ایران نفت ترکیه را پس داد | ماجرای توقیف نفتکش چه بود؟ - افق اقتصادی

ایران نفت ترکیه را پس داد | ماجرای توقیف نفتکش چه بود؟ - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 277773 |
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۲ |
66 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

یک شرکت ترکیه ای اعلام کرد که ایران، نفت های توقیف شده ترکیه را پس داده است.

ایران نفت ترکیه را پس داد | ماجرای توقیف نفتکش چه بود؟

چندی پیش، مقامات ایرانی، یک نفتکش ترکیه را  با حدود یک میلیون بشکه نفت در سواحل دریای عمان توقیف کردند.

شرکت توپراش ترکیه اعلام کرد که ایران یک میلیون بشکه نفت خام این شرکت که توقیف کرده بود را پس داده است.

 شرکت خصوصی انرژی توپراش ترکیه با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که ایران یک میلیون بشکه نفت خام این شرکت که پیشتر در ابتدای سال جاری توقیف کرده بود را پس داده است.

در این اطلاعیه خاطر نشان شده که مقامات ایرانی ۱۱ ژانویه سال ۲۰۲۴ نفتکش «St. Nikolas» با حدود یک میلیون بشکه نفت خریداری شده توسط توپراش از شرکت نفت دولتی عراق را در آب‌های ساحلی عمان توقیف کرده بودند.

در اطلاعیه منتشر شده از سوی شرکت توپراش آمده است: نفت خام خریداری شده از شرکت نفت دولتی عراق «SOMO» طی عملیاتی در تاریخ‌ ۲۳ تا ۲۵ ژوئیه جاری به یک نفتکش دیگر انتقال یافته است. انتظار می‌رود نفتکش مذکور در ماه سپتامبر آتی به پالایشگاه شرکت در ترکیه برسد.

مصرف انرژی برق دو کشور ایران و ترکیه طی دهه اخیر با رشد سریع و متفاوتی رو به رو شده و به نظر می‌رسد این روند همچنان ادامه داشته باشد. ضمن آن که چالش‌های انرژی هر کشور رابطه مستقیمی با پیشرفت اقتصاد، رشد جمعیت و افزایش استاندارد زندگی آن کشور دارد.             

به منظور هر گونه سیاست گذاری دقیق و کارآمد در بخش انرژی علاوه بر اطلاع دقیق از وضعیت منابع انرژی و روش‌های تامین انرژی، باید به صورت کامل و دقیق نسبت به وضعیت مصرف انرژی و نرخ تغییرات آن اطلاع داشت.

اگر سیاست‌ها و برنامه‌های بخش انرژی تنها با نگاه به منابع انرژی و راهکار‌های تامین انرژی و نیز سایر اهداف کلان تعیین شده باشد و این امر بدون نگاه به وضعیت کنونی مصرف انرژی و پیش بینی درخصوص آینده آن تدوین شود، قطعا در عمل با مشکل مواجه خواهد شد.

براساس تحقیقات صورت گرفته، ظرفیت نصب شده نیروگاهی در ایران در حال حاضر ۹۳ هزار مگاوات با تولید سالیانه ۳۸۰ میلیارد کیلووات ساعت می‌باشد که ۸۴ درصد از این ظرفیت سهم نیروگاه‌های حرارتی بوده و ۸۱ درصد از سوخت مصرفی نیروگاه‌های حرارتی را گاز طبیعی تشکیل می‌دهد.

در کشور ترکیه ظرفیت نصب شده نیروگاهی بالغ بر ۱۱۰ هزار مگاوات با تولید سالیانه ۳۲۲ میلیارد کیلووات ساعت است. ۴۲ درصد از انرژی برق تولیدی در کشور ترکیه از سوخت گاز طبیعی، ۲۶ درصد از زغال سنگ، ۱۳ درصد سهم نیروگاه‌های برق آبی و ۱۰ درصد از نیروگاه‌های بادی تامین می‌شود.

روند کل مصرف برق در طول ۵ سال گذشته نشان می‌دهد، مصرف سالانه برق در ایران از ۲۵۹ میلیارد کیلووات ساعت در سال ۱۳۹۷ به ۳۳۳ میلیارد کیلووات ساعت در سال ۱۴۰۲ رسیده که نشان دهنده رشد ۲۸ درصدی در طول این دوره است. این در حالی است که در مدت مشابه، مصرف سالانه برق در کشور ترکیه از ۲۷۰ میلیارد کیلووات ساعت در سال ۲۰۱۸ به ۲۸۴ میلیارد کیلووات ساعت در سال ۲۰۲۳ رسیده است که نشان دهنده رشد ۵ درصدی در طول این دوره بوده است.

منبع:

ایلنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید