اکوایران :شهردار تهران در مورد نحوه ورود تاکسیهای برقی با مدل جدید به پایتخت توضیحاتی ارائه داد .
علیرضا زاکانی در آیین رونمایی از تاکسیهای برقی تهران با بیان اینکه تنها ۳۴ درصد حمل و نقل شهروندان با حمل و نقل عمومی است و ۶۶ درصد ترددهای شهروندان تهرانی با خودروی شخصی است که این عدد فاجعه است، گفت: میراثی که ما در شهرداری تهران برای ارائه خدمات ناوگان حمل و نقل عمومی تحویل گرفتیم. مناسب نبود و البته به دلیل اقتضائات دوران کرونا ذائقه مردم نیز به سمت استفاده از خودروی شخصی تغییر کرده بود؛ اما سعی کردیم که کارهای بزرگی انجام دهیم؛ بگونهای که با همت دولت به توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی پرداختیم.
زاکانی با بیان اینکه شاهد انقلابی در مترو خواهیم بود، بطوری که ما در حوزه واگن ۱۰۷۱ واگن با ظرفیت داخلی سازی ۵۱ درصد و ۱۱۳ واگن با ظرفیت ۸۵ درصد داخلی سازی از سال آینده خواهیم داشت، گفت: این اعداد فراتر از تعداد واگن هایی است که در ۲۵ سال وارد شهر تهران شد و باید اعلام کنم از سال آینده غیر از یک رام ۸ واگنه که در حال فعالیت در مترو بوده و افتخار ما است، سه رام دیگر نیز در حال آماده شدن است.
وی بیان کرد: در واقع تعداد آن به ۲۱ واگن می رسد، در بحث ورود واگن، ۸ رام واگن کامل، ۱۰ رام قطعات و ۱۰۷۱ واگن نیز داخلی سازی ۵۵ درصدی می شود و یک انقلاب در این مسیر خواهیم داشت و خطوط مترو نیز توسعه پیدا خواهد کرد. همچنین خطوط ۴.۶ و ۷ تکمیل خواهد شد و کار ساخت خط ۱۰ مترو آغاز شده و ساخت خطوط ۸و ۹ و ۱۱ هم به زودی شروع میشود.
زاکانی در ادامه با اینکه به سراغ «تراموا» نیز رفتهایم که البته در مسیر کارشناسی و تصویب قرار دارد، گفت: ۲ سال و سه ماه و ۱۵ روز است که شهردار تهران شدم و زمانی که شهر را تحویل گرفتم تنها ۸۸۰ اتوبوس فعال در خطوط داشتیم در حالی که تهران باید ۱۰ هزار اتوبوس داشته باشد و جای سوال است که چطور میشود با ۸۸۰ اتوبوس خدمات به شهروندان ارائه کرد؟
به گفته شهردار تهران، قرارداد خرید ۲۵۰۰ اتوبوس داخلی و قرارداد ۲۱۹۴ اتوبوس از خارج منعقد شد که از این میان ۲۶۹۴ اتوبوس برقی خواهند بود که این اتوبوسها به بار نشسته و در نظر داریم با کمک شرکتهای دانش بنیان دانشگاه تهران نیز ۲۵۰۰ اتوبوس دوکابین را نیز برقی کنیم که کار بسیار بزرگی است.
وی افزود: قرار داد خرید ۲۵ هزار تاکسی برقی، ۱۰ هزار ون برقی، ۱۰۰ موتورسیکلت برقی نیز منعقد شده است.
زاکانی با بیان اینکه با تصمیم خوب وزیر صمت مقرر شد که ۴۹ هزار تاکسی برقی را با شرکتهای خصوصی تولید کننده داخلی منعقد کنیم تا تاکسی های برقی را در قالب شرکتهای خصوصی که تحت مالکیت خودشان است اما در چارچوب قوانین تاکسیرانی است، بکار گیرند، گفت: ۲۵ هزار تاکسی برقی را شهرداری و ۴۹ هزار تاکسی برقی را شرکتهای خصوصی تامین و بکارگیری میکنند.
