهران گفت: در حال حاضر با توجه به سیاستهای شهردار تهران و برنامه ریزی انجام شده، سقف بودجه فراتر رفته و وضعیت درآمدی در دو بخش نقد و غیر نقد از روند رو به رشد قابل توجهی برخوردار است.
لطف ا… فروزنده با تأکید بر اینکه در چهار ساله اخیر متمم بودجه نداشتهایم و این نخستین بار بعد از این مدت است که نیاز به افزایش سقف بودجه به دلیل افزایش درآمدها داریم که اتفاق مبارکی برای شهر و همشهریان است، گفت: برای اینکه بتوانیم این سقف اعتباری را هزینه کنیم باید لایحه متمم به شورای شهر ارائه میکردیم. در سال جاری اتفاقات قابل توجهی در بخش های مختلف پیش آمد همانند آنچه که در حوزه آسفالت و تکمیل پروژه های عمرانی رخ داد.
فروزنده با اشاره به افزایش هزینههای سرمایهای برای پروژههای عمرانی، گفت: ترمیمی که در پروژههای عمرانی باید انجام شود، حکایت از این دارد که این رشد که در متمم بودجه در نظر گرفته شده، دقیقا اجازه از شورا است که بتوانیم هزینههای سرمایهای خود را افزایش دهیم.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در خصوص محل هزینه مازاد درآمدهای شهرداری تهران و پیش بینی لایحه متمم بودجه گفت: پروژههای شهرداری تهران در چهار بخش حمل و نقل، عمران شامل (آسفالت و بزرگراه سازی)، خدمات شهری (شامل پسماند و اصلاح سیستم های پسماند و نظافت شهر) و بخش فرهنگی است که در هر چهاربخش پیش بینی هزینه شده است؛ اما اولویت شهرداری طبق نظر شورا حمل و نقل عمومی است.
امیر شهرابی ،مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران هم از سهم ۷۰ درصدی اعتبارات سرمایهای در لایحه متمم امسال خبر داد و گفت: سهم عمدهای از لایحه متمم ۳۱ هزار میلیاردی شهرداری تهران به بخش سرمایهای اختصاص یافته تا زمینهساز تسریع در اجرا و تکمیل پروژههای نیمهتمام و اولویتدار کلانشهر تهران باشد.
او ادامه داد: امسال پس از تصویب بودجه ۷۶ هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران، شرایط پیشرفت اجرای پروژه های شهری به گونه ای بود که ضرورت ارائه پیشنهاد متمم بودجه فراهم شد.
وی تسریع در اجرا و اتمام پروژه های نیمه تمام و اولویت دار پایتخت را رویکرد شهرداری تهران در تهیه متمم دانست و افزود: در این راستا لایحه پیشنهادی متمم ۳۱ هزار میلیارد تومانی مازاد بر بودجه مصوب امسال تهیه شد که ۴۱ درصد افزایش نسبت به بودجه مصوب دارد.
مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران با اشاره به احکام و اولویتهای تعیین شده در برنامه ۴ساله چهارم اظهار کرد: لایحه متمم بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری تهران با استناد به برنامه چهارم تحول و پیشرفت شهر تهران (۱۴۰۱-۱۴۰۴) و با هدف تسریع در خدمت رسانی به شهروندان، به شورای اسلامی شهر تهران تقدیم شده است.
وی با اعلام بیشترین رقم پیشبینیشده در متمم بودجه گفت: سهم عمده ای از این متمم ۳۱ هزار میلیاردی به بخش سرمایه ای اختصاص یافته تا زمینه ساز پیشرفت های عمرانی پروژه ها، آبادانی محله ها و مصداق عینی تحقق «تهران؛ شهر تلاش و سرزندگی» باشد.
شهرابی با تأکید بر لزوم به سرانجام رساندن کلان پروژه های رها شده دوره قبل مدیریت شهری، گفت: یکی از رویکردهای تنظیم متمم امسال، تسریع در پیشرفت پروژههای کلان به ویژه پروژههای معطل مانده در دوره قبل مدیریت شهری مانند تکمیل بزرگراههای «یادگار امام (ره)، شهید بروجردی و شهید شوشتری» است که به عنوان شریان مواصلاتی شهر میتواند به کاهش بار ترافیکی و تسهیل عبور و مرور منجر شود.
وی ادامه داد: در واقع پیشبرد فرایند احداث و تملک (رفع معارضات ملکی) این بزرگراهها نیازمند اعتبار است که در لایحه متمم امسال پیش بینی شده است.
مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران، توجه به رویکرد «تحول در نگهداشت شهر» را یکی از مطالبات مردمی مورد توجه در این متمم عنوان کرد و افزود: امسال اقدامات شایسته ای در زمینه مرمت و بهسازی آسفالت معابر انجام شد که تداوم نهضت آسفالت در پایتخت تا پایان سال نیز مستلزم پیش بینی در متمم بوده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین بودجه لازم برای موضوعاتی چون ایجاد گشایش های ترافیکی با اجرای تقاطع های غیرهمسطح در نقاط مختلف شهر، «پیاده روسازی و اصلاح معابر»،«مرمت و بهسازی علائم ترافیکی و المان های حمل و نقل عمومی و حذف زوائد فیزیکی»، «اصلاح و ایمن سازی نقاط حادثه خیز ترافیکی و اصلاح هندسی معابر»، «ایمن سازی بوستان ها، بازسازی و مرمت کانال های اصلی و مسیل ها»، «تکمیل شبکه مدیریت آبهای سطحی» و… نیز در ردیف های مستمر شهری پیشنهاد شده است.
شهرابی با اشاره به ضرورت تحقق وعده های داده شده در حوزه گسترش حمل و نقل عمومی گفت: در متمم بودجه امسال برای ادامه روند توسعه خطوط مترو، تجهیز و خرید ناوگان های حمل و نقل ریلی (مترو) و غیرریلی (اتوبوس) و تجهیز مجتمع های ایستگاهی، درخواست اعتبار شده است.
وی با اعلام افزایش اعتبارات متمم بودجه امسال، اظهار کرد: در این لایحه، ۷۰ درصد اعتبارات تملک دارایی سرمایهای (معادل ۶.۲۱ هزار میلیارد تومان) و حدود ۶ درصد هم اعتبارات تملک دارایی مالی (معادل ۲ هزار میلیارد تومان) افزایش خواهند داشت.
مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران تأکید کرد: این افزایش در راستای تحقق اهداف برنامه چهارم از طریق تسریع در انجام عملیات اجرایی پروژه های غیر مستمر شهری (۴.۱۲ هزار میلیارد تومان) و اجرای پروژه های مستمر (۲.۹ هزار میلیارد تومان) پیشنهاد شده است.
به گفته شهرابی، بررسی اجمالی لایحه متمم بودجه سال جاری بر اساس مأموریت های شش گانه، نشان می دهد که مأموریت حمل و نقل و ترافیک با ۶۰ درصد (معادل ۸.۱۲ هزار میلیارد تومان) بیشترین افزایش را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران خاطرنشان کرد: علاوه بر این به منظور تسهیل در خدمت رسانی به شهروندان، اختیاراتی در قالب اصلاحیه مفاد تبصره ۲۰ بودجه سال ۱۴۰۲ اعمال شده است.
وی افزود: با توجه به روند درآمدهای شهرداری تهران، پیش بینی می شود بودجه ۷۶ هزار میلیارد تومانی مصوب در سه ماهه پایانی سال محقق شود. بر این اساس درصورت تصویب لایحه متمم ۳۱ هزار میلیارد تومانی در شورای شهر تهران، بودجه شهرداری از حدود ۷۶هزار میلیارد تومان به ۱۰۷هزار میلیارد تومان میرسد.
شهرابی یادآور شد: گرچه دو ماه و نیم تا پایان سال فرصت باقی مانده اما به نظر می رسد با تزریق اعتبار به پروژه های مهم و مورد درخواست مردم، شهرداری تهران می تواند گام بزرگی در ارتقای کیفیت زندگی شهری و خدمت رسانی به شهروندان عزیز تهرانی بردارد.