این برندهای بزرگ برای مطرح شدن در آینده جهانی و به فراموشی سپردن گذشته خود عجله دارند و بهای آن ویرانی خانهها و میراث مادی و معنوی مردم خواهد بود.
این برندهای بزرگ برای مطرح شدن در آینده جهانی و به فراموشی سپردن گذشته خود عجله دارند و بهای آن ویرانی خانهها و میراث مادی و معنوی مردم خواهد بود.
اقتصادآنلاین – آرش نصیری؛ نکروپلیس قاهره که در منطقهای به طول تقریباً ۷ کیلومتر گسترده شده است، ناحیهای وسیع متشکل از مقبرهها، مرقدها، مساجد و حیاطها است. این منطقه که به نام شهر مردگان نیز شناخته میشود، بر خلاف نام خود، با خاطرات افرادی که در آنجا دفن شدهاند، با دورههای مختلف تاریخی که پشت سر گذاشته، و با خانوادههایی که هم اکنون در آن زندگی میکنند، بسیار زنده است. به ویژه که برخی از این خانوادهها نسلهاست که در این شهر سکونت دارند. قدمت این شهر به قرن هفتم میلادی بازمیگردد، و مانند بسیاری از نقاط قاهره تاریخی، همیشه در مجاورت سرگیجهآوری با مدرنیته قرار داشته است. بیلبوردها، ساختوسازها و ترافیک سنگین شانهبهشانه آرامگاههای سوت و کور ساخته شده از موزاییکهای پیچیده، درهای چوبی باستانی و فضاهای مقدس عزاداری و یادبود حضور دارند. نه تنها پادشاهان و شخصیتهای باستانی بلکه سیاستمداران، مشاهیر و مصریان معاصر بیشتری که در دهههای اخیر از دنیا رفتهاند، در این آرامگاهها دفن شدهاند.
اما اکنون آنها خواب خوشی ندارند. در سال ۲۰۲۰، مقامات شروع به تخریب بخشهایی از شهر کردند تا راه را برای یک بزرگراه باز کنند. در سالهای پس از آن، خطر تخریب بیشتر در بقیه شهر وجود داشته است. مادر حسین عمر و هشت نسل از خانوادهاش در آنجا به خاک سپرده شدهاند و او امیدوار بود روزی در کنار آنها به خواب ابدی فرو برود. او گفته که خانوادهاش سالها است بر سر اینکه چه حقوقی برای بازدید از مقابر دارند با دولت در بن بست قرار گرفتهاند،. اما اکنون این وضعیت تشدید شده است، زیرا خود قبرها در معرض خطر نابودی قرار گرفتهاند. او میگوید: «دولت مصر همیشه میخواسته تاریخ را کنترل کند. اما در دوران اخیر، آنچه به نظر میرسد، یک «هدفگیری عمدی» بوده است که مطابق با آن «تلاش برای پاک کردن تاریخ، در واقع بخش کوچکی است از تلاشهای دولت برای رد ادعاهای مردم در مورد حق مالکیت بر قطعهزمینهایی که دارای بناهای تاریخی فوقالعاده ارزشمندند.»