به گزارش بازار، علیرضا زاکانی شهردار تهران گفت: در تهران ۱۲هزار هکتار بافت ناپایدار داریم که حدود ۴۶۰۰ هکتار آن بافت فرسوده است. یعنی مؤلفههای سهگانه ناپایداری، ریزدانگی و نفوذناپذیری را دارد.
وی با بیان اینکه هدف در کمیسیون ماده ۵ تسهیلگری و طرحهای موضعی و موضوعی است، اظهار کرد: ۲۶ طرح از این دست به تصویب رسیده است. مثلا طرح محله کن که ۵هزار پلاک را ساماندهی کردیم. این ۵هزار پلاک دچار فرسودگی و ویرانگری شده بودند. ضمنا خیابان قزوین، فداییان اسلام، خیابان دماوند مورد بررسی قرار گرفت. برای آنکه بتوانیم حق مردم را در کلان موضوع در کمیسیون ماده ۵ مورد دقت قرار دهیم.
وی ادامه داد: سال گذشته ۴ هزار پروانه نسبت به سال ۱۴۰۰ بیشتر صادر شد و این میزان ۶۷ درصد بیشتر در بافت فرسوده بود. امسال نسبت به مدت مشابه رشد حدود ۳۰۰درصدی صدور پروانه داشتهایم. تقریبا برابر با کل مدت زمان ۱۴۰۰.
شهردار تهران با بیان اینکه خیلی از محلات فرسوده تعیین تکلیف نشده و نگاه کارشناسی درستی درباره آنها وجود نداشت، گفت: ضمنا از قواعد سال ۹۱ در طرح تفصیلی عبور شده بود. ما ۷ مورد را در این رابطه برطرف کردیم. هدف دولت خدمتگزار و مدیریت شهری باز کردن گره از زندگی مردم، زیستپذیر کردن شهر و رفاه و آرامش برای مردم است.
زاکانی با تاکید بر اینکه ما پروژههای عمرانی ناتمام شهر را فعال کردیم، تصریح کرد: همه پروژههای کلان فعال هستند. ۹.۲ کیلومتر آزادراه امسال افتتاح میشوند. ۱.۵ درصد از ترافیک شهر با افتتاح بزرگراه شهید شوشتری برطرف خواهد شد.
وی افزود: در پروژه ساخت ادامه اتوبان یادگار امام به صورت دو شیفت مشغول کار هستیم. اتوبان شهید بروجردی به طول ۴.۷ کیلومتر آماده است و بخش مهمی از آن همین ماه افتتاح میشود و در غرب تهران یک بزرگراه پیوسته مانند بزرگراه امام علی خواهیم داشت.
شهردار پایتخت با اشاره به تونل شهید متوسلیان گفت: این تونل از انتهای صیاد تا آزادگان به طول ۹.۸ کیلومتر امسال آغاز میشود و تا ۳ سال دیگر به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی با بیان اینکه ۱۱۰ میلیون متر مربع مساحت معابر تهران است، تاکید کرد: سالی ۱.۵ میلیون تن آسفالت هر سال برای ترمیم معابر شهر نیاز است، این در حالی است که عقبماندگی مفرطی در حوزه آسفالت وجود دارد. امسال هدفگذاری برای رسیدن به ۱.۵ میلیون تن آسفالت است. هفته گذشته از ۸۰۰ هزار تن آسفالت در معابر عبور کردیم. به طوری که یک سوم در معابر بزرگ و مابقی در معابر دیگر شهر ریخته خواهد شد.
زاکانی که در یک برناکه تلویزیونی سخن می گفت، افزود: بررسی ها انجام شده و الان معلوم است در کدام معابر باید آسفالت ریخته شود.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه دو کارخانه جدید آسفالت در غرب و شرق تهران مستقر شده است، اظهار کرد: برای استمرار نهضت آسفالت ریزی و رضایت مردم تصمیم گرفتیم تولید را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه ۹۸ تقاطع ناقص در تهران وجود داشت که باعث طولانیتر شدن راه مردم به اندازه ۷۹۰ کیلومتر شده بود، گفت: اصلاح این ۹۸ تقاطع از سال ۱۴۰۰ در دستور کار قرار گرفت. اصلاح برخی از این تقاطعات پروژه چند ماهه است. اصلاح این تقاطعات حدود ۷۳۰ کیلومتر راه مردم را کوتاه میکند. ۱۱ تقاطع سال گذشته اصلاح شد. ۲۸ تقاطع امسال شروع شده و تا سال آینده همه تقاطعات اصلاح میشود. این باعث کاهش مصرف سوخت تا روزانه یک میلیون لیتر خواهد شد. ازجمله این تقاطعات، تقاطع انتهای شهید باقری به شهید بابایی است که البته این تقاطع مشکل معارض دارد که بزودی این معارضین رفع می شود.
