به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد شیخ حسینی، مدیرعامل بانک توسعه تعاون، در نشست خبری معاون امور تعاون وزیر کار و مدیران ستادی این بانک، با اشاره به چهاردهمین سالگرد تاسیس این بانک گفت: سرمایه بانک توسعه تعاون از ۵۰۰ میلیارد تومان از زمان تاسیس در سال ۸۸ در حال حاضر به ۶۲۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده، درحالیکه عمده این افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها بوده و سال گذشته هم بخشی از افزایش سرمایه مربوط به سهامی بود که از سوی دولت به بانک داده شد و فقط هزار میلیارد تومان منابع مالی اضافه شد که صرف پرداخت تسهیلات شد.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون با اشاره اینکه بانک توسعه تعاون تا سال ۹۱ سودده بود اما از سال ۹۲ به خاطر نگاه دولت قبل زیانده شد افزود: اوج زیاندهی بانک در سال ۹۷ و ۹۸ بود و از سال ۱۴۰۰ از زیان خارج شد اما در حال حاضر ۱۴۰۰ میلیارد تومان زیان انباشته ۱۰ سال گذشته را همراه خود دارد که امیدواریم با توجه دولت به بخش تعاون، زیاندهی این بانک به سوددهی تبدیل شود.
شیخ حسینی با اشاره به اینکه سهم بانک توسعه تعاون از شبکه بانکی از نظر منابع و مصارف یک درصد است بیان کرد: البته میانگین سهم هر یک از بانکها از شبکه بانکی حدود ۳ درصد است و ما با این میانگین فاصله زیادی نداریم.
وی همچنین با بیان اینکه سیاست دولتها در ۱۰۰ سال اخیر افزایش سهم دولت و تمرکز قدرت و ثروت در دست دولتها بوده است، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد اقتصاد کشور دولتی است و بقیه مربوط به بخش خصوصی و تعاونی است و درحالیکه ماموریت ما به عنو ان یک بانک کاملاً دولتی، یک ماموریت توسعهای است، اما تجهیز منابع ما از بازار تجاری بانکی صورت میگیرد.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون با بیان اینکه توسعه اقتصادی بدون سرمایهگذاری انجام نمیشود، گفت: در ۱۰ سال گذشته متأسفانه دوره رکود تعاونیها و بخش خصوصی بود.
وی گفت: رشد تولید ناخالص داخلی سالانه کمتر از یک درصد و رشد سرمایهگذاری منفی بود و در واقع دهه گذشته دهه انزوای بخش تعاون بهشمار میرود. وی اضافه کرد: بانک توسعه تعاون، عمده تسهیلات خود را به بنگاههای کوچک و متوسط اقتصادی بهویژه در بخش تعاون میپردازد و گرچه این بانک کاملاً دولتی است، اما تسهیلات تکلیفی این بانک بیشتر از سایر بانکهاست.
شیخ حسینی اظهار امیدواری کرد؛ بتوانیم با دادن تسهیلات و سرمایهگذاری، سهم بخش تعاون از اقتصاد که ۲۵ درصد تعریف شده است را در آینده نزدیک محقق کنیم.
انتهای پیام/