به گزارش بازار، ایمان بابائیان در کارگاه منطقهای «تغییراقلیم- اثرات و سازگاری» در شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران اظهار داشت: سازمان هواشناسی این توانمندی و امکان آن را دارد که پیشبینیهای سالیانه را حداکثر تا ۱۰ سال ارائه دهد.
وی ادامهداد: تا پیش از این یک فاصله بین پیشبینی یک ساله تا یک سده وجود داشت که اکنون با پیشبینی دههای پُر شده است.
عضو هیات علمی پژوهشکده اقلیمشناسی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو افزود: این یک مسوولیت سنگین برای سازمان هواشناسی کشور است که همزمان با سازمان جهانی هواشناسی به موضوع پیشبینی دههای ورود کرده و از سال ۲۰۱۹ تا کنون علاوه بر دیگر محصولات، پیشبینیهای دههای نیز تولید و عرضه میکند.
بابائیان تصریحکرد: ایران نخستین کشور منطقه است که این مدل را اجرا میکند و هنوز سایر کشورهای منطقه این موضوع را محقق نکرده اند.
وی اضافهکرد: تجربه نخست ما از پیشبینیهای دههای نشان میدهد که این محصول جدید پیشبینی پذیری به نسبت خوبی دارد و روندها را در مدل اجرا شده سال ۲۰۲۱ برای سال ۲۰۲۲ به خوبی پیشبینی کرده است.
عضو هیات علمی پژوهشکده اقلیمشناسی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو گفت: این محصول به دلیل واداشتهای داخلی و خارجی متعدد نظیر دمای سطح اقیانوسها، جریانهای اقیانوسی، جریانهای اتمسفری، تابشهای خورشیدی و گازهای گلخانهای پیشبینی پذیر است.
بابائیان خاطرنشانکرد: ارتباط خوبی بین دمای سطح آب با تابش خورشیدی وجود دارد که با آن میتوان SST اقیانوسها را پیشبینی کرد.
وی بیانداشت: در حال حاضر امکان پیشبینی وضع هوا در مقیاس روز تا ماه و فصل با دقت به نسبت خوبی وجود دارد. همچنین اکنون امکان اجرای پیشبینی سال، دهه و سده نیز در سازمان هواشناسی کشور وجود دارد.
عضو هیات علمی پژوهشکده اقلیمشناسی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو تصریحکرد: شبیهسازیهای آینده اقلیم کشور تطابق خیلی خوبی با گزارشهای هیات بین دولتی تغییر اقلیم دارد و این نشان از توانمندی سازمان در این حوزه است.