یک شرکت ترکیه ای اعلام کرد که ایران، نفت های توقیف شده ترکیه را پس داده است.
چندی پیش، مقامات ایرانی، یک نفتکش ترکیه را با حدود یک میلیون بشکه نفت در سواحل دریای عمان توقیف کردند.
شرکت توپراش ترکیه اعلام کرد که ایران یک میلیون بشکه نفت خام این شرکت که توقیف کرده بود را پس داده است.
شرکت خصوصی انرژی توپراش ترکیه با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که ایران یک میلیون بشکه نفت خام این شرکت که پیشتر در ابتدای سال جاری توقیف کرده بود را پس داده است.
در این اطلاعیه خاطر نشان شده که مقامات ایرانی ۱۱ ژانویه سال ۲۰۲۴ نفتکش «St. Nikolas» با حدود یک میلیون بشکه نفت خریداری شده توسط توپراش از شرکت نفت دولتی عراق را در آبهای ساحلی عمان توقیف کرده بودند.
در اطلاعیه منتشر شده از سوی شرکت توپراش آمده است: نفت خام خریداری شده از شرکت نفت دولتی عراق «SOMO» طی عملیاتی در تاریخ ۲۳ تا ۲۵ ژوئیه جاری به یک نفتکش دیگر انتقال یافته است. انتظار میرود نفتکش مذکور در ماه سپتامبر آتی به پالایشگاه شرکت در ترکیه برسد.
مصرف انرژی برق دو کشور ایران و ترکیه طی دهه اخیر با رشد سریع و متفاوتی رو به رو شده و به نظر میرسد این روند همچنان ادامه داشته باشد. ضمن آن که چالشهای انرژی هر کشور رابطه مستقیمی با پیشرفت اقتصاد، رشد جمعیت و افزایش استاندارد زندگی آن کشور دارد.
به منظور هر گونه سیاست گذاری دقیق و کارآمد در بخش انرژی علاوه بر اطلاع دقیق از وضعیت منابع انرژی و روشهای تامین انرژی، باید به صورت کامل و دقیق نسبت به وضعیت مصرف انرژی و نرخ تغییرات آن اطلاع داشت.
اگر سیاستها و برنامههای بخش انرژی تنها با نگاه به منابع انرژی و راهکارهای تامین انرژی و نیز سایر اهداف کلان تعیین شده باشد و این امر بدون نگاه به وضعیت کنونی مصرف انرژی و پیش بینی درخصوص آینده آن تدوین شود، قطعا در عمل با مشکل مواجه خواهد شد.
براساس تحقیقات صورت گرفته، ظرفیت نصب شده نیروگاهی در ایران در حال حاضر ٩٣ هزار مگاوات با تولید سالیانه ٣٨٠ میلیارد کیلووات ساعت میباشد که ٨۴ درصد از این ظرفیت سهم نیروگاههای حرارتی بوده و ٨١ درصد از سوخت مصرفی نیروگاههای حرارتی را گاز طبیعی تشکیل میدهد.
در کشور ترکیه ظرفیت نصب شده نیروگاهی بالغ بر ١١٠ هزار مگاوات با تولید سالیانه ٣٢٢ میلیارد کیلووات ساعت است. ۴٢ درصد از انرژی برق تولیدی در کشور ترکیه از سوخت گاز طبیعی، ٢۶ درصد از زغال سنگ، ١٣ درصد سهم نیروگاههای برق آبی و ١٠ درصد از نیروگاههای بادی تامین میشود.
روند کل مصرف برق در طول ۵ سال گذشته نشان میدهد، مصرف سالانه برق در ایران از ٢۵٩ میلیارد کیلووات ساعت در سال ١٣٩٧ به ٣٣٣ میلیارد کیلووات ساعت در سال ١۴٠٢ رسیده که نشان دهنده رشد ٢٨ درصدی در طول این دوره است. این در حالی است که در مدت مشابه، مصرف سالانه برق در کشور ترکیه از ٢٧٠ میلیارد کیلووات ساعت در سال ٢٠١٨ به ٢٨۴ میلیارد کیلووات ساعت در سال ٢٠٢٣ رسیده است که نشان دهنده رشد ۵ درصدی در طول این دوره بوده است.
منبع:
ایلنا