زاکانی در قسمت دیگری از صحبتهایش به برنامه ها در حوزه حمل و نقل عمومی پرداخت و بیان کرد: ۴۵درصد بودجه امسال شهرداری به حملونقل عمومی اختصاص یافته است. البته این کف ماجراست. ما قرارداد ۳هزار اتوبوس جدید برای تهران بسته و پول آن را پرداخت کردیم که هزار اتوبوس از این تعداد برقی است.
وی سپس به تحقق بودجه پرداخت و گفت: سال گذشته ۱۵۸ درصد تحقق بودجه داشتیم. ۱۳۷ درصد آن در حوزه نقد نسبت به مصوب شورا بوده است.
زاکانی با بیان اینکه با رویکرد فعال و با کمی فکر به موضوعات پرداخته ایم، تاکید کرد: امسال امیدواریم ۱۲۶۰ اتوبوس جدید به تهران اضافه شود. تا پایان سال نیز حدود ۵۰۰ اتوبوس نوسازی و بازسازی خواهد شد.
وی در مورد مترو هم خاطرنشان کرد: بازسازی واگنهای مترو نیز ادامه دارد. تا پیش از امسال در یکسال و نیم گذشته ۱۴ کیلومتر خط با ۱۰ ایستگاه جدید افتتاح شده است. امسال اما حدود ۲۰ کیلومتر با ۱۳ ایستگاه جدید افتتاح میشود.
شهردار تهران افزود: پرند نیز متروی ۲۰ کیلومتری با یک ایستگاه است که امسال افتتاح خواهد شد. تا ماه آینده ایستگاه پرند افتتاح میشود. موضوع برق آن فقط باقی مانده است.
زاکانی با بیان اینکه هر کیلومتر متروی جدید حدود ۲ هزار میلیارد تومان هزینه دارد، گفت:حفاری خط ۱۰ نیز به زودی شروع میشود. در مورد خط ۹ هم تفاهمنامه امضا شده و کار شروع خواهد شد. خطوط ۸ و ۱۱ نیز سال آینده.
وی به موضوع واگن ها هم اشاره و اظهار کرد: حدود ۶۰۰ واگن مترو نیاز به اورهال داشت. بسیاری از انبارهای تجهیزات مترو هنگامی که تحویل گرفتیم، خالی بود. ۲۴۰ واگن بازسازی شده است. همچنین ۷۹۱ واگن جدید با زحمت دولت از چین خریداری شده است. ۱۱۳ دستگاه واگن نیز به تولیدکنندگان داخلی سفارش دادهایم. به این ترتیب نوسازی جدی در این حوزه صورت خواهد پذیرفت.
شهردار تهران موضوع آلودگی هوا را از چالش های اصلی شهر دانست و گفت: شهروندان از این مشکل در رنج هستند. به همین منظور تفاهم مهمی با وزیر صمت و وزیر نیرو و سازمان محیطزیست امضا شد. تهران به سمت برقیسازی خواهد رفت. ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس برقی قرارداد شده است. ۱۵ ایستگاه شارژ خودروی برقی با همکاری مپنا در تهران افتتاح شد. تا پایان سال آینده ۱۷۰۰ ایستگاه با ۵۰۰۰ دستگاه شارژ افتتاح میشود. ۴هزار موتور برقی و ۵۰هزار تاکسی برقی نیز به زودی وارد پایتخت خواهد شد. به این ترتیب چهره شهر عوض میشود و آلودگی کاهش خواهد یافت.
وی در ادامه به موضوع آسیبهای اجتماعی پرداخت و توضیح داد: با ۱۴ دستگاه برای کاهش آسیبهای اجتماعی توافق شد. قرارگاه اجتماعی برای هم افزایی در راستای رفع معضلات ایجاد شد. با همکاری این ۱۴ دستگاه، اتفاقات خوبی افتاد. مدیران دوره قبل معتقد بودند که باید این افراد را به حال خود رها کرد. اما در این دوره ۵ هزار ظرفیت جدید برای پذیرش معتادان متجاهر در تهران فعال شده است. بالغ بر ۴هزار نفر هم جدیدا پذیرش شدند. برای ۷۲۰۰ کودک خیابانی نیز خدمترسانی آغاز شده است. با مجوز ویژه دولت و رییسجمهور امیدوارم با تلاش همه دستگاهها چهره شهر بیشتر هم تغییر کند.
زاکانی با اشاره به مشارکت مردمی و اهمیت آن گفت: تعداد قابل توجهی از شهروندان در طرح «من شهردارم» برای انتخاب پروژههای کوچک مقیاس محلی مشارکت کردند. البته طرح برای توسعه مشارکت مردم در اداره شهر ادامه خواهد داشت.