شغل دوم با سرمایه کم

شغل دوم با سرمایه کم
جمعه, ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-04-04
کد خبر: 334080 |
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۵ | منبع: brezaee.com
1170 بازدید
۲
7
ارسال به دوستان
پ

طبق گزارش‌های معتبر، تعداد افراد دوشغله در کشورهای مختلف از جمله ایران، هر سال در حال افزایش است.

راهنمای راه اندازی شغل دوم با سرمایه کم اما سود بالا

به‌طور مثال، در ایالات متحده آمریکا بیش از ۸ میلیون نفر به‌طور همزمان بیش از یک شغل دارند. در ایران هم شغل دوم برای بسیاری از افراد راهی برای تقویت منابع مالی و تحقق اهداف شخصی محسوب می‌شود. اما سؤال اینجاست که بهترین گزینه برای شغل دوم چیست و چگونه می‌توان برای آن اقدام کرد؟

ایده برای شغل دوم با سرمایه کم و سود بالا: فروش لوازم جانبی موبایل

بیش از ۹۵٪ کسب‌وکارهای ایران را بنگاه‌های کوچک و متوسط دائمی تشکیل می‌دهند. طبق آخرین آمار منتشر شده از وزارت صنعت، معدن و تجارت تا آخر بهمن ۱۴۰۰ بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد صنفی در کشور فعال بوده‌اند که تقریباً نصف آن‌ها توزیع‌کننده اجناس مختلف یا به عبارت دیگر خرده فروش هستند.

فروش اجناس گزینه‌ای است که به خوبی ملاک‌های یک شغل دوم خوب را دارد:

  • خواب سرمایه کم است.
  • بسته به نوع محصول می‌تواند سود خوبی داشته باشد.
  • نیاز به تخصص آنچنانی ندارد.
  • زمانی شناور دارد که به تایم کاری شغلی اصلی خدشه وارد نمی‌کند.
  • یک سرمایه‌گذاری کم ریسک است. (چون پول شما به عنوان جنسی قابل فروش ذخیره شده که با افزایش قیمت اجناس سرمایه شما هم رشد می‌کند و هر موقع نخواستید کار را ادامه دهید می‌توانید اجناس را حداقل به همان قیمتی که خریدید به دیگر مغازه‌های فعال بفروشید.)

ولی برای فروش باید دست روی چه محصولاتی بگذارید؟

  • محصولات فاسد نشدنی و بدون تاریخ انقضا: این محصولات ماندگاری بالایی دارند و نیاز به شرایط نگهداری ویژه‌ای ندارند.
  • محصولاتی که وابسته به فصل، مد یا مناسبت‌های خاص نیستند.
  • محصولات بسته‌بندی شده: این محصولات به سادگی انبار می‌شوند و به راحتی قابل پست کردن هستند.
  • محصولات کوچک: اجناس کوچک فضای کمتری برای فروش و انبار کردن می‌خواهند.
  • محصولاتی با حاشیه سود مناسب: اجناسی که قیمت مصوب و درج شده روی بسته‌بندی ندارند و قیمت آن‌ها وابستگی مستقیم به قیمت دلار دارد بیشترین حاشیه سود را دارند.
  • محصولاتی با تقاضا و تنوع بالا: چنین محصولاتی مشتریان گسترده‌تری دارند و احتمال فروش آن‌ها بالاتر است.
  • محصولات مناسب برای فروش آنلاین: اگر مغازه بزنید باز هم باید به فروش آنلاین برای کسب سود بیشتر و هدف قرار دادن جامعه بزرگ‌تر فکر کنید.
  • محصولاتی که خرید عمده آن‌ها آسان است و تأمین کنندگان آن در دسترس هستند.
  • محصولاتی که بازار هنوز از آن‌ها اشباع نشده است و جای رشد و پیشرفت در کسب و کارهای مرتبط با آن‌ها همچنان فراهم است.
  • محصولاتی با نیاز به سرمایه اولیه کم

لوازم جانبی موبایل گزینه‌ای است که تمام مشخصات بالا را داراست. اندازه بازار جهانی لوازم جانبی موبایل در سال ۲۰۲۲ بیش از ۸۸ میلیارد دلار بود و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۱ به ۳۳۳ میلیارد دلار برسد. هر گوشی موبایل طی حیات خود به انواع مختلفی از لوازم جانبی‌ها مثل گلس، گارد محافظ، کارت حافظه، کابل شارژر و… نیاز پیدا می‌کند و این خود دلیل محکمی برای رشد روزافزون این بازار است.

ولی برای فروش باید دست روی چه محصولاتی بگذارید؟

راه اندازی شغل دوم با سرمایه کم و سود بالا

چه بخواهید فروش لوازم جانبی موبایل را به‌صورت حضوری انجام دهید یا آنلاین، مراحل راه‌اندازی تقریباً یکسان هستند. در ادامه این مراحل را بررسی می‌کنیم:

خرید عمده لوازم جانبی موبایل

ابتدا باید اجناس خود را از عمده فروشی‌های لوازم جانبی موبایل تهیه کنید. عمده‌فروشی‌های آنلاین لوازم جانبی مثل بازرگانی رضایی گزینه‌ای مناسب برای صرفه‌جویی در وقت و هزینه هستند. انتخاب محصولات مناسب هم تأثیر زیادی در موفقیت شما دارد. توصیه می‌شود موارد زیر را حین خرید عمده  محصولات در نظر بگیرید:

  • خرید لوازم ضروری: محصولاتی چون گلس، قاب گوشی، خشاب سیم‌کارت و شارژر از اولین نیازهای هر کاربر موبایل هستند که به دفعات خرید می‌شوند. پس حتماً بخشی از خرید خود را به این محصولات که در لیست پرتکرارترین خرید فروشگاه‌های لوازم جانبی هستند اختصاص دهید.
  • خرید محصولات مصرفی: محصولاتی چون هندزفری، کابل شارژ و باتری موبایل و… به‌ دلیل استفاده مکرر سریع‌تر خراب می‌شوند و جایگزینی آن‌ها ضروری است. پس بخشی از بودجه خرید را هم به این محصولات اختصاص دهید.
  • لوازم جانبی لوکس و تفریحی: پاوربانک، اسپیکر بلوتوثی، ایرپاد و ساعت هوشمند و… مخصوصاً برای مشتریان جوان و طرفدار تکنولوژی جذاب هستند.
  • محصولات خود را طوری انتخاب کنید که سلیقه غالب افراد جامعه را پوشش دهید. در فروشگاه شما باید برای زن و مرد، جوان و سالمند و سلیقه‌های مختلف جنس پیدا شود.
  • بخشی از خرید را به مدل گوشی‌هایی اختصاص دهید که در دستان اطرافیان و دوستان خود می‌بینید. این افراد ممکن است اولین مشتریان شما باشند.
  • از پرداختن به چالش‌های مشتریان غافل نشوید. مثلاً این روزها رفتن برق افراد را به فکر خرید پاوربانک و لامپ شارژی انداخته است و خرید این محصولات می‌تواند احتمال فروش شما را افزایش دهد.

برندسازی

انتخاب یک نام جذاب و طراحی لوگو برای کسب‌وکار شما اهمیت زیادی دارد. برندسازی به شما کمک می‌کند در ذهن مشتریان ماندگار شوید و حرفه‌ای‌تر به‌نظر برسید. مخصوصاً اگر فروشگاه آنلاین دارید نباید از آن غافل شوید. شما برند خود را در بسته‌بندی، کارت ویزیت، عکس پروفایل، بنر، تبلیغات تراکتی و… استفاده می‌کنید و این برند همراه با شعار تبلیغاتی شناسنامه کسب و کار شما نزد مشتریان است.

راه‌اندازی فروشگاه

  • فروش حضوری: اگر قصد دارید مغازه بزنید، نیازی نیست مکان بزرگی داشته باشید. حتی یک فضای کوچک در محله‌های معمولی می‌تواند نیاز مشتریان محلی را برآورده کند. چون لوازم جانبی موبایل شامل محصولاتی می‌شود که همه مردم نیاز دارند.
    بعد از مشخص شدن فضای فروش باید اقدام به چیدن اجناس کنید. برای لوازم جانبی نیاز به ویترین و قفسه دارید. هرگز محصولات را روی هم به حالت تلنبار شده نچینید. چیدمان مغازه شما نقش مهمی در جذب مشتری دارد.
  • فروش آنلاین: در صورتی که بخواهید آنلاین شاپ راه‌اندازی کنید، می‌توانید با یک پیج اینستاگرام، کانال تلگرام یا وب‌سایت ساده شروع کنید. شبکه‌های اجتماعی بهترین گزینه برای شروع با بودجه کم هستند. البته شبکه‌های اجتماعی و سایت می‌توانند مکمل هم باشند برای همین اقدام به تأسیس هر کدام کردید از آن یکی غافل نشوید.
    فراموش نکنید کاربران فروشگاه‌های آنلاین از پیچیدگی فراری هستند. پس یک ساز و کار ساده برای پرداخت و دسته‌بندی‌ محصولی مناسب برای انتخاب راحت اجناس در فروشگاه خود پیاده کنید.

بسته‌بندی و ارسال

برای فروش آنلاین باید به بسته‌بندی ایمن و جذاب توجه کنید. استفاده از کارتن‌های مناسب، ضربه‌گیر و حتی افزودن یک گیفت کوچک می‌تواند ضامن سلامت کالاها شود و تأثیر مثبتی بر مشتری بگذارد. برای ارسال هم گزینه‌های متنوعی پیش روی مشتریان خود بگذارید: پست معمولی، پیشتاز، تیپاکس، پست و…

در فروشگاه حضوری هم می‌توانید به سراغ باکس‌ یا پلاستیک‌هایی با چاپ لوگو و اسم مغازه خود بروید. با این روش استفاده از بسته‌بندی جذاب منجر به تبلیغ کسب و کار شما می‌شود.

تبلیغات و بازاریابی

  • در کسب و کار حضوری می‌توانید از روش‌های سنتی مانند چاپ تراکت، بنر یا تبلیغ محلی استفاده کنید.
  • در فضای مجازی، از تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی، همکاری با اینفلوئنسرها و کمپین‌های تخفیفی بهره بگیرید.
  • برای معرفی شدن به مشتریان جدید می‌توانید کمپین‌های فروش مختلف مثل ارسال رایگان، تخفیف انبارتکانی، فروش شگفت‌انگیز، بلک فرایدی و… اجرا کنید.
  • همچنین می‌توانید برای مشتریانی که شما را به دیگر افراد معرفی می‌کنند شرایط ویژه‌ای قائل شوید.

 تبلیغات و بازاریابی

پشتیبانی و خدمات پس از فروش

  • مطالعات خود را در زمینه بازاریابی گسترش دهید تا بتوانید با مشتری به خوبی ارتباط برقرار کنید.
  • به عنوان یک فروشنده لوازم جانبی موبایل باید در این زمینه اطلاعات خوبی کسب کنید تا بتوانید مشتریان را به خوبی راهنمایی کنید.
  • چه کسب و کار شما مجازی باشد چه حضوری، ارائه شماره تلفن یا حساب شبکه‌های اجتماعی برای ارائه پشتیبانی جایگاه شما را نزد مشتریان بالا می‌برد.
  • ارائه خدمات پس از فروش مانند گارانتی، ضمانت مرجوعی یا تعویض، ضمانت بازگشت وجه و… اعتماد مشتریان به کسب و کار شما را افزایش می‌دهد. چون یک فروشنده تا زمانی که از محصولات خود مطمئن نباشد چنین خدماتی ارائه نمی‌دهد.

پشتیبانی و خدمات پس از فروش

سؤالات متداول در مورد راه اندازی شغل دوم با سرمایه کم اما سود بالا

سرمایه اولیه مورد نیاز برای راه اندازی شغل دوم چیست؟

پاسخ این سؤال بستگی به شرایط دارد. اینکه شما می‌خواهید مغازه داشته باشید یا فروشگاه آنلاین یا چه محصولاتی را پوشش دهید باعث می‌شود نتوان یک مبلغ قطعی به عنوان سرمایه اولیه پیشنهاد داد. ولی برای تأمین اجناس فروشگاه لوازم جانبی در سال ۱۴۰۳ به نظر می‌رسد اختصاص دادن ۳۰ میلیون تومان به عنوان سرمایه اولیه منطقی باشد. البته به این مبلغ باید هزینه‌های دیگر کسب و کار خود را هم اضافه کنید.

آیا فروش لوازم جانبی موبایل نیاز به مجوز یا پروانه کسب دارد؟

اگر فروش لوازم جانبی را در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌دهید می‌توانید پروانه کسب نگیرید. اما اگر سایت فروش لوازم جانبی زدید پس نیاز به درگاه پرداخت هم دارید و این درگاه پرداخت نیاز به «ای نماد» دارد. در صورتی که مغازه می‌زنید هم باید از طریق سامانه ایرانیان اصناف نسبت به گرفتن پروانه کسب اقدام کنید.

درآمد فروش لوازم جانبی موبایل چقدر است؟

برای این پرسش هم نمی‌توان پاسخ قطعی ارائه داد چون به عوامل زیادی مثل انواع محصولات شما، میزان زمانی که به شغل دوم خود اختصاص می‌دهید و… بستگی دارد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۳ میانگین: ۳.۷]
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید

    تعداد نظرات منتشر شده: 2
    1. نویسنده :مهسا

      سلام، من دنبال یه ایده برای شغل دوم هستم که سرمایه زیادی نخواسته باشه. چه پیشنهادهایی دارید؟

      1. نویسنده :کارشناس روابط عمومی

        سلام! ایده‌های زیادی برای شغل دوم با سرمایه کم وجود داره. مهم‌ترین نکته، شناخت علاقه و مهارت‌های شماست.

        کسب و کارهای آنلاین: با توجه به رشد فضای مجازی، کسب و کارهای آنلاین مثل فروش محصولات دست‌ساز، طراحی وبسایت، تولید محتوا، یا آموزش آنلاین می‌توانند گزینه‌های خوبی باشند.
        خدمات: ارائه خدمات در حوزه‌هایی مثل ترجمه، ویراستاری، تایپ، حسابداری، مشاوره و… با توجه به مهارت‌های شما می‌تواند درآمد خوبی داشته باشد.
        کسب و کارهای خانگی: تولید محصولات خانگی مثل شمع، صابون، صنایع دستی، یا پخت شیرینی و کیک هم می‌تواند ایده‌های خوبی باشند.