کیش به عنوان اولین منطقه آزاد ایران، یکی از قطبهای اصلی گردشگری کشور محسوب میشود که سالانه حدود ۵۰ برابر بیشتر از جمعیت خود، گردشگر میپذیرد.
در ایران توجه و تلاش برای توسعه هر چه بیشتر صنعت گردشگری میتواند منجر به ایجاد شغلهای نوین مرتبط با این حوزه و در نتیجه افزایش درآمدهای غیر نفتی شود؛ بنابراین شناسایی مناطقی از کشور که قابلیتهای گردشگری زیادی در خود دارند با هدف ایجاد زیرساختهای مناسب در آن منطقه و جذب گردشگران بین المللی اهمیت فراوانی دارد. جزیره کیش با توجه به موقعیت استراتژیک خود میتواند یکی از بهترین گزینهها برای جذب گردشگران داخلی و خارجی باشد.
جزیره کیش یکی از جزایر آبهای خلیج فارس است که در ناحیه جنوب کشور و در شهرستان لنگه در استان هرمزگان قرار دارد. این جزیره از سمت شرق با تنگه هرمز، از سمت جنوب با کشور امارات و از سمت غرب نیز با کشورهای بحرین، قطر و عربستان همجوار است. در حال حاضر جزیره کیش به عنوان منطقه آزاد تجاری شناخته میشود که گردشگران زیادی با بلیط کیش به آنجا سفر میکنند. آنطور که در منابع تاریخی ذکر شده است اولین بار نام این جزیره در توصیفات یک دریاسالار یونانی که به سفری اکتشافی در جنوب ایران آمده بود آورده شد. او در توصیفاتش جزیره را منطقهای مملو از نخلستان و پر از آبادانی معرفی کرده بود و بعد از آن بود که توجهها به این منطقه بیش از پیش جلب شد. جزیره کیش تاریخ پر فراز و نشیبی را در طول سالیان طی کرد بطوری که حتی در دورهای از تاریخ به اشغال پرتغالیها درآمد. در هر دوره تاریخی اسامی مختلفی به جزیره داده شده است. در دوران قاجار به آن جزیره قیس میگفتند و بعدها در زمان پهلوی نام جزیره کیش را برای آن انتخاب کردند. درباره دلیل نام گذاری جزیره به کیش نیز چندین گمانه زنی مختلف وجود دارد. بر اساس یکی از رایجترین گمانه زنیها واژه کیش در اصل به معنای تیر است که اشارهای است به نواحی بلند و مرتفعی که در پیرامون جزیره وجود دارد.
کیش به عنوان اولین منطقه آزاد ایران، یکی از قطبهای اصلی گردشگری کشور محسوب میشود که سالانه حدود ۵۰ برابر بیشتر از جمعیت خود، گردشگر میپذیرد.
اما بررسی آمارها نشان میدهد که در اجرای سیاستهای گردشگری جذب توریست خارجی در این جزیره مرجانی، آنطور که شایسته آن است توفیقی حاصل نشده؛ به گونهای که از حدود ۲ میلیون نفری که طی سال گذشته به عنوان گردشگر در این جزیره حضور داشتند، فقط یک درصد آنان گردشگران خارجی بودند که با لحاظ ظرفیتهای موجود به هیچ وجه آمار قابل قبولی نیست.
با بازنگری در سیاستهای گردشگری یک تحول توسعه ساز را در این حوزه شاهد هستیم.
امروز دیپلماسی در احیای روابط با کشورهای منطقه به ویژه حوزه خلیج فارس فرصتی فراهم آورده تا با بازنگری در سیاستهای گردشگری یک تحول توسعه ساز را در این حوزه شاهد باشیم.
سازمان منطقه آزاد کیش به فرصت فراهم شده از گشایشهای دیپلماسی واقف است و با بهرهمندی از هرگونه رویداد ملی و بینالمللی، سعی بر آن دارد تا از ظرفیتهای تجاری و گردشگری برای جذب سرمایه گذار و توسعه اقتصادی منطقه بهره ببرد.
دورخیز کیش برای توسعه گردشگری
استانداردهای بینالمللی کیش ارتقاء مییابد، تمامی استانداردهای لازم بین المللی اعم از میزبانی حرفهای از جامعه معلولان در رویدادهای مختلف ورزشی و فرهنگی را دارد.
معرفی ظرفیتهای کیش در عرصه بینالمللی
با خارج کردن کیش از گردشگری فصلی و معرفی ظرفیتهای منطقه در عرصه بین المللی، لغو روادید را از دیگر اهداف سازمان منطقه آزاد کیش عنوان شده و بسیاری از گردشگران خارجی به ویژه گردشگران روس به صراحت از جزیره کیش به عنوان یکی از مناطق مورد علاقه خودشان برای سفر نام میبرند.
طرحهای اقامتی و تفریحی کیش مورد حمایت تسهیلاتی میگیرند
۶ طرح اقامتی و تفریحی نیازمند تسهیلات در کیش مورد حمایت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قرار گرفتند و روند حمایت از طرحهای گردشگری در این منطقه همچنان ادامه دارد.
کیش به دلیل موقعیت جغرایایی و ژئوپلیتیک خود اهمیت ویژهای در توسعه تجاری و گردشگری کشور ایفا میکند که دیپلماسی موفق دولت مردمی در احیای روابط با کشورهای حاشیه خلیج فارس میتواند محرکی بزرگ برای شتاب بخشی به توسعه آن باشد.