اقتصاد اقتصاد ایران: عملیات اجرایی احداث شهرک صنعتی فناوری شهید جمهور با پیشبینی ایجاد ۳۰۰ واحد فناور و اشتغال ۹ هزار نفری، با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت آغاز شد. به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، آیین آغاز عملیات اجرایی شهرک فناوری کشور شهید جمهور آیت الله رئیسی، روز چهارشنبه ۱۶ خردادماه ۱۴۰۲، با حضور دکتر عباس علیآبادی […]
اقتصاد
اقتصاد ایران: عملیات اجرایی احداث شهرک صنعتی فناوری شهید جمهور با پیشبینی ایجاد ۳۰۰ واحد فناور و اشتغال ۹ هزار نفری، با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، آیین آغاز عملیات اجرایی شهرک فناوری کشور شهید جمهور آیت الله رئیسی، روز چهارشنبه ۱۶ خردادماه ۱۴۰۲، با حضور دکتر عباس علیآبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت، دکتر فرشاد مقیمی معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، علیرضا فخاری استاندار تهران، دکتر سعید صادقی، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران، دکتر موسوی رئیس دانشگاه صنعتی شریف و جمعی از مسئولین دانشگاه صنعتی شریف و دستگاههای اجرایی استانی و فعالان اقتصادی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر موسوی رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: چند روز پیش از شهادت رئیس جمهور جلسهای در خصوص زمین این شهرک برگزار شد و طبق آخرین مصوبه مقرر شد این زمین ۶۰ هکتاری تبدیل به پردیس علم و فناوری دانشگاه شریف شود.
وی ادامه داد: در این مجموعه قرار است شرکتهای دانشبنیان در حیطه فناورانه فعالیت کنند امروز گام نخست این پروژه با مشارکت شرکت شهرکهای صنعتی کلنگزنی شد.
رئیس دانشگاه شریف گفت: بخش مورد نظر برای پروژه امروز واقع در ضلع غربی این زمین است. دانشگاه شریف برنامه دارد تا شهرک فناوری خود را در این پردیس ایجاد کند و از این پروژه در راستای رشد شرکتهای دانشبنیان بهره ببرد.
دکتر علی آبادی وزیر صمت اظهار داشت: در چند روز گذشته ۳۲۰ مگاوات به ظرفیت برق صنایع کشور اضافه شد؛ شش هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی توسط صنایع در دست افتتاح است و یک هزار مگاوات تا پایان سال به ظرفیت برق کشور اضافه خواهد شد.وی تاکید کرد: تلاش میکنیم زیرساخت انرژیهای تجدیدپذیر را برای صنایع توسعه دهیم؛ هر چند زمانبر و هزینهبر خواهد بود.
وزیر صمت با بیان اینکه زیرساخت های آب، برق و فاضلاب را در شهرکهای صنعتی فراهم خواهیم کرد، گفت: تلاش میکنیم شهرکهایی را افتتاح نکنیم، مگر اینکه موضوعات زیرساختی آن حل شود؛ در گذشته برای تامین زیرساختها به ظرفیتهای کشور تکیه میشد و اکنون باید از ظرفیت شهرکها استفاده کرد.
وی با بیان اینکه شهرک فناوری شهید جمهور فرصت خوبی برای اشتغال دانشآموختگان فراهم میآورد، افزود: این شهرک فناوری یکی از نیازهای بخش صنعت و نیز دانشگاه است که میتواند به چرخه تجاریسازی، رفع نیازهای صنعت و اشتغال دانشبنیان و فناوری کمک کند.دکتر علیآبادی عنوان کرد: شهرکهای فناور ظرفیتهای ملی، منطقهای و بینالمللی را فراهم میکند. روزی که بتوانیم نظام مدیریتی را سازماندهی کنیم، بر همان اساس میتوان از ظرفیتهای منطقهای بهره برد. از اینرو نباید تنها اتکا به ظرفیتهای بومی کنیم.وی به ظرفیتهای تجاری و صنعتی در کشور اشاره کرد و گفت: در بعد تجاری در کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب قرار داریم؛ ضمن اینکه زیرساختهای بسیار خوبی در ایران مهیا است.
وزیر صمت ادامه داد: ایران یک کشور معدنی با ظرفیتهای خوبی است. در صنعت نیز زیرساخت داریم؛ اما با کمبود آب مواجه هستیم و لذا خیلی به حوزه کشاورزی نمیتوانیم تکیه کنیم؛ به همین دلیل باید آگاه به دانش لازم و علم روز باشیم.وی تاکید کرد: در حوزه صنعت به جای خامفروشی باید به سمت صنایع پاییندستی برویم. از اینرو، ضرورت ایجاد ارتباط قوی با دانشگاهها و شهرکهای دانشبنیان ضروری است.وزیر صمت با بیان اینکه تعدد مراکز علمی بد نیست، گفت: عدم هماهنگی مراکز میتواند مشکلاتی ایجاد کند. در کشورهای توسعهیافته همه ظرفیتها بسیج میشود و بهصورت هماهنگ کار میکنند. ما نیز در کشورمان رویداد شرکتهای دانشبنیان را با وزارت علوم شروع کردهایم.
دکتر علیآبادی به بخشهای مختلف شهرک فناور رئیسجمهور شهید پرداخت و گفت: این شهرک فناوری ۱۰ هکتار وسعت دارد و باید طرح بهدرستی اجرا و فرصتهای لازم را برای اشتغال فناوران، استقرار شرکتهای دانشبنیان و فناور و اشتغال دانشآموختگان فراهم کرد. اشتغال پیشبینیشده برای این شهرک فناوری ۹ هزار نفر است که بخش عمده آن اشتغال ویژه دانشآموختگان است.
در ادامه مراسم مهندس فرشاد مقیمی طی سخنانی گفت: در مجموعه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی شش شهرک فناور در خراسان رضوی، اصفهان، آذربایجان غربی و شرقی و همدان و فارس فعالیت میکنند.
وی افزود: این پردیس هفتمین شهرک فناور است؛ پیش از آغاز این پروژه موضوع امضا تفاهمنامهای برای اختصاص ۲۷۰ هکتار از شهرکهای صنعتی به پردیس فناوری در دستور کار قرار گرفت و امروز به این ۲۷۰ هکتار ۱۰ هکتار دیگر اضافه میشود. این نخستین بار است که پردیس فناوری در دل شهرک فناوری جای میگیرد.
معاون وزیر صمت خاطرنشان کرد: همچنین ۲۰ آزمایشگاه در این اراضی مستقر میشود. ۱۵۲ واحد فناوری و تولیدی و ۳۸ واحد تحقیق و توسعه نیز در همین زمینه فعالیت میکنند.
مهندس مقیمی با بیان اینکه حدود ۶۰۰ میلیارد تومان برآورد هزینه مورد نیاز برای زیرساخت است، ابراز امیدواری کرد: برنامهریزی مناسب برای اختصاص تسهیلات مربوط به آن هر چه سریعتر انجام شود. ۳۵.۵ میلیارد تومان نیز اعتباری است که در این شهرک سرمایهگذاری شده است.
وی پیشبینی کرد که ۳۰۰ واحد فناوری در این شهرک مستقر و ۹ هزار نفر نیز در این مجموعه مشغول به فعالیت شوند. در این شهرک فناوری فعالیت در حوزه هوش مصنوعی، زیست فناوری صنعتی، مواد پیشرفته و… خواهد بود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی بیان کرد: این پروژه بهشدت مورد استقبال قرار گرفته و امیدواریم هر چه سریعتر بتوانیم زیرساختهای لازم برای استقرار این شهرک را انجام دهیم.
دکتر سعید صادقی، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران در حاشیه این مراسم با اشاره به این که عملیات اجرایی این شهرک فناوری با نام رئیس جمهور شهید آغاز میشود، گفت: این پروژه میتواند بسترساز اشتغال فارغالتحصیلان و دانشآموختگان از دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی سراسر کشور شود.
وی با بیان اینکه نقش این شهرکها تولید دانش و فناوری و تبدیل آن به ثروت است، خاطرنشان کرد: این شهرک فناوری محل تعامل فارغالتحصیلان دانشگاهی، فناوران و فعالان شهرکهای صنعتی خواهد بود و میتواند به توسعه شرکتهای دانشبنیان و فناور در سطح استان و کشور کمک کند.
دکتر صادقی درباره هزینههای زیرساختی ایجاد این شهرک فناوری نیز گفت: پیشبینی این است که بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان برای ایجاد زیرساختهای مختلف از جمله آب، برق، گاز و… سرمایهگذاری خواهد شد.
گفتنی است این شهرک در مساحت ۱۰ هکتار احداث خواهد شد که ۲۲ فروردین ۱۳۷۸ مصوبه هیات وزیران را برای ساخت اخذ کرده است.
تعداد واحد پیشبینیشده جهت استقرار شرکتهای فناور، نوآور، استارتآپ و دانشبنیان در این شهرک ۳۰۰ واحد است و میزان اشتغالزایی آن ۹ هزار نفر پیشبینی شده است.
پروژه عملیات خاکی تا سطح سابگرید به همراه جدولگذاری در این شهرک صنعتی شروع شده که طبق پیشبینیهای انجامشده تا مهرماه امسال به پایان میرسد.
حجم خاکبرداری در این پروژه ۱۷۰ هزار متر مکعب و حجم خاکریزی نیز ۸ هزار مترمکعب خواهد بود؛ همچنین در راستای این پروژه ۳.۵ کیلومتر جدولگذاری و ۱۷۰۰ متر خیابانکشی انجام میشود و میزان اعتبار لازم برای عملیات خاکی تا سطح سابگرید به همراه جدولگذاری ۲۵.۵ میلیارد تومان برآورد میشود.