بر اساس رویکرد جدید و مصوبه جدید هیئت وزیران، مالیاتدهندگان مشمول تبصره ماده ۱۰۰ یا همان مودیانی که مالیات خود را سیستمی پرداخت میکنند، از این پس میتوانند انتخاب کنند که محل هزینهکرد مالیات پرداختی خود در پروژههای مختلف عمرانی دولت را تعیین کنند. این بدان معنی است که مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ میتوانند به طور مستقیم بر نحوه استفاده از مالیات خود تأثیر بگذارند و نتایج ملموس مشارکتهای مالیاتی خود را در توسعه پروژههای زیرساختی کشور که خود تعیین میکنند، مشاهده کنند.
به گزارش اقتصادآنلاین، طرح نشاندار کردن مالیات یا اصلاح نظام مالیاتی به معنای ایجاد یک ساختار سیستماتیک و کارآمد برای دریافت، مدیریت و تخصیص مالیاتها است. هدف اصلی این طرحها افزایش شفافیت، کاهش فرار مالیاتی و بهبود کارایی نظام مالیاتی است. چنین طرحهایی، که شامل روشهای نوآورانه دیجیتالی و فناوریهای مدرن میشوند، میتواند تاثیرات مثبت متعددی بر اقتصاد و جامعه داشته باشد.»
در خصوص طرح نشاندار کردن مالیات، هادی محمدپور نماینده مردم گناباد در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با اقتصادآنلاین، اظهار داشت: امروزه ما با هزاران پروژه نیمه تمام در اقصی نقاط کشور مواجه هستیم که نیازمند تامین مالی هستند. بنابراین ضروری است که اولویتها به روشنی مشخص شود و برای پروژههای نیمه تمام منابع مناسب اختصاص یابد؛ همچنین تشویق بخش خصوصی به سرمایهگذاری در این پروژهها نیز میتواند راهکاری مؤثر برای سرعت بخشیدن به اهداف باشد.
محمدپور عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از مهمترین طرحهای دولت در زمینه تکمیل پروژههای نیمهتمام، تخصیص مالیات مستقیم توسط مودیان به پروژههای نیمهتمام است که هم شفافیت مالیاتی را به همراه دارد و هم باعث تکمیل پروژههای نیمهتمام خواهد شد. در طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان دولت پیشنهاد داده که تکمیل پروژههای نیمه تمام در دستور کار قرار گیرد. ما نیازمند فضای بازتری هستیم که به ما این امکان را بدهد که به بررسی شرایط اقتصادی هر منطقه بپردازیم و تصمیمات بهتری اتخاذ کنیم؛ لذا این طرح به مودیان مالیاتی این امکان را میدهد تا با آگاهی از نیازهای واقعی مناطق خود، پروژههای مرتبط را بهویژه در شرایطی که بسیاری از پروژهها به دلایل مختلف نیاز به توجه و حمایت بیشتری دارند، شناسایی و پیگیری کنند.
محمد پور نماینده مردم گناباد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تکمیل پروژه های نیمه تمام با اجرای این طرح، گفت: بسیاری از شرکتها، کارخانجات و مؤسسات اقتصادی فعال در کشور میتوانند از فرصت نشان دار کردن مالیاتها بهرهبرداری کنند. این اقدام میتواند به طور قابلتوجهی به تسریع روند تکمیل پروژههای نیمه تمام کمک کند.
وی ادامه داد: همچنین استفاده از این ابزار مالیاتی میتواند به بهبود وضعیت اقتصادی در مناطق مختلف کشور کمک کرده و به تحقق اهداف توسعهای نزدیکتر شویم. بنابراین پیشنهاد من این است که اطلاعرسانی بیشتری در خصوص این طرح به مودیان مالیاتی داده شود. زیرا اگرچه کار شروع شده و دولت هم از این ظرفیت استفاده میکند ولی بسیاری از مودیان این اطلاع ندارند که میتوانند با این طرح، در توسعه زیرساخت های مناطق مختلف کشور همراهی داشته باشند. موضوع مشارکت مردم در نحوه تخصیص مالیات یکی از مهمترین موضوعات است که باید تداوم یابد و به عنوان یک رویکرد مهم مالیاتی است.
محمدپور با اشاره به تکمیل پروژه های شرق کشور با اجرای «طرح نشان دارمالیات» و ساخت ۱۵ پل با تخصیص مستقیم مالیات توسط مودیان، گفت: ما در بحث جادهها، ریلگذاری، خصوصا در شرق کشور مشکلات بسیار زیادی داریم. همچنین مسیر انتقال آب دریای عمان به شرق کشور و به استانهای محرومی مثل سیستان و بلوچستان، یزد، کرمان، خراسان جنوبی خراسان رضوی، اعتبار زیادی را نیاز دارد. در حوزه انتخابیه بنده« گناباد» از محل درآمدهای مالیاتی برای کنترل سیلاب استفاده شده است درحالی که بیش از این سیلاب وارد خانه های مردم می شد اما با استفاده از این اعتبارات حاصل از طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان، ۱۵ پل ساخته شد.