به گزارش اکوایران، برمبنای داده های مرکز آمار در ۱۴۰۱ دهک یک یعنی فقیرترین دهک جامعه در هر ماه به طور متوسط تقریبا ۴۳۰ گرم گوشت مصرف می کرد. مقایسه این داده ها با سال ۱۴۰۰ هم نشان میدهد که حجم مصرف ۶۷ گرم بیشتر شده است. موضوعی که پیشتر «اکوایران» به آن پرداخته بود. براساس […]
به گزارش اکوایران، برمبنای داده های مرکز آمار در ۱۴۰۱ دهک یک یعنی فقیرترین دهک جامعه در هر ماه به طور متوسط تقریبا ۴۳۰ گرم گوشت مصرف می کرد. مقایسه این داده ها با سال ۱۴۰۰ هم نشان میدهد که حجم مصرف ۶۷ گرم بیشتر شده است.
موضوعی که پیشتر «اکوایران» به آن پرداخته بود. براساس همین آمار رقم مصرف برای دهک دوم هزینهای در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ یکسان بوده، رقم مصرف برای این گروه برابر ۶۸۰ گرم در هر ماه برآورد شده بود. میزان مصرف در دهک سوم نیز در سال ۱۴۰۱ تغییر زیادی نکرده است و کمتر از ۱۰ گرم افزایش یافته است. دادهها نشان میدهند که حجم مصرف گوشت در سه دهک پایین جامعه، به نوعی رکورد پنج ساله در حجم مصرف را زده است.
با این حال اخیرا یکی از کارشناسان حامی دولت به گونهای دیگر این آمار را در صدا وسیما مطرح کرده است و به ارقام بسیار کمتری اشاره کرده است. مهدی سروی، کارشناس اندیشکده اقتصاد مقاومتی اعلام کرده که میانگین مصرف گوشت خانوادهها در کشور ۸ کیلوگرم و در سه دهک پایین جامعه ۲ کیلوگرم است. به گفته او سرانه مصرف گوشت قرمز برای هر نفر در ۳ دهک پایین جامعه، حدود ۷۰۰ گرم است.
ریزش مصرف گوشت قرمز در ۷۰درصد جامعه / چه گروهی مصرف گوشتشان بیشتر شد؟
نکته قابل تامل در داده های مرکز آمار این است که برخلاف در سه دهک اول یعنی سه گروه کم درآمد، در هفتاد درصد باقیمانده میزان مصرف گوشت قرمز هم کاهش یافته است. برهمین اساس میانگین مصرف گوشت قرمز فقط میان کل خانوادهها شهری به ۱ کیلو ۵۶۰ گرم در هر ماه از ۱۴۰۱ رسیده که نسبت به ۱۴۰۰ حدود ۹۰ گرم کاهش داشته است.