اگر بین زمان اخراج و اعلام بیکار شدن به بیمه فاصله باشد تکلیف کارگر چیست؟ - افق اقتصادی

اگر بین زمان اخراج و اعلام بیکار شدن به بیمه فاصله باشد تکلیف کارگر چیست؟ - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 151924 |
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۴۰۲ - ۹:۵۰ |
216 بازدید
۰
10
ارسال به دوستان
پ

گاهی برای کارگران پیش می آید که بین سابقه احراز شده بیمه شده بیکار و تاریخ اخراج او فاصله می افتد. آن وقت تکلیف کارگر چیست؟

اگر بین زمان اخراج و اعلام بیکار شدن به بیمه فاصله باشد تکلیف کارگر چیست؟

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، یکی از مشکلات نیروی کار در دریافت بیمه بیکاری بعد از اخراج از کارگاهی مدت زمان مشخص و مهلت قانونی برای مراجعه به تأمین اجتماعی است.

تمام افرادی که تابع  قوانین کار و کار کشاورزی و همچنین مشمول قوانین تأمین اجتماعی هستند، مشمول قوانین بیمه بیکاری خواهند شد.

گروه‌هایی مانند: بازنشستگان، ازکارافتادگان، صاحبان حِرف و مشاغل آزاد، بیمه‌شدگان اختیاری و اتباع خارجی مشمول این قانون نمی‌شوند.

فردی که بدون میل و اراده خود، کارش را از دست داده است، بیکار به حساب می‌آید.

 افرادی که به دلیل تغییرات به وجود آمده در ساختار اقتصادی و به تشخیص وزارتخانه ذیربط و تائید شورای عالی به صورت موقف بیکار شده‌اند، بیکار به حساب نخواهند آمد. به‌عبارتی ‌دیگر، مشمول این قانون نخواهند شد.

 اشخاصی که به دلیل بلایایی طبیعی مانند سیل، زلزله و دیگر حوادثی مانند جنگ بیکار می‌شوند، با معرفی واحد کار و امور اجتماعی، می‌توانند از این مزایای قانون استفاده کنند.

مهلتی که در قانون برای ثبت بیمه بیکاری تعیین شده است، به مدت سی روز از تاریخ بیکار شدن کارگر است.‌ از زمانی که کارگر از محل کار بیکار شده است، به مدت تقریبا ۱ ماه فرصت دارد که درخواست بیمه بیکاری را در سامانه جامع اداره کار ثبت کند.

اما گاهی پیش می آید که فرد اطلاعی ندارد و حدودا چند ماه قبل کارفرما حق بیمه ای برای او واریز نکرده است. آن وقت است که این سوال برای کارگر پیش می آید که تکلیفش چیست؟  به طور مثال از زمانی که اخراج می شود و به اداره بیمه مراجعه می کند, متوجه می شود که دوماه قبل برایش حق بیمه پرداخت نشده است.

احمد فاضلی, کارشناس تأمین اجتماعی در این باره می گوید:در سنوات قبل اگر بین سابقه احراز شده بیمه شده بیکار و تاریخ اخراج او فاصله زیادی ایجاد می شد، بیمه بیکاری برقرار نمی شد. اما اخیرا سازمان تأمین اجتماعی در راستای مساعدت به بیمه شدگان اعلام کرده چنانچه بین سابقه احراز شده بیمه شده و تاریخ اخراج او حداکثر یک ماه فاصله ایجاد شده باشد، شعبه تأمین اجتماعی به استناد رأی مراجع اداره کاریا قرارداد کار بیمه شده و یا تاریخ بیکاری مندرج در معرفی نامه اداره کار نسبت به محاسبه و مطالبه حق بیمه فاصله ایجاد شده اقدام کرده و بعد از وصول و یا قطعی شـدن آن، مدت مذکور به سابقه بیمه شده افزوده شده و مقرری بیمه بیکاری برقرار می شـود.

وی ادامه داد: اما اگر فاصله بین سابقه پرداخت حق بیمه بیمه شــده و تاریخ اخراج او بیش از یک ماه است ، بیمه شده ابتدا باید بر اساس بخشــنامه ضوابط نحوه رسیدگی به ادعای سابقه بیمه شدگان با ارائه مدارک و مستندات موجود، به واحد نامنویسی شعبه تأمین اجتماعی و تکمیل فرم مربوطه، درخواست بررسی سابقه کند؛ چنانچه بعد از طی مراحل قانونی، سابقه مورد ادعای بیمه شــده احراز و حق بیمه دوره مربوطه وصول و یا قطعی شود، بیمه شده می تواند از مقرری بیمه بیکاری استفاده کند.

انتهای پیام/

 
✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید