پای روسیه به نبود کره در بازار باز شد! - افق اقتصادی

پای روسیه به نبود کره در بازار باز شد! - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۲۱ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-12-11
کد خبر: 317361 |
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۳:۱۲ |
31 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

قیمت کره به دلیل نبود آن در بازار افزایشی شده است و شما نمی توانید بیش از ۳ عدد کره از یک فروشگاه بخرید! در این گزارش به بررسی دلایل مربوط به کمبود کره می پردازیم و به این نکته می پردازیم که مسئولان برای رفع این مشکل چه اقداماتی را در نظر دارند.

پای روسیه به نبود کره در بازار باز شد!

گسترش نیوز- سارا سمیع شمس: اگر به فروشگاه های زنجیره ای یا سوپرمارکت ها مراجعه کرده باشید در زمان خرید با این جمله روبرو می شوید که خرید کره فقط تا ۳ عدد امکان پذیر است. وقتی از متصدی باجه صندوق فروشگاه می پرسیم که دلیل چیست؟ می گوید کره در بازار کم است و فروش آن به تعداد بالا در سیستم ثبت نمی شود! سوپرمارکت دارها نیز می گویند قیمت لبنیات در حدی بالا رفته است و مردم کمتر به سمت خرید آن می آیند، ما نیز مجبور می شویم کمتر بخریم، در صورتیکه قبل از آن خرید برخی از اقلام لبنیات مثل کره و خامه را برای مغازه کارتن کارتن تهیه می کردیم!مش

اما با وجود اینکه قیمت شیر خام هم  افزایش یافته است، دلیل نبود کره در بازار چیست و چه نهادی در مورد به هم خوردن بازار لبنیات مقصر است؟ برای پاسخ به این سوالات خبرنگار حوزه اصناف پایگاه خبری گسترش نیوز با بررسی صحبت مسئولان این صنف به حواشی مربوط به این اتفاق پرداخته است که در ادامه گزارش می خوانیم.

چرا کره در بازار کم شد؟

طبق گفته مسئولان قرار بر این بوده است که با استفاده از کنترل صادرات کره توسط وزارتخانه جهاد کشاورزی و با همکاری ستاد تنظیم بازار، وضعیت عرضه کره در بازار مدیریت شود و افزایش قیمت و محدودیت عرضه آن نیز برطرف شود اما هنوز این اتفاق رخ نداده است.

دلیل مهمی که برای کمبود کره در بازار به آن اشاره می کند در قسمتی به  افزایش قیمت جهانی کره و کاهش عرضه این محصول در بازار داخل برمی گردد. اما در قسمتی هم به گفته علی‌ احسان ظفری مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی ایران، نبود کرده در بازار به صادرات کنترل نشده این محصول در کشور ربط داده می شود. همچنین ادعا شده است که روسیه به دلیل تحریم هایی که شده است در حال حاضر بیشترین حجم کره مورد نیاز خود را از ایران تهیه می کند. 

سید احمد مقدسی، رئیس انجمن صنفی گاوداران نیز در مورد کمبود کره گفته است که کارخانه‌ ها هر کیلو شیر خام را با قیمت مصوب ۱۰ هزار تومان در دامداری و ۱۸ هزار و ۷۵۰ تومان در کارخانه خریداری می‌ کنند. در ازای هر یک دهم افزایش یا کاهش در قیمت، ۳۰۰ تومان تغییر می‌ کند. تولید شیر خام تا پایان سال به ۱۱.۷ میلیون تن می رسد. قیمت تمام‌ شده هر کیلو شیر خام ۲۰ هزار تومان است، با توجه به قیمت‌ های دستوری لبنیات، تأمین هزینه‌ ها ممکن نیست و همچنین دریافت ما به‌ التفاوت ۱۵۰ هزار تومان به ازای صادرات هر کیلو کره، عملاً صادرات را متوقف کرده است که ادامه این روند می‌ تواند به تعطیلی کارخانه‌ های شیرخشک منجر شود.

قیمت کره در بازار چند شد؟

با توجه به افزایش قیمت کره در بازار و وجود کمبود این کالا، قیمت پایه صادراتی این محصولات نیز افزایشی شده است. بر اساس آمار منتشر شده توسط فعالان این صنف، قیمت کره حیوانی فله‌ای با ۸۲ درصد چربی به ازای هر کیلوگرم ۶.۵ دلار تعیین شده است. همچنین، قیمت پایه صادراتی خامه فله‌ای با ۵۰ درصد چربی نیز ۴.۵ دلار به ازای هر کیلوگرم اعلام شده است. این وضعیت می‌تواند به تنظیم بازار کمک کند، زیرا در این شرایط تمایل عمومی به صادرات کره کاهش خواهد یافت.

در صورت تمایل به پیگیری اخبار روز اصناف و تغییرات مربوط به قیمت اقلام خوراکی در بازار کشور، به سرویس اصناف پایگاه خبری گسترش نیوز مراجعه کنید. تجربه های خود را درباره خرید لبنیات و مخصوصا کره در روزهای اخیر با ما در میان بگذارید.

گسترش نیوز

تجارت

پای روسیه به نبود کره در بازار باز شد!

اصناف

پای روسیه به نبود کره در بازار باز شد!

کدخبر:
۳۴۰۶۵۳

سارا سمیع شمس

۱۴۰۳/۰۸/۲۲ ۲۲:۰۰:۰۰

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید