تخصیص ارز وارداتی در ۱۴۰۴ بالا رفت - افق اقتصادی

تخصیص ارز وارداتی در 1404 بالا رفت - افق اقتصادی
سه شنبه, ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-04-22
کد خبر: 383999 |
تاریخ انتشار : ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۱ |
3 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، به دلیل نوسانات قیمت ارز و همچنین محدود‌شدن عرضه آن بعد از تشدید تحریم‌ها در نیمه اول دهه ۱۳۹۰، مدیریت این بازار متمرکزتر از قبل به دولت سپرده شد. بانک مرکزی از سال گذشته به شکل مرتب و مداوم میزان ارز تخصیص یافته به جهت واردات را به تفکیک بخش‌ها ارائه می‌کند. […]

تخصیص ارز وارداتی در ۱۴۰۴ بالا رفت

به گزارش اکوایران، به دلیل نوسانات قیمت ارز و همچنین محدود‌شدن عرضه آن بعد از تشدید تحریم‌ها در نیمه اول دهه ۱۳۹۰، مدیریت این بازار متمرکزتر از قبل به دولت سپرده شد. بانک مرکزی از سال گذشته به شکل مرتب و مداوم میزان ارز تخصیص یافته به جهت واردات را به تفکیک بخش‌ها ارائه می‌کند.

جدیدترین گزارش این نهاد نشان می‌دهد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۲۴ فروردین ماه، حجم ارز تخصیص‌یافته به واردات از یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار فراتر رفته که نسبت به مدت مشابه در سال قبل بالاتر است. بیشترین سهم از این ارز نیز به گروه صنایع تعلق دارد.

چقدر از ارز واردات به هر بخش رسید؟

طبق اعلام بانک مرکزی، در ۲۵ روز ابتدایی سال جاری، یک میلیارد و ۹۲۶ میلیون تومان ارز به واردات اختصاص یافته در حالی که این رقم در مدت مشابه در سال قبل یک میلیارد و ۷۸۸ میلیون دلار بوده است. بنابراین، در این روزهای گذشته از سال جاری حدود ۱۳۶ میلیون دلار ارز بیشتری به این حوزه تعلق گرفته است.

از این رقم، ۵۶۲ میلیون دلار متعلق به کالای اساسی و دارو است. این رقم در ۲۵ روز نخست سال گذشته ۳۹۳ میلیون دلار بوده است. ارز اختصاص یافته به صنایع نیز به یک میلیارد و ۲۶۷ میلیون دلار رسیده در حالی که در مدت مشابه سال قبل ۹۲۳ میلیون دلار بوده است. از طرفی، ارز واردات در مقابل صادرات (ارز اشخاص) هنوز در سال جاری ثبت نشده در حالی که در ۲۵ روز نخست سال قبل ۳۹۶ میلیون دلار از این محل اعطا شده بوده است.

ارز داده‌شده به بخش خدمات اما تفاوت چندانی با دور قبل نکرده و معادل با ۹۷ میلیون دلار به ثبت رسیده است.

سهم بخش‌های مختلف از کل ارز داده شده

بر اساس ارقامی که ارائه شد، در ۲۵ روز نخست امسال، صنایع ۶۵.۷ درصد از کل ارز داده‌شده به منظور واردات را به خود اختصاص داده‌اند. ۵ درصد نیز سهم خدمات بوده و نزدیک به ۳۰ درصد به کالای اساسی و دارو اختصاص یافته است.

از مجموع ارزی که به «کالای اساسی و دارو» داده شده نیز ۹۱ درصد سهم کالای اساسی و ۸ درصد سهم دارو بوده است.

بنابراین، به نظر می‌رسد در اغلب بخش‌ها (بجز ارز اشخاص) اعطای ارز به واردات نسبت به مدت مشابه در سال قبل بیشتر شده است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید