کاهش نرخ بیکاری جوانان به ۱۹.۲درصد/ ۲۳۶هزار نفر از جمعیت بیکار کشور کاسته شد - افق اقتصادی

کاهش نرخ بیکاری جوانان به 19.2درصد/ 236هزار نفر از جمعیت بیکار کشور کاسته شد - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 99086 |
تاریخ انتشار : ۱۹ تیر ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۴ |
312 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

وزیر کار با تشریح جزئیات آمار اشتغال کشور در بهار ۱۴۰۲ گفت: نرخ بیکاری جوانان گروه سنی ۲۴ـ۱۵ساله با یک روند کاهشی از ۲۰/۷درصد در بهار سال ۱۴۰۱ به ۱۹/۲درصد در بهار ۱۴۰۲ رسیده است.

کاهش نرخ بیکاری جوانان به ۱۹.۲درصد/ ۲۳۶هزار نفر از جمعیت بیکار کشور کاسته شد

به گزارش خبرگزاری تسنیم، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: افزایش شاخص مشارکت اقتصادی در یک سال اخیر نویددهنده بازگشت نیروی کار و بیانگر ایجاد امید به‌واسطه سیاست‌های اشتغال‌آفرین دولت است.

سیدصولت مرتضوی افزود: نرخ مشارکت اقتصادی در حال افزایش است، به‌طوری که در بهار ۱۴۰۲ به رقم ۴۱/۲ درصد رسیده است.

وی تأکید کرد: طی یک‌سال منتهی به بهار سال ۱۴۰۲ به‌طور خالص تعداد ۷۲۸ هزار فرصت شغلی جدید در مقایسه با بهار سال گذشته ایجاد شده و از تعداد بیکاران به‌میزان ۲۳۶ هزار نفر نیز کاسته شده و این موضوع، باعث کاهش نرخ بیکاری از ۹/۲ درصد در بهار سال ۱۴۰۱ به ۸/۲ درصد در مدت مشابه سال جاری شده است.

وزیر کار با بیان این‌که از ۷۲۸ هزار فرصت شغلی جدید ایجادشده در بهار سال جاری نسبت به بهار سال قبل، به‌طور خالص ۳۹۳ هزار نفر در بخش خدمات و ۳۳۳ هزار نفر در بخش صنعت جذب شده‌اند، گفت: به‌دلیل کاهش تعداد شاغلین در بخش کشاورزی به‌میزان ۶ هزار نفر، خالص اشتغال ایجادشده، به سطح ۷۲۰ هزار نفر رسید.

وی اظهار داشت: به‌رغم آن‌که نرخ مشارکت زنان در بازار کار و فعالیت‌های اقتصادی به‌دلایل مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی از مردان پایین‌تر بوده اما به‌‌واسطه تغییر نگرش جامعه نسبت به فعالیت زنان در جامعه، روند این تغییرات طی سال‌های اخیر مثبت بوده است به‌طوری که آمارها نشان می‌دهد که از ۱۳/۸ درصد در بهار ۱۴۰۱ به ۱۴/۱ درصد در بهار سال جاری افزایش یافته است.

مرتضوی گفت: سهم این قشر از جامعه از کل فرصت‌های شغلی ایجادشده طی دوره یادشده بالغ بر ۲۶ درصد بوده است، از این حیث نشان می‌دهد که سیاست‌های دولت در حمایت از اشتغال زنان به‌طور نسبی موفق بوده است به‌طوری‌ که کاهش نرخ بیکاری زنان طی سال گذشته مؤید این موضوع است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: نرخ بیکاری جوانان گروه سنی ۲۴ـ۱۵ساله با یک روند کاهشی از ۲۰/۷ درصد در بهار سال ۱۴۰۱ به ۱۹/۲ درصد در بهار ۱۴۰۲ رسیده است، اگرچه نرخ یادشده کماکان دو برابر نرخ بیکاری متوسط کشور می‌باشد، لذا دغدغه اصلی دولت فراهم‌سازی زمینه‌های مناسب برای ایجاد اشتغال جوانان است تا کنار کسب درآمد و ایجاد رفاه برای خود و خانواده، از بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در امان بمانند.

مرتضوی بیان کرد: در دوره یادشده نرخ بیکاری نیروی کار دانش‌آموخته آموزش عالی ۱ درصد کاهش یافته و از ۹/۱ درصد در بهار سال ۱۴۰۱ به ۸/۱ درصد در بهار سال ۱۴۰۲ رسیده است، از این حیث به‌نظر می‌رسد که سیاست‌های اقتصادی در کوتاه‌مدت توانسته است با اجرای سیاست‌های تحریک تقاضا نسبت به ایجاد فرصت‌های شغلی اقدام نماید.

وی گفت: از بُعد نرخ بیکاری منطقه‌ای در دوره مذکور، نرخ بیکاری در ۲۵ استان کاهشی و ۶ استان افزایشی بوده است، ضمن این‌که میزان نرخ مشارکت اقتصادی بین استان‌های کشور در بهار سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته به‌‌طوری‌ که این شاخص در ۱۷ استان افزایشی، ۱۳ استان کاهشی و یک استان با نرخ ثابت بوده است.

وزیر کار تأکید کرد: طی یک‌سال اخیر منتهی به بهار ۱۴۰۲ حدود ۴۹۲ هزار نفر به جمعیت فعال کشور افزوده شده است که در مقایسه با دوره‌های قبل شتاب بیشتری به خود گرفته است.

وی افزود: به‌رغم افزایش بی‌سابقه جمعیت فعال کشور، در مقابل بیکاران کشور در بهار سال ۱۴۰۲ به ۲ میلیون و ۱۶۴هزار نفر رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۳۶ هزار نفر کاهش یافته است و موجب شد نرخ بیکاری به ۸/۲ درصد کاهش یابد.

انتهای پیام/+

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید