«تورمی‌ترین» کالایی که در تابستان وارد ایران شد - افق اقتصادی

«تورمی‌ترین» کالایی که در تابستان وارد ایران شد - افق اقتصادی
سه شنبه, ۲۰ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-12-10
کد خبر: 323526 |
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۳ |
10 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش خود آمار تورم کالاهای وارداتی را اعلام کرد. بر این اساس تورم دلاری فصلی در این کالاها به ۴.۵ درصد در تابستان ۱۴۰۳ رسیده است؛ به عبارتی می‌توان گفت، به طور کلی کالاهای وارداتی کشور در تابستان امسال ۴.۵ درصد گران‌تر از بهار شده‌اند. شاخص قیمت کالاهای […]

«تورمی‌ترین» کالایی که در تابستان وارد ایران شد

به گزارش اکوایران، مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش خود آمار تورم کالاهای وارداتی را اعلام کرد. بر این اساس تورم دلاری فصلی در این کالاها به ۴.۵ درصد در تابستان ۱۴۰۳ رسیده است؛ به عبارتی می‌توان گفت، به طور کلی کالاهای وارداتی کشور در تابستان امسال ۴.۵ درصد گران‌تر از بهار شده‌اند.

شاخص قیمت کالاهای وارداتی به ۲ جهت ترکیب وارداتی و میزان ارز تخصیصی اهمیت پیدا می‌کند؛ به عبارتی زمانی که قیمت کالاهای وارداتی در بخشی خاص افزایش پیدا می‌کند، می‌تواند کشور را به مرور به‌سمت تغییر در کالاهای وارداتی سوق دهد. اتفاق دیگری که ممکن است رخ دهد مربوط به ارز تخصیصی در هر بخش است که دولت را به‌سمت هدایت دستوری بیشتر ارز به کالاهای وارداتی مهم‌تر می‌برد.

بررسی شاخص قیمت کالاهای وارداتی در تابستان امسال نیز حاکی از آن است که بخش «ماشین‌آلات و وسایل مکانیکی» بیشترین تورم دلاری فصلی، و بخش «محصولات نباتی» کمترین تورم دلاری فصلی در کالاهای وارداتی را تجربه کرده‌اند.

تورم دلاری ماشین‌آلات وارداتی از ۱۰ درصد عبور کرد

بررسی شاخص کالاهای وارداتی در تابستان ۱۴۰۳ حاکی از آن است که به‌ طور کلی کالاهای وارداتی در تابستان امسال نسبت به بهار افزایش قیمت ۴.۵ درصدی را تجربه کرده‌اند. این افزایش قیمت به بازارهای جهانی مربوط بوده و باعث تقاضای ارز بیشتری در داخل کشور برای واردات این کالاها خواهد شد.

در میان دسته‌بندی کالاهای وارداتی در تابستان امسال، بخش «ماشین‌آلات و وسایل مکانیکی» بیشترین میزان افزایش قیمت دلاری را به خود دیده است. در این فصل قیمت دلاری ماشین‌آلات نسبت به بهار سال جاری ۱۰.۷ درصد افزایش پیدا کرده است. این افزایش قیمت، تقاضای بالا یا عرضه پایین برای این محصولات را در بازارهای جهانی می‌تواند نشان دهد

از سوی دیگر «محصولات نباتی» قرار گرفته که که همراه با دو دسته «محصولات صنایع غذایی» و «محصولات معدنی» کاهش قیمت را در بازارهای جهانی تجربه کرده است. آمارهای تورم کالای وارداتی در تابستان امسال نشان می‌دهد قیمت این محصولات در تابستان ۱۴۰۳ نسبت به بهار با کاهش ۲.۴ درصدی همراه شده است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید