نرخ بهره بین بانکی در قله ثابت ماند - افق اقتصادی

نرخ بهره بین بانکی در قله ثابت ماند - افق اقتصادی
سه شنبه, ۲۰ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-12-10
کد خبر: 323678 |
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۳:۳۳ |
9 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، طبق جدیدترین آمارهای بانک مرکزی در هفته منتهی به ۷ آذر، نرخ بهره بازار بین بانکی بر رکورد تاریخی هفته گذشته خود پافشاری کرده و همچنان در ۲۳.۷۹ درصد ثابت باقی مانده است. نرخ بهره بین بانکی در طول سال ۱۴۰۳ نوسانات زیادی را تجربه کرده، ولی از نیمه دوم سال وارد […]

نرخ بهره بین بانکی در قله ثابت ماند

به گزارش اکوایران، طبق جدیدترین آمارهای بانک مرکزی در هفته منتهی به ۷ آذر، نرخ بهره بازار بین بانکی بر رکورد تاریخی هفته گذشته خود پافشاری کرده و همچنان در ۲۳.۷۹ درصد ثابت باقی مانده است. نرخ بهره بین بانکی در طول سال ۱۴۰۳ نوسانات زیادی را تجربه کرده، ولی از نیمه دوم سال وارد کانال ۲۳.۷ درصد شده و حضور خود را در این مقدار تثبیت کرده است.

خبر مرتبط

نرخ بهره بین بانکی ایران در آستانه یک رکورد مهم؛ جهش قابل‌توجه ثبت شد

اکوایران: نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به ۳۰ آبان ماه به سقف تاریخی تازه‌ای دست یافته و در آستانه رکورد مهر ماه سال گذشته قرار گرفته است.

بانک‌ها به مانند اشخاص از بانک‌های دیگر استقراض می‌کنند و اصل اعتبار دریافت شده را به همراه سود آن به بانک مورد نظر بازپرداخت می‌کنند. زمانی که بانکی مازاد منابع داشته باشد، به بانکی که دچار کسری شده، وام می‌دهد. این تبادل منابع مالی در بستر بازار شبانه یا بازار بین بانکی اتفاق می‌افتد. بانک وام گیرنده موظف است طی ۲۴ الی ۴۸ ساعت منابع مالی را با سود آن به بانک وام دهنده بازگرداند.

طبق ساز و کارهای ایجاد شده توسط بانک مرکزی، در حال حاضر نرخ بهره بین بانکی در حدود ۲۳ الی ۲۴ درصد در حال تغییر است. زمانی که سیاستگذار پولی بخش بیشتری از تقاضای بانک‌ها به منابع مالی را تامین کند، فشار تقاضا نیز در بازار بین بانکی کاهش یافته و نرخ بهره تعادلی کاهش می‌یابد.

افزایش قابل توجه نرخ بهره بین بانکی

هفته گذشته، نرخ بهره بازار بین بانکی رکورد مهمی را در ۲۳.۷۹ درصد تجربه کرده است. نرخ بهره در این هفته نیز همچنان در همان کانال ثابت باقی مانده است. این شاخص آخرین بار در هفته اول مهر سال گذشته چنین رقم تاریخی را در ۲۳.۸ درصد تجربه کرده است. پیش از مهر سال گذشته، چنین رکوردی در سال ۹۹ اتفاق افتاده است.

از میانه تابستان سال جاری تا کنون، نرخ بهره بین بانکی به طور کلی در حال افزایش بوده است. با وجود اینکه چندین کاهش موقتی در این دوره وجود داشته، ولی همچنان به مسیر افزایشی خود بازگشته است. به‌طوری‌که، از ابتدای پاییز نرخ بهره وارد کانال ۲۳.۷ درصد شده و ثبات خود را حفظ کرده است.

پیش از این، نرخ بهره بین بانکی در مهر ۱۴۰۲ وارد کانال ۲۳.۷ درصد شده بود که پس از آن سیری کاهشی را طی کرده است. هفته منتهی به ۳۰ آبان ۱۴۰۳، نرخ بهره در بازار بین بانکی رکورد جدیدی را در ۲۳.۷۹ درصد به ثبت رسانید و در یک قدمی کانال ۲۳.۸ درصد قرار گرفت.

در هفته منتهی به ۷ آذر ۱۴۰۳ نیز نرخ بهره همچنان بر ۲۳.۷۹ درصد پافشاری کرده و ثبات خود را حفظ کرده است. به عقیده برخی تحلیلگران، این اتفاق می‌تواند به دلیل عدم موافقت کامل بانک مرکزی با نیازهای مالی بانک‌ها بوده باشد. در عملیات بازار باز منتهی به ۵ آذر، بانک مرکزی با حدود ۷۶ درصد درخواست‌های بانک‌ها برای اعتبار قبول کرده و شایان ذکر است که حجم سفارشات بانک‌ها به حدود ۳۰۰ همت رسیده است. این موضوع می‌تواند بیانگر مضیقه مالی بانک‌ها باشد.

خبر مرتبط

چند رکورد مهم در بازار پول؛ بانک مرکزی سختگیر شد

در عملیات بازار باز منتهی به ۵ آذر، حجم درخواست بانک‌ها از بانک مرکزی به بالاترین سطح خود حداقل از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا کنون، رسیده است. همچنین، حجم اعتبارات قاعده‌مند نیز رقم بی‌سابقه‌ای را تجربه کرده است.

عدم موافقت بانک مرکزی با همه سفارشات بانک‌ها، منجر شده تقاضای بانک‌ها برای اعتبار در بازارهای با نرخ بهره بالاتر افزایش یابد که این فشار تقاضا با افزایش نرخ بهره در بازار بین بانکی قابل مشاهده است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید