فرار مالیاتی ۳۵۰ فعال در بازار رمزارز - افق اقتصادی

فرار مالیاتی ۳۵۰ فعال در بازار رمزارز - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-05-14
کد خبر: 393810 |
تاریخ انتشار : ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۲ |
3 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

رئیس مرکز اطلاعات مالی از شناسایی ۳۵۰ نفر فعال در بازار رمزارز با گردش بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان که دارای فرار مالیاتی بودند، خبر داد و اعلام کرد: عملکرد مالی ۶۰ صرافی رمزارز با گردش مالی چند هزار میلیاردی در حال بررسی و تحلیل است.

فرار مالیاتی ۳۵۰ فعال در بازار رمزارز

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، هادی خانی – دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم – با اشاره به عدم تکمیل شاکله اقدامات نظارتی در حوزه رمزارز‌ها گفت: زمینه‌های پولشویی و کلاهبرداری در این بازار شایع است و تشکیل پرونده‌های کثیرالشاکی در حوزه رمزارز، نشان دهنده تهدیدات این عرصه است. ضمن آنکه رمزارز‌ها به دلیل ماهیت غیرمتمرکز و ناشناس بودن، ابزاری جذاب برای فرار مالیاتی به‌عنوان یک جرم منشأ پولشویی محسوب می‌شوند.
بررسی استعداد‌های پولشویی در حوزه‌های نوظهور
وی به اقدامات پیشگیرانه و هدفمند مرکز اطلاعات مالی در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در حوزه‌های نوظهور رمزارز‌ها و سکو‌های خریدوفروش طلا پرداخت و گفت: با هدف تأمین امنیت کاربران، شفافیت مالی و مقابله با جرایم سایبری در بازار ارز‌های دیجیتال، استعداد‌های پولشویی در بازار رمزارز‌ها و سکو‌های خریدوفروش طلا شناسایی و زیرساخت‌های بین‌المللی ردیابی آنها بررسی شد.
رئیس مرکز اطلاعات مالی، تدوین قواعد شناسایی عملیات مشکوک در حوزه رمزارز‌ها را از اقدامات مؤثر این نهاد برای پیشگیری و مقابله با پولشویی در این حوزه عنوان کرد و گفت: با توجه به گسترش خریدوفروش و معاملات رمزارز و فعالیت صرافی‌های رمزارز، قواعد و معیار‌های شناسایی معاملات و عملیات مشکوک به پولشویی ارز‌های دیجیتال در جهت اجرای قوانین داخلی و منطبق با استاندارد‌های بین‌المللی مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم توسط مرکز تدوین شد.
شناسایی ۳۵۰ فعال بازار رمزارز بدون پرونده مالیاتی
دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم به نتایج این اقدامات پرداخت و گفت: در بررسی گزارش معاملات و عملیات مشکوک واصله به مرکز اطلاعات مالی، ۳۵۰ شخص حقیقی با گردش بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان شناسایی شدند که فاقد پرونده مالیاتی بودند و جهت پیشگیری از فرار مالیاتی و برخورد قانونی به سازمان امور مالیاتی کشور معرفی می‌شوند.
بررسی عملکرد صرافی‌های رمزارز
رئیس مرکز اطلاعات مالی ادامه داد: متعاقباً عملکرد مالی ۶۰ صرافی رمزارز با ۱۲۵۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی و عملکرد صاحبان امتیاز سکو‌های خرید و فروش طلا تحلیل شد که به شناسایی و پیشگیری از جرایم مالی در حوزه‌های نوپدید کمک شایانی کرد.
خانی به مسدود کردن حساب‌های اشخاص مظنون به پولشویی در بازار‌های رمزارز در بهمن سال گذشته اشاره کرد و گفت: در عملیات بانک مرکزی تراکنش‌های مشکوک رصد و شناسایی و پس از بررسی و تأیید مرکز اطلاعات مالی، حساب‌های اشخاص مظنون به پولشویی در این حوزه مطابق با قانون مسدود و گزارش موضوع به‌منظور پیگرد قانونی به نهاد‌های ذی‌صلاح ارسال شد.
وی همچنین رمزارز‌ها را از موضوعات ویژه گروه ویژه اقدام مالی FATF عنوان کرد و افزود: این نهاد ناظر روی پولشویی و حمایت مالی تروریسم با استفاده از رمزارز‌ها در سنوات اخیر تمرکز زیادی کرده و چالش جدی در کشور‌ها ایجاد شده است؛ بنابراین در ملاحظات داخلی خودمان و بحث رمزارز‌ها به قوانین فرامرزی هم باید توجه شود تا بتوان از مزایای آن بهره‌برداری کرد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید