به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، حمزه شکیب با یادآوری تصویب بیمه مهندسان در کمیسیون تلفیق، اظهار کرد: این مصوبه بر اساس ماده ۳۹ قانون نظام مهندسی ساختمان بوده است. در این قانون آمده که ذیحسابان و مسئولان امور مالی موظف هستند در هنگام پرداخت مشاوران و پیمانکاران طرحهای عمرانی کشور معادل ۲ در ۱۰۰۰ از دریافتی آنرا کسر و شهرداریها معادل یک در ۱۰۰۰ از هزینه ساخت واحد مسکونی با مساحت بیش از الگوی مصرف مسکن و واحدهای غیرانتفاعی را از سازندگان وصول و به حساب درآمد عمومی کشور واریز کنند.
وی افزود: معادل ۱۰۰ درصد وجوه واریزی بر اساس ردیفی که به همین منظور در بودجه سنواتی پیشبینی میشود در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار گیرد تا صرف انجام مطالعات مقررات ملی ساختمان، امور کنترل ساختمان، اعتلای سازمان نظام مهندسی، کمک به سازمانهای نظام مهندسی، برقراری دورههای آموزشی و … شود.
وی تصریح کرد: کمیسیون تلفیق مجلس مصوب کرده از محل واریزی این وجوه، ۲۰ درصد برای بیمه تامین اجتماعی مهندسان دولت پرداخت کند و ۷ درصد را نیز مهندسان واریز کنند.
رئیس شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان با اشاره به اینکه آئیننامه اجرایی این مصوبه پس از تصویب در صحن علنی مجلس توسط وزارت راه و شهرسازی طی ۳ ماه تدوین خواهد شد، اضافه کرد: یک جامعه ۶۰۰ هزار نفری هستیم که حدود ۲۸ سال است که از فعالیت ما میگذرد. این خیلی در شان حاکمیت نیست که قشر مهندسان (۲.۴ میلیون نفر با احتساب خانوادهها) تحت پوشش بیمه قرار نداشته باشند.
شکیب گفت: مخصوصاً اینکه یک قشر جوان داریم که تازه وارد این بخش شدهاند و دولت هم به دنبال ورود اینها به بازار کار است. بیمه مهندسان از قبل مطرح بود که محقق نشده بود، اما در دولت سیزدهم با ارتباطی که با کمیسیون عمران مجلس و جلسه با شخص رئیس مجلس خوشبختانه در حال اجرایی شدن است.
وی با بیان اینکه از اوایل سال آینده بیمه مهندسان اجرایی میشود، گفت: در بین جامعه ۶۰۰ هزار نفری مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی، تعدادی کارمند دولت هستند که آنها مشکل بیمه ندارند. حق بیمه مهندسانی که در شرکتهای خصوصی وابسته به سازمانهای نظام مهندسی ساختمان مشغول بهکار هستند، پرداخت میکنند.
وی ادامه داد: حدود ۸۰ هزار مهندس جوان تحت پوشش بیمه قرار میگیرند.