رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران گفت: بابت ترافیک شب گذشته از شهروندان عذرخواهی میکنم و باید بدانیم راهکار حل مشکلات ترافیکی توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی و عدم کاهش معابر تهران است.
جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور یکصد و نود و چهارمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به وضعیت ترافیکی تهران گفت: همشهریان عزیز ما دیشب یکی از بدترین ترافیک های عصرگاهی تهران را در ترافیک تجربه کردند.
وی ادامه داد: هرچند تراکم ترافیک تبدیل به یک عادت شده و میدانیم که در نیمه دوم سال و در شبهای بارانی و برفی سرعت متوسط در تهران کاهش مییابد اما این مشکل از مرز بحران گذشته است.
وی گفت: شب گذشته طول سفر نسبت به روزهای عادی ۳ تا ۵ برابر افزایش یافت البته زحمات زیادی برای کاهش مشکلات شب گذشته انجام شد و باید از پرسنل خدمات شهری و ماموران نیروی انتظامی که برای حل مشکلات تلاش کردند تقدیر کنم.
تشکری هاشمی ضمن عذرخواهی از مردم تهران گفت:کسی جز شهرداری، شورای شهر و مسئولان مدیریت شهری پاسخگوی این مشکل نیست ما باید بدانیم اقدامات ما چه اندازه موثر بوده است و چرا مردم در ترافیک دچار میشوند.
رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران با اشاره به دلایل ترافیک گفت: حجم بالای خودروهای شخصی و خودروهای تک سرنشین، کاهش سرعت خودرو در زمان بارندگی و آبگرفتگی معابر، خرابی برخی از تجهیزات ترافیکی از جمله چراغهای تقاطعها، نبود حمل و نقل عمومی در ساعاتی که مردم به آن احتیاج بسیار دارند و ناکارآمد شدن شبکه اتوبوسهای تندرو به دلیل کاهش ناوگان و حذف برخی جداکنندگان فیزیکی مسیر از جمله مشکلاتی بودند که دیشب به صورت واضح در شهر دیده شدند.
وی با اشاره به راهکار حل ترافیک اظهار کرد: در حال بررسی طرح جامع حمل و نقل هستیم و سیاست کاهش استفاده از خودروهای شخصی را دنبال میکنیم، نمیتوان با ساخت بزرگراهها و معابر جدید ترافیک را کنترل کنیم اکنون به جز یک بزرگراه اصلی کمربندی شرق تهران و تکمیل پروژه های نیمه تمام نباید دیگر به سمت پروژههای خودرو محور برویم.
تشکری هاشمی با اشاره به بودجه حمل و نقل گفت: امسال در بودجه تصمیمات شجاعانه گرفته شد و اعتبار بیش از تصور مدیریت شهری برای توسعه حمل و نقل عمومی اختصاص یافت و انشاالله بتوانیم در سالهای پیش رو نیز همین اقدام را انجام دهیم تا این خلاء موجود که مردم مجبور میشوند با خودروی شخصی به خیابانها بیایند را کنترل کنیم.
رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران گفت: در طرح جامع حمل و نقل تهران به دنبال این هستیم تا با توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت تقاضای سفر ترافیک را مدیریت کنیم ضمن تشکر از دولت بابت حمایتهایی که انجام داده است باید بگویم شهرداری به تنهایی نمیتواند منابع لازم را تامین کند و امیدواریم با پشتیبانی دولت و سرعت بخشیدن شهرداری به کارها و برنامه های مصوب شاهد کاهش آلام مردم باشیم.
ضرورت بهرهبرداری از سامانه جامع املاک و مستغلات
در صحن شورای شهر تهران ،زهرا شمساحسان در تذکر پیش از دستور خود با تاکید بر ضرورت بهرهبرداری از سامانه جامع املاک و مستغلات اظهار داشت:ارتقاء شفافیت و انضباط مالی، حفاظت از داراییها، استفاده اثربخش از منابع موجود و همچنین دستیابی به منابع پایدار همواره از ضرورتهای مورد تاکید مجموعه مدیریت شهری تهران بوده است.
شمساحسان ادامه داد: در همین راستا شناسایی و مدیریت بهینه املاک و مستغلات و داراییهای غیرمنقول، امری گریزناپذیر است. طبق تبصره دوم (۲) ماده هفتم (۷) مصوبه تعیین تکلیف املاک واگذار شده تهران به اشخاص حقوقی و حقیقی (تاریخ ۱۵/۰۴/۱۴۰۰)؛ واگذاری املاک و فضاهای شهرداری به مجموعههای عامالمنفعه، خیریه، سمنها و تشکلها، انجمنها و موسسات فرهنگی، منوط به نظارت مستقیم نمایندگان کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران و معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران بر عملکرد این مجموعهها است.
رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران اضافه کرد: در دستورالعمل مذکور نمیتوان حق تصویب واگذاری بهرهبرداری از املاک شهرداری را از شورای اسلامی شهر تهران سلب کرد و در هر صورت واگذاری املاک باید به تصویب شورای اسلامی شهر تهران برسد.
وی خاطرنشان کرد: علیرغم مصوبههای شورای اسلامی شهر مبنی بر ” ساماندهی اسناد املاک و مستغلات شهرداری تهران و مؤسسات تابعه” مورخ ۱۲/۰۲/۱۳۹۵، ” نحوه محاسبه عوارض ساختمانی مبتنی بر ارزش مکانی املاک در شهر تهران” تاریخ ۱۲/۱۱/۱۳۹۹ ، ” تعیین تکلیف املاک واگذار شده تهران به اشخاص حقوقی و حقیقی ” تاریخ ۱۵/۰۴/۱۴۰۰ و با گذشت چندین ماه از همایش رونمایی و معرفی سامانه املاک و مستغلات شهر تهران، هنوز این سامانه تکمیل نشده و بصورت جامع مورد بهرهبرداری قرار نگرفته است.
شمساحسان گفت: شهردار تهران در گزارشی شفاف و منسجم نسبت به رفع موانع پیش روی سامانه املاک و مستغلات و تعیین تکلیف اجرای کامل آن به طور مجدانه اقدام کند و امید است با تکمیل سامانه مذکور، از بروز برخی نابسامانیها جلوگیری شود.
کمبود آب دریاچه چیتگر قابل توجه است
دراین جلسه ،سوده نجفی هم در تذکر پیش از دستور خود در جلسه شورای شهر تهران با بیان اینکه روز گذشته از منطقه ۲۲ و دریاچه شهدای خلیج فارس بازدید داشتم، گفت: نبود تصفیه خانه برای فاضلاب مسکونی برجها مشکلاتی را ایجاد کرده است به گونهای که من به عینه دیدم که یک برج فاضلاب خود را در یک زمین خالی رها میکرد که این زمین تبدیل به نیزار شده بود و حجم آب هم به گونهای بود که احتمال غرق شدگی وجود داشت اما در عین حال این زمین فاقد هر گونه ایمنی بود و از معاونت شهرسازی میخواهم که در این خصوص چاره اندیشی کند.
وی با بیان اینکه عدم اختصاص حق آبه دریاچه چیتگر از رودخانه کن باعث شده که کمبود آب دریاچه قابل توجه شود، گفت: ادامه این روند آسیب زا خواهد بود و از آب منطقهای میخواهیم که برای تأمین حقآبه دریاچه همکاری کند و این در حالیست که هشت چاه به عمق ۲۵۰ متر دور دریاچه حفر شده بود و باید ببینیم که مجوز حفر این چاه را چه کسی صادر کرده است.
وی با بیان اینکه زمینی به وسعت ۳۰۰۰ متر در دریاچه چیتگر در اختیار یک مجموعهای بود که آن را تبدیل به رستوران و کافی شاپ کرده بود، گفت: با اینکه سود زیادی از این فضای تجاری نصیب مالک میشود اما ماهانه تنها ۲۵۰ میلیون تومان اجاره پرداخت میکند که خارج از صرفه و صلاح شهرداری تهران است و لازم است که اداره کل حقوقی شهرداری به این موضوع ورود کند.
وی همچنین از شهروندان بابت ترافیک شب گذشته در معابر و پایتخت عذرخواهی کرد و گفت: با این حال دقت داشته باشید که شهرداری تهران تنها متولی حل ترافیک نیست.