کاهش ۷۰ درصدی تسهیلات کلان غیرجاری بانک تجارت - افق اقتصادی

کاهش 70 درصدی تسهیلات کلان غیرجاری بانک تجارت - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۲۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-12-12
کد خبر: 199569 |
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۴ |
118 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

اکوایران: بررسی‌ها نشان می‌دهد تسهیلات کلان غیرجاری بانک تجارت از آذر گذشته تا آذر امسال از ۲۰ به ۱۱.۷ همت رسیده و اصلی‌ترین بدهکاران آن، سیمان جوین، صنایع پتروشیمی خلیج فارس و چای دبش بوده‌اند.

کاهش ۷۰ درصدی تسهیلات کلان غیرجاری بانک تجارت

به گزارش اکوایران، تسهیلات کلان غیرجاری بانک تجارت در انتهای آذر ۱۴۰۲ نسبت به شهریور حدودا ۸ درصد افزایش و نسبت به انتهای آذر سال گذشته به شکل چشمگیری کاهش یافته است. 

تسهیلات کلان غیرجاری به تسهیلاتی گفته می‌شود که از زمان سررسید آن‌ها بیشتر از دو ماه گذشته باشد اما هنوز تسویه نشده باشند. بانک‌ها موظف هستند در صورتیکه نسبت تسهیلات بدهی به یک شخص حقیقی یا حقوقی از یک حدی فراتر رود، جزئیات تسهیلات پرداخت شده را تحت عنوان تسهیلات کلان بانکی اعلام نماید. 

بدهی ۱۱.۷ همتی ابربدهکاران بانکی “بانک تجارت” در انتهای پاییز ۱۴۰۲

بانک تجارت یکی از بزرگترین بانک‌های کشور است. بررسی‌ها نشان می‌دهد مجموع تسهیلات غیربانکی بانک آینده در انتهای آذر ماه ۱۴۰۲ حدود ۱۱ هزار و ۷۲۵ میلیارد تومان بوده است. مقایسه این رقم با تسهیلات کلان غیرجاری به ثبت رسیده در آذر ماه ۱۴۰۱ حاکی از کاهش چشمگیری است به شکلی که در انتهای پاییز سال گذشته مجموع آن از ۲۰ همت نیز تجاوز می‌کرد. 

این درحالیست که مشاهده می‌شود تسهیلات کلان غیرجاری بانک تجارت در انهای آذر ماه نسبت به انتهای تابستان حدود ۷.۹ درصد رشد داشته و از ۱۰.۸ به ۱۱.۷ همت رسیده است. 

 میزان تسهیلات غیرجاری به عنوان معیاری برای ارزیابی کیفیت دارایی‌های بانک‌ها استفاده می‌شود. افزایش تسهیلات غیرجاری بانک‌ها ممکن است ریسک اعتباری و نقدینگی بانک‌ها را به شدت افزایش دهد که در نهایت بانک را در خطر اضافه برداشت از بانک مرکزی یا حتی ورشکستگی قرار دهد. در مقابل کاهش میزان تسهیلات کلان غیرجاری بانکی  امری مثبت تلقی می‌شود. 

سیمان جوین، صنایع پتروشیمی خلیج فارس و چای دبش؛ اصلی ترین بدهکاران بانک تجارت

بررسی‌ها نشان می‌دهد بزرگترین بدهکار بانک تجارت در انتهای پاییز، سیمان جوین با تسهیلات غیرجاری هزار و ۳۷۷ میلیارد تومان بوده است. دومین ابربدهکار بانک تجارت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با ۷۱۷ میلیارد تومان بدهی بوده و در جایگاه سوم شرکت دبش سبز گستر(چای دبش) با ۶۶۹ میلیارد تومان بدهی قرار دارد. 

برخی از مطالعات بیان می کنند که به طور کلی بانک‌ها با کفایت سرمایه بهتر، به طور نسبی تسهیلات غیرجاری کمتری نیز دارند. به عبارت دیگر بانک‌هایی که به لحاظ سرمایه محافظه کارانه‌تر برخورد کرده‌اند، دارایی با کیفیت تری نیز در ترازنامه‌هایشان داشته‌اند. 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید