پافشاری عربستان بر "چشم انداز ۲۰۳۰": تشدید فشار مالی بر بانک‌ها - افق اقتصادی

پافشاری عربستان بر "چشم انداز 2030": تشدید فشار مالی بر بانک‌ها - افق اقتصادی
شنبه, ۶ مرداد ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-07-27
کد خبر: 221741 |
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۴۷ |
64 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، بانک­‌های عربستان سعودی ممکن است امسال با افزایش بدهی بی‌سابقه‌­ای مواجه باشند، چرا فشار نقدینگی ناشی از برنامه تحول اقتصادی چند هزار میلیارد دلاری محمدبن سلمان، ولیعهد عربستان آنها را تحت تاثیر قرار خواهد داد. براساس یافته‌­های واحد اطلاعات بلومبرگ، بانک‌ها احتمالا نیاز به انتشار حداقل ۱۱.۵ میلیارد دلار اوراق قرضه به ارزهای […]

پافشاری عربستان بر “چشم انداز ۲۰۳۰”: تشدید فشار مالی بر بانک‌ها

به گزارش اکوایران، بانک­‌های عربستان سعودی ممکن است امسال با افزایش بدهی بی‌سابقه‌­ای مواجه باشند، چرا فشار نقدینگی ناشی از برنامه تحول اقتصادی چند هزار میلیارد دلاری محمدبن سلمان، ولیعهد عربستان آنها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

براساس یافته‌­های واحد اطلاعات بلومبرگ، بانک‌ها احتمالا نیاز به انتشار حداقل ۱۱.۵ میلیارد دلار اوراق قرضه به ارزهای ملی و خارجی خواهند داشت تا پول مورد نیاز برای بودجه ۲۰۳۰ را فراهم کنند؛ برنامه‌­ای که هدف آن تبدیل اقتصاد وابسته به نفت عربستان به اقتصادی است که از گردشگری گرفته تا تکنولوژی درآمدزایی می­‌کند. این رقم رکورد جدیدی خواهد بود که از ۱۰ میلیارد دلار جمع آوری شده در ۲۰۲۲ فراتر می‌­رود.

به گفته یک شرکت سرمایه گذاری مستقر در ریاض، حجم عظیم سرمایه گذاری مورد نیاز، همراه با کاهش رشد سپرده گذاری در بانک­های پادشاهی و کمبود سرمایه‌گذاری خارجی به این معناست که وام دهندگان باید تاحد زیادی روی استقراض تکیه کنند تا بتوانند بودجه مورد نیاز برای پروژه‌­های عظیمی چون توسعه شهری نئوم و شهر سرگرمی کیدیا را فراهم کنند.

به گفته یک اقتصاددان ارشد، مساله کمبود سرمایه برای کل “پروژه چشم انداز ۲۰۳۰” نگران کننده است و می‌تواند سیستم بانکی عربستان تحت تاثیر قرار دهد.

بانک­‌ها با کمبود نقدینگی دست­‌وپنجه نرم می‌­کنند چراکه رشد وام‌­ها برای حمایت از اقتصاد داخلی از سپرده­‌ها پیشی گرفته است. داده‌­های جمع آوری شده یک شرکت تحقیقاتی واقع در دوبی نشان می‌دهد عربستان در طول پنج سال آینده به ۶۴۰ میلیارد دلار بودجه برای هزینه‌­های ساخت‌­وساز خود نیاز دارد. این مساله به معنای آن است که اگر بانک­‌ها بخواهند ۶۰ درصد از عملیات را با ترکیبی از سپرده‌­ها و بدهی تامین مالی کنند احتمالا نیاز به تامین حدود ۳۸۴ میلیارد دلار بودجه در طول این دوره دارند.

به گفته یک تحلیلگر ارشد مالی، رشد سپرده­‌ها همچنان یک محرک اصلی تامین مالی عربستان است، ولی ۱۵ درصد از بودجه مورد نیاز پروژه‌­ها احتمالا از بدهی­‌ها تامین خواهد شد؛ که به معنای صدور حداقل ۱۱.۵ میلیارد دلار اوراق در سال است.

انتشار اوراق درحال حاضر نشانه­‌هایی از شتاب را دارد. طبق آمار واحد اطلاعات بلومبرگ، حدود ۶.۸ میلیارد دلار در سال جاری تاکنون فروخته شده است، درحالی که سال گذشته درکل ۵.۴ میلیار دلار توسط بانک‌های محلی صادر شده بود.

باوجود نیازهای مالی بلندپروازانه عربستان اما ترازنامه بانکی همچنان سالم دیده می‌شود. موسسه رتبه‌بندی اعتباری اس‌اندپی گلوبال، بیشتر وام‌دهندگان مهم کشور را در درجه سرمایه‌گذاری با “چشم‌انداز پایدار” قرار داده و می‌گوید آنها قادر نیستند تمام بار پرداخت­‌های چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان را تامین کنند.

پروژه‌­ها به‌شدت از سوی دولت مرکزی و نهادهای وابسته آن تامین مالی می‌شوند. “صندوق سرمایه گذاری عمومی” اعلام کرده است پس از ۲۰۲۵ هرسال ۷۰ میلیارد دلار سرمایه اختصاص خواهد داد و درحال بررسی برنامه­‌های تامین مالی خود است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید