ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران امروز گزارش محله‌گردی خود از محله وصال در منطقه ۶ را قرائت کرد. او‌گفت: منطقه شش شهرداری تهران یکی از مناطق مهم و استراتژیک شهر تهران است. دانشگاه تهران علاوه بر این که اولین مرکز علمی کشور است، یکی از مراکز نزج و گسترش انقلاب اسلامی و تربیت کادرهای اصلی آن تلقی می‌شود که در منطقه شش قرار دارد. ناحیه سه منطقه شش محله جمال زاده، محله وصال و محله کشاورز در این ناحیه‌اند که جمعا ۵۱۰۰۰ نفر جمعیت دارند. محله مرکزی این ناحیه محله وصال است که میدان ولیعصر، میدان انقلاب، میدان فلسطین و بخش عمده ای از بلوار کشاورز را در خود جای داده است.

او ادامه داد: دانشگاه تهران بخشی از این محله است که در گذشته بعد از افتتاح این دانشگاه به عنوان یک مرکز علمی و معتبر کشور، بسیاری از مردم تهران آن زمان سکونتگاه خود را نزدیکی و حتی چسبیده به این دانشگاه انتخاب کردند و به نوعی یک محله علمی و فرهنگی تلقی می شده و اهالی فرهنگ و هنر سعی کردند در اطراف این دانشگاه زندگی کنند؛ اما به مرور زمان و با غلبه واحدهای اداری و تجاری به ویژه پس از سال ۷۸ و ابلاغ طرح توسعه دانشگاه مردم کم کم این محله را ترک کردند و ناچار شدند از این محله بروند و در حال حاضر جمعیت‌اش ۱۰۹۰۰ نفر شده است. در سرشماری سال ۹۵ حدود ۱۴۰۰۰ نفر جمعیت داشته و در این هفت سال نزدیک به ۳۰۰۰ و خرده‌ای از این محله کوچ کردند. وقتی محله از جمعیت خالی شود و بافت قالب به بافت اداری و تجاری و مخصوصا آموزشی تبدیل شود تامین سرانه‌های مدیریت شهری هم خیلی موضوعیت ندارد.امانی گفت: بعد از این که تملک املاک تحت عنوان طرح توسعه دانشگاه در این محله که هم دانشگاه و هم در مقطعی شهرداری تهران اقدام به انجام آن کردند عمدتا مسکونی‌های ریز دانه را که ارزان‌تر بوده و راحت تر می‌توانستند بخرند خریداری کنند، تملک شدند؛ ولی املاک با کاربری‌های بزرگ همچنان در محله فعالند و بهره برداری می شوند. ساکنین ۱۰۰۰۰ نفری محله تقریبا از همه سرانه‌های خدمات شهری محرومند و محله نه بوستان ویژه دارد و نه بازارچه‌ای و نه چمن مصنوعی . تنها یک زمین چمن مصنوعی که به نام مردم در محوطه درونی دانشگاه در دوره گذشته ما ساخته شده بود که بعد از شش ماه که مردم استفاده می‌کردند دانشگاه آن را بسته و گفته این محوطه اختصاصی دانشگاه است و به مردم اجازه بهره برداری نداده است.

این عضو شورای شهر تهران گفت: البته چند قطعه زمین محصور شده در قالب طرح توسعه دانشگاه در محله وجود دارد که به شکل موقت با توافق بین دانشگاه و شهرداری می تواند بگیرد، می‌تواند مورد استفاده مردم قرار بگیرد؛ اما نیاز به توافق و هماهنگی بین شهرداری و دانشگاه است که تاکنون موفق نشدند. املاک شخصی و بزرگی هم در سطح محله مطرود مانده و ۵۱ ملک دانشگاه یا شهرداری رها مانده‌اند. اگر زمین بوده دور آن نرده کشیدند و اگر ملک مسکونی بوده درب آن را بستند؛ جز یکی دو مورد که حالت برج داشته و به خوابگاه دانشجویی استفاده می شده اما مابقی یا به شکل پارکینگ‌اند و یا محصور شدند.

امانی اضافه کرد: منطقه ۶ یکی از مناطقی که پیست‌های دوچرخه سواری تقریبا در همه معابرش احداث شده است و هیچ استفاده‌ای نمی‌شود و از صبح تا غروب یک دوچرخه از آنجا عبور نمی‌کند؛ ولی پیست را از خیابان جدا کردند و خودروها که پارک می‌کنند، پارک دوبل میًشود و برای تردد و ترافیک عبور و مرور مردم و خودروهایی که از این محله تردد می‌کنند محدودیت ایجاد شده است. در اول این دوره درباره منطقه هشت این مساله را مطرح کردیم و از شهرداری و کمیسیون حمل و نقل خواهش کردیم این معابر را تعیین تکلیف کنند و اگر قرار نیست استفاده شود و دوچرخه سواری در شهر توسعه یابد این موانع را بردارند تا عرض خیابان‌ها وسیع شود و بتوانند از عرض خیابان برای حل مشکل ترافیک استفاده کرد.

این عضو شورای شهر تهران گفت: مشکل دیگری که در این محله وجود دارد بحث کارگاه‌های مترو خط ۶ که در خیابان مظفر و طوس یا محتشمی‌پور قرار دارند، است. قرار بوده در این کارگاه‌ها هواکش‌های مترو ساخته شود و با این که خط شش مترو تقریبا به طور کامل به بهره برداری رسیده است اما این کارگاه‌ها همچنان باقی است.امانی گفت: وضعیت نگهداشت و رفت و روب و فضای سبز با این که محله مرکزی شهر تهران است اصلا مناسب نبود و فقط در یک نقطه در حاشیه خیابان طالقانی هفت اصله درخت با قطر بزرگ خشک و قطع شده بودند که به احتمال قوی توسط سازندگان ملک مقابل خشک شده بودند چون آثار شن و ماسه‌ای که پای درختان ریخته شده بود وجود داشت. مخازن زباله عمدتا در جای خود قرار نداشتند و عمدتا شکسته بودند. من مطمئنم که این نوع آسیب زدن کار پیمانکار است و کار مردم و زباله‌گرد نیست. به شکلی رها می‌کنند که این مخازن آسیب می‌بینند. نزدیک به ۱۲ میلیون تومان قیمت هرکدام از این مخازن زباله است. البته شهردار ناحیه اعلام کردند که پیمانکار فوق لغو قرارداد شده و در حال گرفتن پیمانکار جدید هستیم و او کار را رها کرده است.

امانی در نهایت ۵ خواسته اصلی مردم را قرائت کرده و گفت: اول ضرورت ایجاد یک بازارچه میوه و تره‌بار محلی است؛ اهالی می‌گویند واقعا برایشان سخت است که برای خرید به بازار قزل قلعه بروند. دوم؛‌ تعیین تکلیف مسیرهای ویژه دوچرخه‌سواری که انشالله اگر فعال بشود تا مردم استفاده کنند. سوم؛‌ برچیدن کارگاه‌های مترو. چهارم؛‌ احداث سرویس‌های بهداشتی در میدان ولیعصر،‌ بلوار کشاورز،‌ میدان انقلاب. اگر در آنجا قدم بزنید متوجه بوی آزاردهنده‌ای می‌شود که احتمالا بعضی از افراد در انجا قضای حاجت کرده‌اند. شهرداری تهران باید در میدان‌های اصلی فکری برای این موضوع کند. پنجم؛‌ تعیین تکلیف طرح توسعه دانشگاه،‌ باتوجه به اینکه دکتر زاکانی عضو هیئت امنای دانشگاه تهران هستند،‌هرچه زودتر برای این موضوع فکری اندیشیده شود. ششم؛‌ رسیدگی به وضعیت نگهداشت درختان و آبیاری فضای سبز.

رئیس و اعضای شورای شهر تهران در واکنش به گزارش محله گردی محله وصال منطقه ۶ نظرات و واکنشهایی داشتند.

مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران گفت: طرحی در شورا دنبال می‌شود که هدف آن این است که موزه هنرهای معاصر وارد پارک لاله و بلوار کشاورز شود و محدوده تفرجگاهی شکل بگیرد؛ این راسته به محلی به عنوان المان هویت شهری تبدیل شود و اتصال آن تا میدان ولیعصر(عج) به عنوان مسیر مهدویت شکل بگیرد و ادامه آن به پارک بهجت آباد متصل شود و کانون ادبیات، شعر و نویسندگی شکل بگیرد. در ادامه به سمت کلیسای خیابان کریمخان برود و در سکانس بعدی، محل کسب‌وکار و فعالیت شکل بگیرد و از سویی از ظرفیت ورزشی خیابان مفتح استفاده شود.

وی در ادامه گفت: در نهایت این مسیر به لانه جاسوسی به عنوان نماد جنایات آمریکا و در نهایت بوستان هنرمند متصل خواهد شد که از شهرداری تهران درخواست داریم به این طرح سرعت دهد و سریعتر وارد فاز اجرایی شویم.

میثم مظفر، رئیس کمیته بودجه شورا با تأکید بر ضرورت برچیدن کارگاه‌های مترو فاقد فعالیت، یادآور شد: ما این تذکر را پیش از این به شهرداری اعلام کردیم اما هنوز پاسخی به ما نرسیده است.

سوده نجفی، عضو هیئت رئیسه شورا نیز با بیان اینکه منطقه ۶ بیشترین تعداد سالمندان را دارد؛ گفت: مناسب‌سازی در این منطقه باید به صورت ویژه پیگیری شود. از طرفی وجود موش در این منطقه نیز از دیگر مشکلاتی است که البته طرح ضربتی اجرایی شده و می‌دانیم که مشکل، پیمانکار است اما مردم درخواست دارند نسبت به رفع این مسئله اقدام شود.

مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه ما در گذشته صحبت‌های زیادی با دانشگاه تهران داشتیم که خرید ملک را به صورت زمان بندی شده انجام دهند؛ تأکید کرد: در نهایت مردم شکایت کردند و مقام معظم رهبری دستور دادند به مشکلات مردم رسیدگی شود. قرار شد دانشگاه طرح تهیه کند و ما گفتیم که شهرداری این طرح را تهیه می‌کند که انجام شد. همکاری‌ها با وزارت میراث فرهنگی نیز انجام خواهد شد تا مردم بتوانند خرید، فروش و ساخت را انجام دهند.