به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، کنگرهٔ ایالات متحدهٔ آمریکا که وظیفهٔ قانونگذاری بر اساس قانون اساسی ایالات متحدهٔ آمریکا را بر عهدهٔ دارد، در روزهای گذشته دو لایحه جدید در خصوص هوش مصنوعی را در دستور بررسی قرار داده بود و اکنون بهدلیل برخی نگرانیها از افشای اطلاعات حساس، محدودیتهای سختی را برای استفاده از مدلهای هوش مصنوعی ازجمله ChatGPT و سایر ابزارهای هوش مصنوعی را در دستور کار قرار داده است.
«کاترین شیپندور»، رئیس اداری مجلس نمایندگان آمریکا، در گزارشی شرایط محدودی را برای استفاده از ChatGPT و مدلهای هوش مصنوعی برای کارمندان دفاتر کنگره اجرایی میکند. براساس این تصمیم، کارمندان تنها مجاز به استفاده از سرویس پولی ChatGPT Plus هستند و نمیتوانند در کارهای روزمره خود از هوش مصنوعی استفاده کنند و برای آنها محدودیت در نظر گرفته میشود.
همچنین از کارمندان خواسته میشود ویژگیهای مربوط به حریم خصوصی را بهصورت دستی فعال کنند تا اطلاعاتی در دسترس مدلهای مبتنی بر هوش مصنوعی قرار نگیرد. گفتنی است استفاده از سطح رایگان ChatGPT نیز مانند هر مدل هوش مصنوعی دیگری مجاز نیست.
این گزارش بدست آمده اضافه می کند که دفاترخانهها حتی در صورت استفاده از ChatGPT Plus فقط مجاز به استفاده از ربات چت با داده های در دسترس عموم هستند. همچنین در همین زمینه ویژگی های حریم خصوصی باید به صورت دستی فعال شوند تا از فعل و انفعالات تغذیه داده ها به مدل هوش مصنوعی جلوگیری شود. سطح رایگان ChatGPT در حال حاضر مانند هر مدل زبان بزرگ دیگری مجاز نیست.
مؤسسهها و شرکتهای خصوصی بسیاری در سراسر جهان نسبت به استفاده از هوش مصنوعی مولد، بهدلیل احتمال بروز حوادث و سوءاستفاده، هشدار دادهاند. کنگره آمریکا نیز طی هفتههای گذشته، بررسی دو لایحه در مورد این فناوری را در دستور کار خود قرار داد. حالا گفته میشود محدودیتهای استفاده از این فناوری افزایش پیدا میکند.
سیاست مجلس ممکن است با مخالفت زیادی روبرو نشود زیرا هر دو طرف کنگره در تلاش هستند تا هوش مصنوعی را تنظیم کنند و تنظیم مقررات برای این حوزه در مرکز توجه قرار دارد.
«ریچی توریس»، نماینده مجلس، لایحهای را ارائه کرد که به سلب مسئولیت برای استفاده از هوش مصنوعی مولد نیاز دارد، در حالی که نماینده «ایوت کلارک» خواهان افشای مشابه برای تبلیغات سیاسی است.
سناتورها جلساتی را درباره هوش مصنوعی برگزار کرده و لایحهای را ارائه کردهاند تا توسعهدهندگان هوش مصنوعی را در قبال محتوای مضر تولید شده با استفاده از پلتفرمهایشان پاسخگو نگه دارد.
برخی مدارس نیز این سیستمها را بهدلیل نگرانی در مورد تقلب ممنوع کردهاند. حال باید دید سرنوشت مدلهای هوش مصنوعی به چه سمتوسویی خواهد رفت.
انتهای پیام/