وی با تاکید بر اینکه ایجاد رفاه برای مردم در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: در بودجه سال آینده ۶۱ هزار میلیارد تومان به حمل و نقل اختصاص دادیم و امیدواریم با همراهی دولت این اقدامات به ثمر بنشیند.
میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران هم در این مراسم با بیان این که سازمان تاکسیرانی ظرفیت های بزرگی دارد که اگر تبدیل به فعل شوند می تواند تحول چشمگیری ایجاد کندگفت :در شورای شهر تهران در برنامه چهارم تحول، هدف گذاری کردیم که سالیانه حداقل ۵ هزار تاکسی را نوسازی کنیم و این فرسودگی موجود در تاکسی ها ناشی از این است که در دوره قبلی مدیریت شهری کار جدی در این زمنیه انجام نشد.
مظفر ادامه داد: این دوره از مدیریت شهری، شهر را با ۵۰ هزار تاکسی فرسوده تحویل گرفته است، اما همت بالای شهردار تهران نویدبخش یک تحول بزرگ و چشمگیر در بحث ناوگان تاکسی و حمل ونقل عمومی است.
شادی مالکی، سرپرست سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران هم در ادامه با اشاره به این که مهمترین دغدغه شهر تهران آلودگی هوا و کمبود زیرساختها در حوزه حمل و نقل عمومی انبوه بر است که این، تاکسی ها را در جایگاه ویژه قرار می دهد گفت: تاکسی سهم ۱۸ درصدی در جا به جایی مسافر در تهران دارد.
وی با بیان اینکه با توجه به ترافیک، مصرف سوخت، ساماندهی تاکسی ها که عمدتا هم فرسوده هستند؛ شهرداری را بر این داشت تا به برقی سازی بپردازد و با تدابیر شهردار تهران گام های رو به جلویی در این حوزه برداشته شود، خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته در بحث نوسازی اقدامات خوبی صورت گرفته و پرداخت تسهیلات ۸ درصدی با بازپرداخت ۶۰ ماهه از جمله این طرح ها بوده است. بیش از ۴ هزار دستگاه تاکسی از سال گذشته تاکنون در چرخه نوسازی قرار گرفته و تا پایان سال ۱۰۰۰ دستگاه دیگر نوسازی خواهد شد.
مالکی ادامه داد: جلوگیری از مصرف سوخت و کاهش موارد مصرفی مانند روغن موتور از دغدغه های جدی در حوزه محیط زیست است و با ورود تاکسی های برقی این مسایل برطرف خواهد شد.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی در پایان گفت: با انعقاد قراردادهایی که با چین بسته شد ۲۵ هزار دستگاه تاکسی برقی به مرور به شهر وارد خواهد شد و به زودی شاهد تغییر خدمت رسانی در این حوزه خواهیم بود. امیدواریم اتفاقات خجسته ای برای شهروندان در این حوزه رخ بدهد.
محسن هرمزی معاون شهردار تهران هم در حاشیه آیین رونمایی از تاکسی های برقی در جمع خبرنگاران گفت: قریب به ۴۹ هزار خودروی برقی را ۹ خودروساز به کشور وارد می کنند و موظف هستند از این خودروها تحت ناوگان تاکسیرانی استفاده کنند. در این راستا با شرکت کرمان و ۸ شرکت دیگر قراردادی مشابه خواهیم داشت.
وی ادامه داد: اینها قرار است وارد چرخه بومی سازی بشوند و تا پایان سال وارد ناوگان می شوند. ما به تدریج خودروهای فرسوده را با ۲۵ هزار دستگاهی که شهرداری با توجه به سفری که پکن داشت به شهر اضافه کند، جا به جا می کنیم و این تعداد هم مضاف بر وعده قبلی است.