برگزاری ۵ جلسه شورای‌عالی اشتغال در دو سال گذشته/ "اشتغال معلولان" در دستور کار - افق اقتصادی

برگزاری 5 جلسه شورای‌عالی اشتغال در دو سال گذشته/ "اشتغال معلولان" در دستور کار - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 17377 |
تاریخ انتشار : ۰۷ تیر ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۴ |
464 بازدید
۰
8
ارسال به دوستان
پ

معاون اشتغال وزارت کار با بیان اینکه در دو سال اخیر دولت سیزدهم ۵ جلسه شورای‌عالی اشتغال به‌ریاست رئیس‌جمهور برگزار شد، گفت: قبل از راه‌اندازی سامانه رصد به‌صورت دقیق نمی دانستیم که وضع اشتغال در سطح استان، شهر، خیابان و محل چگونه است.

برگزاری ۵ جلسه شورای‌عالی اشتغال در دو سال گذشته/ "اشتغال معلولان" در دستور کار

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ایجاد اشتغال در بخش‌های حمایتی و بهزیستی یکی از برنامه‌های دولت در زیست‌بوم اشتغال است، بدون شک یکی از زمینه‌های ایجاد اشتغال بحث مهارت‌آموزی است.

«غلامحسین حسینی‌نیا»، رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه معلولیت ناتوانی و محرومیت نیست، گفت: ازآن‌جایی که عدالت، صفت مشخصه خداوند می‌باشد؛ به‌طور حتم خداوند به این عزیزان، هوش و استعدادهای دیگری داده است و وظیفه ماست که این استعدادها را شناسایی و آنها را تقویت کنیم.

وی گفت: معلولان به‌واسطه عدم مهارت‌های حرفه‌ای، مددجویی و عدم تأمین منابع مالی برای امرار معاش و گذران زندگی خود و خانواده، بیشتر از سایر افراد جامعه در معرض انواع آسیب‌های فردی و اجتماعی قرار دارند.

معاون وزیر کار، مهم‌ترین کلید رشد تولید را اصل آموزش‌های فنی و حرفه‌ای دانست و بیان داشت: آماده‌سازی بیش از ۱۰ عنوان محتوای الکترونیکی به‌منظور اجرای آموزش‌های تلفیقی در خصوص “مهارت‌آموزی الکترونیکی ویژه افراد دارای معلولیت”، تهیه و تدوین استاندارد سالمندیاری و مراقبت جسمی از سالمند با اولویت سالمندان معلول؛ برنامه‌ریزی و اجرای دوره آموزشی “روش‌های نوین آموزش برای افراد با نیازهای ویژه” توسط مرکز ملی تربیت مربی برای تمامی مربیان دارای کارآموز معلول در سراسر کشور و… از جمله اقدامات این سازمان در این حوزه بوده است.

*انگیزه‌سازی اشتغال برای افرادی که دارای معلولیت هستند، متفاوت است

محمود کریمی بیرانوند, معاون اشتغال وزارت کار با اشاره به برگزاری اولین نشست شورای ظرفیت‌سازی اجتماعی با محوریت اشتغال افراد دارای معلولیت و مددجویان تحت پوشش گفت: در دولت‌های قبل به‌صورت کلی شش جلسه شورای‌عالی اشتغال برگزار شد اما در دو سال اخیر دولت سیزدهم تنها ۵ جلسه به‌ریاست رئیس‌جمهور برگزار شد و چندین جلسه هم به‌ریاست معاون اوّل رئیس‌جمهور برگزار شد.

وی با بیان اینکه هر استان که جلسات شورای اشتغال استان خود را به‌خوبی انجام داد، در بهبود وضعیت اشتغال بهتر عمل کرد، افزود: در جلسات شورای‌عالی اشتغال هم از شما می‌خواهم و هم از مسئولان حضور پیدا کنید، چه افتخاری بالاتر از این‌که به اشتغال معلولان رسیدگی کنیم.

کریمی‌بیرانوند با اشاره به سامانه رصد گفت: به‌کمک این سامانه می‌توان وضع اشتغال را در سطح استان، شهر، خیابان و محل بررسی کرد و علت بیکاری‌ها را هم پیدا کرد.

معاون اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: رئیس جمهور همواره نگاه ویژه‌ای به مصوبات حوزه نهاد‌های حمایتی در شورای‌عالی اشتغال دارد.

وی با بیان این‌که مسئله اصلی سامانه رصد، شفافیت است، اضافه کرد: ما پیش از این نمی‌دانستیم میزان بیکاری یا اشتغال افراد در یک استان یا یک شهر چگونه است و یا اگر جایی کاری پیدا کردند محل و نوع کارشان چیست اما به‌کمک سامانه رصد این موضوعات شفاف می‌شود.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نظارت بر دستگاه‌های اجرایی را دومین ویژگی سامانه رصد دانست و گفت: سیاست‌گذاری در مورد اشتغال هم سومین ویژگی سامانه رصد است؛ با سامانه رصد می‌توانیم نقاط ضعف اقدامات خود را درک کنیم و به‌کمک آن سیاست‌های سال آینده را بهتر تدوین کنیم.

وی با اشاره به لزوم هدایت نیروی کار به زمینه‌های تخصصی ادامه داد: ما باید شغل را هدایت نیروی کار تعریف کنیم، استعداد او را شناسایی کنیم و متناسب با آن استعدادها مشاغل متناسب با وی را به او معرفی کنیم و سپس در صورت نیاز تسهیلات لازم برای آن شغل را به او بدهیم، این یک زنجیره کسب اشتغال است که ما تاکنون تنها انتهای این زنجیره را می‌دیدیم.

کریمی‌بیرانوند، انگیزه‌سازی را یکی از بخش‌های زنجیره کسب شغل دانست و افزود: انگیزه‌سازی برای معلولان برای کسب اشتغال و اشتغال‌آفرینی برای انسان‌هایی که دارای معلولیت نیستند متفاوت است و شما باید برای هر گروه، متفاوت و به‌صورت ویژه انگیزه‌سازی را دنبال کنید.

وی خطاب به اعضای شورای ظرفیت‌سازی اجتماعی برای اشتغال افراد دارای معلولیت، گفت: شما برای شورای خود نیازمند یک مرکز مانیتورینگ و رصد هستید تا به‌دقت متوجه شویم چگونه می‌توان به یک میلیون شغل دست یافت که ما به آن رسیدیم. مانیتورینگ و رصد دائمی، همه توانمندی‌ها را بسیج می‌کند.

وی ادامه داد: طبق رصد سامانه اشتغال در سال ۱۴۰۲، نزدیک هشت درصد ثبت داریم که از تعهدات سازمان بهزیستی مقداری عقب است. متوسط ثبت از تعهدات دستگاه‌های کشور ۱۵درصد است که دلایل متعددی از جمله کم‌کاری در ابلاغ اعتبارات دارد که تاکنون انجام نشده است.

انتهای پیام/+

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید