هر حادثه آتش نشانی چقدر برای تهرانی ها آب می خورد؟/وقوع روزانه ۴۵۰حادثه در پایتخت - افق اقتصادی

هر حادثه آتش نشانی چقدر برای تهرانی ها آب می خورد؟/وقوع روزانه 450حادثه در پایتخت - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 193599 |
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۹ |
114 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

اکوایران : دومین همایش ارزیابی شهرداران نواحی پایتخت در ایمن‌سازی شهر تهران در سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران برگزار شد.

هر حادثه آتش نشانی چقدر برای تهرانی ها آب می خورد؟/وقوع روزانه ۴۵۰حادثه در پایتخت

 دومین همایش ارزیابی شهرداران نواحی پایتخت در ایمن سازی شهر تهران با حضور حسین نظری معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران، عباس شعبانی معاونت هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران، حمیدرضا صارمی  معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، قدرت اله محمدی  مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، مهدی بابایی  رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران، علی نصیری  رئیس سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران و برخی از شهرداران مناطق۲۲گانه و نواحی برگزار شد.

بیش از ۴۵۰ نوع حادثه در شبانه روز در تهران رخ می دهد

قدرت اله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در این همایش اظهار کرد: قدرت اصلی شهرداری تهران در اختیار شهرداران نواحی است و به همین دلیل امروز شما دعوت شده اید تا به هم کمک کنیم تا آسیب ها کاهش و ایمنی افزایش پیدا کند. سلامتی و جان شهروندان مقدم بر هر موضوعی است.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران  گفت: شهرداران نواحی در ایمن سازی ساختمان و اماکن ناایمن و کاهش حوادث ناشی از گودبرداری و ساخت و ساز های غیر اصولی باید سخت گیری کنند.

وی افزود: بیش از ۴۵۰ نوع حادثه مختلف در شبانه روز در شهر تهران رخ می دهد؛ در هر ماه و هفته حوادث ناشی از وجود بافت های فرسوده در پایتخت رخ می دهد.

هر حریق و ماموریت حدود ۱۰۰ میلیون تومان برای آتش نشانی هزینه دارد

محمدی با بیان اینکه به موضوع ایمنی در صدا و سیما، شبکه های اجتماعی، محافل علمی و مدارس آن طور که باید پرداخته نشده است. ادامه  داد: هنوز جامعه دانشگاهی، ارگان ها و شرکت ها و… موضوع ایمنی را آن طور که باید جدی نگرفته اند. امیدوارم رشته حریق در دانشگاه تدریس و در مدارس آموزش داده شود. تنها بعضی از شرکت ها مانند نفت و پتروشیمی به آن پرداخته اند.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به معرفی ۱۲۹ ساختمان ناایمن در ۴ سال گذشته گفت: در این مدت فقط عدد اعلام می شد، اما با پیگیری سازمان آتش نشانی، شهرداری تهران و دادستانی در دوره اخیر مدیریت شهری این عدد کاهش یافت به طوری که امیدواریم تا پایان سال به عدد ۷۰برسیم.

وی با تاکید بر اینکه هر حریق و ماموریت به طور میانگین حدود ۱۰۰ میلیون تومان برای آتش نشانی هزینه دارد، افزود: وجود ۱۷هزار ساختمان پرخطر در ۲۲ منطقه شهرداری تهران مورد توجه است، اما جالب است بدانید که ۷۵ درصد آتش سوزی ها مربوط به حریق های خارج از ساختمان، فضای سبز، معابر، سطل های زباله مکانیزه و… است.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی تهران با اشاره به امضای تفاهم نامه با شرکت راه آهن، سازمان نظام مهندسی و اصناف، گفت:  برای افزایش ضریب ایمنی شهروندان و ایمنی پایتخت اقداماتی از سوی سازمان آتش نشانی صورت گرفته است و در مناطق هم کمیته ایمنی تشکیل شده است که بهتر است در نواحی نیز این امر صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در مراکز حساسی مانند مراکز درمانی، بیمارستان ها، ساختمان های اداری و تجاری و… وقتی حادثه ای رخ دهد بیش از ۱۰ ایستگاه و ۲۰۰ آتش نشان درگیر می شوند و جان افراد زیادی به خطر می افتد و مال افراد و کسبه در خطر می افتد که نشان از ضرورت توجه به ایمن سازی دارد.

چهار درصد بودجه شهرداری تهران به سازمان آتش‌نشانی اختصاص دارد

مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران هم در این جلسه گفت: یکی از حوادث تلخ سال‌های گذشته حادثه پلاسکو بود.

وی با تاکید بر اینکه ۱۲۷ ایستگاه آتش‌نشانی در شهر وجود دارد. افزود: در حال حاضر حدود ۳ همت یعنی چهار درصد بودجه شهرداری تهران به سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اختصاص دارد. در تدوین برنامه چهار ساله چهارم هم کاهش حوادث و پیشگیری در اولویت است، لذا برنامه گذاشتیم تا پایان سال ۱۴۰۲ سعی شود رشد حوادث به صفر برسد و از سال ۱۴۰۳ شاهد کاهش حوادث باشیم.

بابایی با اشاره به اینکه در مسیر کاهش حوادث، آتش‌نشانی تنها بوده است، ادامه داد: به همین دلیل لایحه بهبود و توسعه حوزه آتش‌نشانی به صحن شورا آمد و با اکثریت آرا تصویب شد که شهرداران نواحی هم مسئولیت دارند و باید به کمک سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران بیایند.

وی با اشاره به شناسایی ۱۲۹ ساختمان پرخطر در شهر تهران گفت: سازمان آتش‌نشانی باهم افزایی با شهرداران مناطق و نواحی، توانستند که  این آمار را کاهش دهند.

بابایی با بیان اینکه در فصل بودجه و متمم آن هستیم، گفت: دوستانی که موارد استثنایی دارند بیایند و اعلام کنند، شورای اسلامی شهر تهران در موضوعات ویژه کمک خواهد کرد. در سال ۱۴۰۲ هر ناحیه شهرداری تهران باید ۹ ساختمان ناایمن را تعیین تکلیف کند.

فرسودگی شهر تهران یک خطر است

عباس شعبانی، معاونت هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران نیز در این مراسم  در مورد موضوع ایمنی و HSE اظهار کرد: در شورا و شهرداری تهران به موضوع ایمنی باید توجه ویژه‌ای شود. ایمن باید جزو ذات فعالیت شهرداران نواحی باشد.

وی افزود: موضوع ایمنی و توجه به آن باید همه جانبه باشد. در پروژه‌های ما پیوست ایمنی HSE آورده شود. حدود ۴ هزار اکیپ‌ پیمانکاری اجرایی  مشغول فعالیت هستند و می‌توانند نقشه ایمنی داشته باشد.

شعبانی ادامه داد: فرسودگی شهر تهران یک خطر است و باید به این موضوع توجه کرد. با نوسازی شهر میزان ایمنی افزایش پیدا خواهد کرد.

حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران نیز در این مراسم اظهار کرد: شهرداران نواحی باید در موضوع ساخت و ساز غیر مجاز بیشتر دقت کنند، ما هم نظارت خود را سختگیرانه تر خواهیم کرد.

فوت سالیانه ۹۰۰ نفر در کشور با گاز مونوکسیدکربن

کامران عبدولی، معاون پیشگیری سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران هم در این نشست اظهار کرد: پیگیری مصوب جلسات قبلی، بررسی آمار حریق و حوادث در پنج سال گذشته‌ تقدیر از شهرداران برتر، تبادل اطلاعات و ایجاد تعامل سازنده، بررسی موضوعات و چالش‌های ایمن‌سازی ساختمان‌ها و اماکن شهری از اهداف برگزاری این نشست بود.

وی در ادامه با اشاره به برآورد خسارت حریق های درون ساختمانی و برون ساختمانی، حوادث و خدمات ایمنی به سازمان آتش نشانی در طی ۵ سال گذشته گفت: توجه به نکات و اصول ایمنی مهم است زیرا در هر حریق، نیروهای عملیات به طور میانگین به میزان دو ساعت و به احتساب ۲ دستگاه خودرو و ۵ نفر نیروی انسانی فعالیت می کنند. بروز حوادث و آتش سوزی ها، خسارت برای شهروندان به همراه دارد که با اندکی هوشیاری و رعایت اصول ایمنی و نیز توجه به علل می توان شاهد کاهش حوادث بود.

عبدولی گفت: در اولین همایش مصوباتی تعیین و به دستگاه مسئول با مهلت معین ابلاغ شد که آتش نشانی در اجرای وظایف خود اعم از ارائه گزارش اقدامات شهرداران نواحی درخصوص ایمن سازی ساختمان های پرخطر، برگزاری جلسات کمیته ایمنی و کاهش میزان حریق به درستی عمل کرده و این امر به صورت مستمر در حال انجام است.

وی افزود: تسهیل در ضوابط ایمنی و آتش نشانی، دعوت از ساختمان های بسیار پر خطر همکاری همه جانبه با قوه قضاییه، طرح نظام بازرسی، طرح پلاک ایمن، سامانه مانیتورینگ ایمن سازی بافت و بناهای تاریخی و تفاهم نامه با سازمان نوسازی نیز از اقدامات شاخص صورت گرفته است.

عبدولی افزود: سالیانه حدود ۹۰۰ نفر در کشور بر اثر مسمومیت ناشی از گاز مونوکسیدکربن جان خود را از دست می دهند، اما می توان با آموزش مناسب این آمار را کاهش داد . جلب مشارکت شهروندان نقش بسزایی در کاهش حوادث دارد.

معاون پیشگیری سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در پایان خاطرنشان کرد: در طی حدود ۷ سال گذشته ۲۳۱۵ از  آتش‌نشانان در عملیات ها مصدوم(قطع عضو، اعصاب و روان و غیره..) و ۲۱ نفر از آتش‌نشانان در راه دفاع از جان و مال مردم شهید شده‌اند.

علی نصیری، رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران هم در این نشست سخنانی در مورد اهمیت موضوع ایمنی و HSE بیان کرد.

افزایش ۴۰ درصدی آمار حریق در فصل سرما

حسین نظری معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران هم در این مراسم  با بیان اینکه در فصل سرما آمار حریق حدود ۴۰ درصد افزایش پیدا می‌کند، گفت: اگر از موضع پیشگیری به این موضوع نگاه و عمل کنیم، درواقع ۴۰ درصد خسارات ناشی از این موضوع و هزینه سازمان آتش‌نشانی کاهش پیدا خواهد کرد.

وی با بیان این که  فلسفه حضور ما تاکید بر ایمنی است که منجر به حفظ جان شهروندان خواهد شد گفت : باید در مقابل مسئولیت خود پاسخگو باشیم چرا که خداوند متعال از ما سوال خواهد کرد. سازمان‌ آتش‌نشانی امروز معروف به کار جهادی است و همیشه من از این موضوع تقدیر کرده ام. از مدیر عامل سازمان آتش نشانی انتظار داریم با اقدامات لازم تا پایان امسال تعداد ساختمان های پرخطر را به صفر برساند.

نظری بابیان اینکه در فصل سرما آمار حریق حدود ۴۰ درصد افزایش پیدا می کند، ادامه داد: اگر از موضع پیشگیری به این موضوع نگاه کنیم و عمل کنیم، ۴۰ درصد هزینه سازمان آتش‌نشانی و خسارات ناشی از این موضوع کاهش پیدا خواهد کرد.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید