به گزارش بازار، ایجاد، توسعه و تجهیز بنادر بازرگانی کشور و مدیریت و بهرهبرداری از آنها، سیاستگذاری و نظارت کامل در امور کشتیرانی ساحلی و بازرگانی و تأمین ایمنی عبور و مرور شناورها، اجرای قانون دریایی و انجام وظایف مقرر در قانون، بخشی از وظایف قانونی و رسالت وجودی سازمان بنادر و دریانوردی می باشد.
اهم اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی منتهی به پایان تیرماه سال ۱۴۰۲ در بخش ارتقاء کمی و کیفی زیرساخت های حمل و نقل شامل سرمایهگذاری مستقیم این سازمان در بنادر کشور جهت توسعه و نگهداری زیرساختها به میزان ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال است و در عین حال سرمایهگذاری مستقیم جهت تجهیز بنادر به میزان ۸۰۰ میلیارد ریال از سوی سازمان بنادر صورت گرفته است.
جذب سرمایهگذاری بخش غیردولتی در بنادر تجاری در قالب ۴ قرارداد به ارزش ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال و افزایش جمع کل سرمایهگذاری غیردولتی در بنادر به میزان ۲۲۲ هزار و ۷۷۸ میلیارد ریال در قالب ۳۵۹ قرارداد سرمایه گذاری دیگر اقدام مهم دیگری است که طی چهار ماهه نخست سال جاری محقق شده است.
بنادر هرمزگان و بوشهر
ادامه اجرای فاز سوم طرح توسعه بندر شهیدرجایی با افزایش پیشرفت فیزیکی تا پایان تیرماه سال ۱۴۰۲، ادامه اجرای عملیات طرح توسعه اسکله های نفتی بندر شهیدرجایی با افزایش پیشرفت فیزیکی تا پایان تیر ماه سال جاری و نیز بهره برداری از تاسیسات زیربنایی جزیره نگین بندر بوشهر دیگر اقدامات مهم انجام شده است.
انعقاد قرارداد و شروع عملیات اجرایی احداث تعداد ۵ اسکله شناور مسافری در جزیره قشم، فعال سازی ترمینال کانتینری قدیم بندر شهیدرجایی با بکارگیری ۵ دستگاه گنتریکرین و نیز تکمیل زیرساخت های فاز یک بندر نخل ناخدا در استان هرمزگان شامل تجهیز کارگاه، استقرار ماشین آلات، حمل و دپوی مصالح مغزه به کارگاه، ایجاد راه دسترسی و بازگشایی و باطلهبرداری در سه معدن بخشی از فعالیتهای انجام شده در بنادر استان هرمزگان است.
ادامه احداث اسکله شناور جهت ایمنی تردد دریایی در مناطق کنگ و مقام و لنگه استان هرمزگان با افزایش پیشرفت فیزیکی از ۴۰ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۸۰ درصد تا پایان تیرماه سال جاری و همچنین نصب و بهره برداری از اسکله شناور مسافری در بندر دیلم استان بوشهر از دیگر اقداماتی است که میتوان به آن اشاره کرد.
بنادر شهیدبهشتی و شهیدکلانتری چابهار
ادامه تامین تجهیزات استراتژیک مرتبط با فاز اول طرح توسعه بندر شهیدبهشتی چابهار با افزایش پیشرفت فیزیکی به ۴۳ درصد، ادامه احداث سیلوی غلات ۱۰۰ هزار تنی بندر شهیدبهشتی چابهار با افزایش پیشرفت فیزیکی از ۴۸ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۶۶ درصد تا پایان تیرماه سال جاری بخش دیگری از اقداماتی است که توسط سازمان بنادر و دریانوردی مدنظر قرار گرفته است.
اتمام و بهره برداری از تعمیرات اساسی اسکله های شماره ۱ و ۵ بندر شهیدکلانتری و اسکله های شماره ۱، ۲ و ۵ بندر شهیدبهشتی با پیشرفت فیزیکی در پایان سال ۱۴۰۱ به میزان ۹۵ درصد و همچنین ادامه احداث بخشی از کریدور لجستیکی منتهی به بندر شهیدبهشتی چابهار با افزایش پیشرفت فیزیکی از ۳۴ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۵۵ درصد تا پایان تیرماه سال جاری از دیگر اقدامات مهمی است که از سوی سازمان بنادر و دریانوردی انجام شده است.
سایر بنادر کشور
ادامه احیای خلیج گرگان با افزایش پیشرفت فیزیکی از ۶۸ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۸۷ درصد تا پایان تیرماه سال ۱۴۰۲ و همچنین نصب و مونتاژ لودینگ آرم (یک دستگاه جرثقیل ریچ استکر بندر انزلی) و نیز ساخت سازه اسپریدر ریچ استکر و انجام تست های مربوطه (۴ دستگاه لودینگ آرم ثابت و ۲ دستگاه متحرک بنادر انزلی و امیرآباد) از دیگر اقدامات مهم انجام شده است.
علاوه بر این بهره برداری از ساختمان مرجع دریایی بندر فریدونکنار، ساخت فرستنده ناوتکس بندر فریدونکنار، بهره برداری از تعریض محور ورکلا-گهرباران بندر امیرآباد، بهره برداری از محوطه سازی تاسیسات زیربنایی محوطه ۲۲ هکتاری بندر انزلی و همچنین ادامه اجرای طرح توسعه بندر مسافری دریایی چمخاله استان گیلان با افزایش پیشرفت فیزیکی از ۸۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۸۸ درصد تا پایان تیرماه سال جاری بخش دیگری از مهم ترین اقدامات انجام شده توسط سازمان بنادر و دریانوردی است.