این خانه با ساکنانش به ثبت ملی رسید! + جزئیات و عکس - افق اقتصادی

این خانه با ساکنانش به ثبت ملی رسید! + جزئیات و عکس - افق اقتصادی
سه شنبه, ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-07-08
کد خبر: 411575 |
تاریخ انتشار : ۱۷ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۵ |
10 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

خانه ملک‌مدنی شهرستان میبد به عنوان یک اثر فرهنگی‌ تاریخی در حالی که همچنان میزبان ساکنان خانه است به تازگی در فهرست آثار ملی ثبت شد.

این خانه با ساکنانش به ثبت ملی رسید! + جزئیات و عکس

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از همشهری آنلاین خانه ملک‌مدنی در میبد که حدود ۴ قرن قدمت دارد به نام مالک خانه از دوران گذشته تا کنون شناخته می‌شود. کارشناس ثبت آثار اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد گفت: «این خانه با مساحت ۲۰۴۴ مترمربع در مالکیت محمدحسن ملک‌مدنی و فاطمه خداپرست در محله شوروک (شهیدیه) قرار دارد. بنا از سوی مالک مرمت شده و به لحاظ کالبدی بسیار مستحکم است و وضعیت مناسبی دارد.»
سمیه هاشمی افزود: «خانه ملک‌مدنی از گذشته تا کنون کاربری مسکونی داشته و درحال حاضر نیز کاربری خود را حفظ کرده‌است. دخل وتصرف خاصی در بنا مشاهده نمی‌شود و مالک تمام تلاش خود را به کاربرده تا پلان سنتی بنا حفظ شود و فقط نصب درکرکره‌ای برای پارکینگ از جمله دخل وتصرف موجوداست.»
هاشمی درباره ویژگی خاص این بنا به گذر قنات اشاره کرد و گفت: «پایاب در حیاط دوم خانه بر گذر قنات از خانه تاکید دارد. همچنین حیاط دوم خانه بادگیر بزرگ دارد که نشان از معماری اصیل اقلیم یزد است.»
به گفته هاشمی، اقدامات ثبت خانه از سال ۱۴۰۳ آغاز شده و به تازگی با شماره ۳۴۳۳۰ در فهرست آثار ملی ثبت شد.
معماری خانه ملک‌مدنی
خانه ۳ حیاط از دوره‌های مختلف تاریخی دارد. ورودی پارکینگی بنا در قسمت شرقی واقع است که یک حیاط کوچک برای پارک خودروست. از این حیاط با یک راهروی ورودی به یکی از حیاط‌های اصلی راه دارد. در اضلاع شمالی و جنوبی حیاط هم دو ایوان مشاهده می‌شود که پوشش سقف هردو ایوان ضربی با قوس هلالی است. قسمت پشت بام ایوان جنوبی یک بادگیر یک طرفه پنج دهنه وجود دارد.
حوض کوچکی وسط حیاط است و وجود باغچه‌ها باعث طراوت وشادابی حیاط شده است. راه دسترسی به حیاط دوم از طریق راهروی ضلع غربی است. حیاط دوم در چهار جبهه طراحی و احداث شده است. داخل حیاط پایابی وجود دارد که زمانی آب قنات از داخل آن عبور می‌کرده است. هاشمی در پایان یادآور شد: «میبد از شهر‌های بسیار کهن یزد است. اهمیت تاریخی میبد و دوران وسعت و آبادانی اساسی آن، مربوط به آل مظفر است.»

 
 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید