ارزش افزوده، بهانه جدید در افزایش ۹ درصدی قیمت بلیت؛ ایرلاین ها به جای هواپیماها اوج می گیرند - افق اقتصادی

ارزش افزوده، بهانه جدید در افزایش ۹ درصدی قیمت بلیت؛ ایرلاین ها به جای هواپیماها اوج می گیرند - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 54884 |
تاریخ انتشار : ۱۸ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۲ |
322 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

ایرلاین ها برای افزایش قیمت بلیت هواپیما این بار ارزش افزوده را در مسیر نجات خود قرار داده و وزارت راه را مجاب به پذیرش کردند. حال به نظر می رسد تنها چند درصد دیگر تا میزان مورد نظر آنها فاصله است.

ارزش افزوده، بهانه جدید در افزایش ۹ درصدی قیمت بلیت؛ ایرلاین ها به جای هواپیماها اوج می گیرند

بازار؛ گروه راه و مسکن: ایرلاین ها روش جدیدی برای افزایش قیمت بلیت هواپیما پیاده کرده و آنطور که از سازمان هواپیمایی خبر می رسد، وزارت راه و شهرسازی و شخص بذرپاش با آن موافقت کرده است. طی جلسه‌ای که شرکت‌های هواپیمایی با وزیر راه و شهرسازی داشتند مقرر شده تا ایرلاین ها قیمت بلیت هواپیما را تا ۱۰ روز آینده بر اساس همان افزایش ۲۹ درصدی نگه دارند.

آنطور که به نظر می رسد مقرر شده تا با اختیار سازمان هواپیمایی کشوری و شورای عالی هواپیمایی کشوری، پس از مهلت ۱۰ روزه، ۹ درصد به قیمت بلیت هواپیما اضافه شود

ماجرای قیمت بلیت هواپیما نیز ظاهرا تمامی ندارد و هر ماه ایرلاین ها بهانه های جدیدی برای اینکه وزارت راه و شهرسازی و ستاد تنظیم بازار را مجاب کنند از مسیر و راه های جدیدی استفاده می کنند. آنطور که به نظر می رسد مقرر شده تا با اختیار سازمان هواپیمایی کشوری و شورای عالی هواپیمایی کشوری، پس از مهلت ۱۰ روزه، ۹ درصد به قیمت بلیت هواپیما اضافه شود.

بهانه جدید ایرلاین ها برای افزایش ۹ درصدی قیمت بلیت هواپیما؛ این بار ارزش افزوده

محمد محمدی بخش رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به اینکه افزایش ۲۹ درصدی قیمت بلیت در اردیبهشت ماه بر این اساس بود که ۲۰ درصد افزایش قیمت بلیت به همراه ۹ درصد ارزش افزوده اعمال شود گفته است که حالا با مجوز سازمان هواپیمایی کشوری، ۹ درصد قیمت ارزش افزوده به قیمت بلیت اضافه می‌شود تا بهای بلیت ۲۹ درصد قبلی به همراه ۹ درصد ارزش افزوده گران شود.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری: با مجوز سازمان هواپیمایی کشوری، ۹ درصد قیمت ارزش افزوده به قیمت بلیت اضافه می‌شود تا بهای بلیت ۲۹ درصد قبلی به همراه ۹ درصد ارزش افزوده گران شود

ناراحتی و نارضایتی ایرلاین ها را به خوبی می شد در این چند هفته گذشته از میزان تصویب افزایش( ۲۹ درصدی) قیمت بلیت هواپیما توسط ستاد تنظیم بازار مشاهده کرد. میزان تاخیر پروازها به قدری بالا رفته بود که صدای مسافران را نیز در آورده بود.

بهانه جدید ایرلاین ها برای افزایش ۹ درصدی قیمت بلیت هواپیما؛ این بار ارزش افزوده

به طوریکه مجتبی یوسفی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در توئیتی به جلسه با مدیران سازمان هواپیمایی با موضوع افزایش بدون ضابطه قیمت بلیط اشاره کرده بود.

نماینده مردم اهواز، باوی،حمیدیه و کارون و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در توئیتی نوشت: با توجه به شکایت و گله بحق مردم درخصوص کمبود پرواز و افزایش بدون ضابطه قیمت بلیط، جلسه ای با مدیران سازمان هواپیمایی داشتیم. با وجود ۴ دهه تحریم ظالمانه صنعت هوایی و لزوم حمایت از این صنعت،ایجاد حس رضایتمندی برای هموطنان عزیز،باید اولویت ما باشد.

با گذشت چند هفته از ابلاغ قیمت بلیت هواپیما، برخی ایرلاین ها برای تحت فشار قرار دادن وزارت راه تاخیرهای عمدی ایجاد می کردند تا به نوعی بتوانند اهداف مورد نظر خود را برای افزایش مجدد قیمت بلیت هواپیما و ترغیب پذیرش درخواستهای خود به ستاد تنظیم بازار تحمیل کنند

این اظهارات نشان می داد که با گذشت چند هفته از ابلاغ قیمت جدید بلیت هواپیما، ایرلاین ها برای تحت فشار قرار دادن وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری تاخیرهای عمدی ایجاد می کردند تا به نوعی بتوانند در جلسات بعدی اهداف مورد نظر خود را برای افزایش مجدد قیمت بلیت هواپیما و ترغیب پذیرش درخواستهای خود به ستاد تنظیم بازار تحمیل کنند.

در قانون برنامه پنجم موضوع متنوع سازی نرخ همراه با آزادسازی مطرح شده است و فرودگاه‌ها براساس نرخ روز و بازار رسمی تعرفه‌ها را اعمال می‌کنند و فقط سوخت است که با نرخ یارانه‌ای ارائه می‌شود، اما سازمان هواپیمایی اعلام کرده که قائل به آزادسازی نرخ بلیت هواپیما نیست

اگر چه طبق در قانون برنامه پنجم موضوع متنوع سازی نرخ همراه با آزادسازی مطرح شده است و فرودگاه‌ها براساس نرخ روز و بازار رسمی تعرفه‌ها را اعمال می‌کنند و فقط سوخت است که با نرخ یارانه‌ای ارائه می‌شود، اما سازمان هواپیمایی کشوری بارها اعلام کرده است که قائل به رهاسازی و آزادسازی نرخ بلیت هواپیما نیست و با توجه به ابلاغ سران قوا و ستاد تنظیم بازار کنترل قیمت بلیت هواپیما بر عهده این سازمان قرار داده شده است.

مسدود شدن برخی سایت های فروش بلیت هواپیما و واکنش برخی مدیران ایرلاین ها نیز نشان می دهد که ماجرای بلیت هواپیما تا زمانی که قیمت ها به میزان مورد نظر شرکتهای هواپیمایی نرسد ادامه خواهد داشت.

بهانه جدید ایرلاین ها برای افزایش ۹ درصدی قیمت بلیت هواپیما؛ این بار ارزش افزوده

اخیرا عباس فرزادنیا معاون دادستان تهران با بیان اینکه تا به امروز ۴۰ سایت و شرکت خدمات مسافرتی شناسایی شدند گفته بود که ۲۰ سایت را طی تشریفات قانونی مسدود کرده ایم.

معاون دادستان تهران با حضور در اولین شرکت هواپیمایی که یکی از ایرلاین‌های مهم در کشور است، قیمت بلیط پرواز تهران – تبریز موارد را مورد بررسی قرار دادع بود و مدیر عامل این شرکت هواپیمایی با گلایه از فروش بلیط برای برخی از پروازها در موتورهای جست‌وجوگر و شرکت‌های هواپیمایی، اظهار کرد: به منظور جلوگیری از گرانفروشی و عرضه بیش از نرخ مصوب بلیط‌های پروازی توسط شرکت‌های هواپیمایی و موتورهای جست‌وجوگر، تمام پروازهای خود در این حوزه را تعطیل کرده ایم و صرفا در برخی از مسیرهای محدود، اقدام به عرضه بلیط هواپیما می‌کنیم.

معاون دادستان تهران در ادامه و در واکنش به عرضه بلیط پروازی تهران به مقصد تبریز و بلعکس با بیش از نرخ مصوب در این ایرلاین، تصریح کرد: طبق قانون سازمان هواپیمایی کشور و از نظر دادستانی، قیمت مصوب بلیط پرواز تهران به تبریز و مسیر بلعکس، یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است و عرضه قیمت بلیط پروازی برای این مقصد بیش از نرخ اعلام شده تخلف است.

در ادامه نیز مدیرعامل شرکت هواپیمایی گفت: تابع قانون سازمان هواپیمایی کشور هستیم و در صورت احراز اضافه دریافتی، آماده برگشت وجوهات اضافه دریافتی به مسافران خود هستیم.

از آنجایی که شرکت هواپیمایی، قیمت بلیط‌های پروازی را براساس معیارهای خود در سایتش درج کرده بود، معاون دادستان تهران خطاب به مدیریت این ایرلاین دستور داد تا قیمت بلیط‌های پروازی ثبت شده در سایت، طبق جدول آخرین نرخ مصوب سازمان هواپیمایی کشور اصلاح شود.

بهانه جدید ایرلاین ها برای افزایش ۹ درصدی قیمت بلیت هواپیما؛ این بار ارزش افزوده

در حال حاضر ۱۸۰ فروند هواپیمای عملیاتی داریم و طبق برنامه‌ریزی به عمل آمده تا پایان امسال این عدد به ۲۵۰ فروند هواپیمای فعال و عملیاتی خواهد رسید اما این اقدام مستلزم همکاری ایرلاین ها و شرکتهای هواپیمایی است. این آمار نشان می دهد که برای پاسخگویی به عرضه و تقاضای صنعت حمل و نقل هوایی تجاری ۵۵۰ فروند هواپیما نیاز داریم اما در حال حاضر ۱۸۰ فروند از این میزان هواپیما، عملیاتی و فعال است.

آمارهای سازمان هواپیمایی کشوری نشان می دهد که تا پایان تابستان ۱۴۰۰ تعداد ۳۳۰ فروند هواپیما داشتیم که ۱۰۰ فروند آن عملیاتی بود، اما امروز این آمار به عدد ۱۸۰ فروند هواپیمای عملیاتی رسیده‌ است.

آمارهای رسمی سازمان هواپیمایی کشوری نشان می دهد که ۱۳۹ فروند هواپیمای زمین‌گیر با سن ۲ سال به بالا داریم که قرار است به مرور به ناوگان کشور برگردد

نکته جالب آمارهای رسمی سازمان هواپیمایی کشوری نشان می دهد که ۱۳۹ فروند هواپیمای زمین‌گیر با سن ۲ سال به بالا داریم که قرار است به مرور به ناوگان کشور برگردد.

به هر صورت به نظر می رسد مادامی که قیمت بلیت هواپیما اینگونه و بدین شکل با قیمت های پیشنهادی و مد نظر ایرلاین ها فاصله داشته باشد هم باید منتظر تاخیر پروازها و هم باید منتظر مسدود سازی سایت ها و برخی اخطارها به ایرلاین ها باشیم.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید