حمله سایبری به DeepSeek؛ ثبت‌نام‌ها موقتاً متوقف شد - افق اقتصادی

حمله سایبری به DeepSeek؛ ثبت‌نام‌ها موقتاً متوقف شد - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-04-03
کد خبر: 350934 |
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۲ |
34 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

همزمان با محبوبیت هوش مصنوعی چینی DeepSeek این استارتاپ چینی هدف حمله سایبری قرار گرفت و به دلیل مشکلات فنی، ثبت‌نام‌ها در دیپ‌سیک به‌طور موقت متوقف شد.

حمله سایبری به DeepSeek؛ ثبت‌نام‌ها موقتاً متوقف شد

به گزارش بازار، پلتفرم دیپ‌سیک در روزهای اخیر با استقبال بسیار خوبی از سوی کاربران مواجه بوده است و توانسته با کنار زدن ChatGPT به رتبه اول اپلیکیشن‌ها در اپ استور دست پیدا کند. البته این محبوبیت بدون دردسر هم نبوده و شرکت پشت پرده دیپ‌سیک اعلام کرده که اخیراً مورد حمله سایبری قرار گرفته است. این حمله سایبری باعث بروز مشکلاتی در عملکرد وب‌سایت DeepSeek شده و کاربران نتواستند به راحتی وارد سیستم شوند. شرکت دیپ‌سیک اعلام کرد که توانسته است مشکلات مرتبط با رابط برنامه‌نویسی اپلیکیشن و دسترسی به وب‌سایت را برطرف کند، اما این قطعی‌ها طولانی‌ترین وقفه در عملکرد این استارتاپ طی ۹۰ روز اخیر بوده است.
حمله اخیر به دیپ‌سیک باعث شد تا ثبت‌نام در آن برای مدت محدودی غیرفعال شود و درحال‌حاضر هم اغلب نواحی جهان تنها از طریق ایمیل قادر به ثبت‌نام در آن هستند. گفته می‌شود که امکان ثبت‌نام از طریق شماره همراه فعلاً محدود به کاربران ساکن چین شده است و سایر افراد به آن دسترسی ندارند. مدل هوش مصنوعی DeepSeek-V۳ در روزهای اخیر توانسته است توجه بسیاری را به‌سوی خود جلب کند و امکانات پیشرفته‌ای را با قیمت بسیار پایین‌تر در مقایسه با رقبای خود ارائه می‌کند.
محبوبیت دیپ‌سیک به‌حدی جدی بوده است که باعث شد در روز دوشنبه، بازار سهام آمریکا با نوسانات شدیدی در بخش فناوری همراه شود و سهامی برخی از شرکت‌های بزرگ آمریکایی مثل انویدیا و اوراکل با کاهش ارزش مواجه گردد. پیشرفت قابل توجه پلتفرم‌های چینی در حوزه هوش مصنوعی باعث شده است تا کارشناسان نسبت به برتری ایالات متحده در این زمینه مردد شوند و شرکت‌های بزرگ حاضر در سیلیکون‌ولی هم نگران موقعیت خود در آینده شوند.
شایان‌ذکر است که مدل‌های عظیم زبانی مانند DeepSeek-V۳ نیازمند تراشه‌های پیشرفته برای تمرین هستند که صادرات آنها از سال ۲۰۲۱ به چین، محدود شده است. با این حال در مقاله منتشر شده از سوی مهندسان دیپ‌سیک، اشاره شده است که این شرکت به منظور تمرین دادن هوش مصنوعی خود، از تراشه‌های پیشرفته H۸۰۰ انویدیا استفاده کرده است. البته پایین بودن هزینه‌ها در چین در مقایسه با آمریکا باعث شده است تا کل هزینه تمرین این مدل به ۶ میلیون دلار برسد که رقم بسیار کمی نسبت به مدل‌های گران‌قیمت آمریکایی مثل ChatGPT به‌شمار می‌رود.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید