اپلیکیشن با انرژی، برنامهای است که با هدف اجرای پویش با انرژی و بهینهسازی مصرف برق طراحی شده است.
بازار؛ گروه آب و انرژی: اپلیکیشن با انرژی، برنامهای است که با هدف اجرای پویش با انرژی و بهینهسازی مصرف برق طراحی شده است. نکته قابلتوجه اپ با انرژی نحوه همراهسازی کاربر با آموزشهای مختلف است. این آموزشها و تکنیکهایی که در این اپ وجود دارد، آموزشهای ویدیویی است که در آن به کاربر آموزش میدهد چطور مصرف برق را بهینه کند راه حل هایی که تقریبا در تمام دنیا به ویژه کشورهای توسعه یافته و غرب بر آن تاکید بسیار شده و به شکل فرهنگ در میان مردم نهادینه شده است.
برخی از این روشها که در اپلیکیشن با انرژی در آن قابل مشاهده است را در زیر می توانید بخوانید:
۱- نصب سابهبان برای کولر آبی: نصب سایبان باعث کاهش حداقل ۱۰ درصدی مصرف برق و ۲۰ تا ۲۵ درصدی مصرف آب میشود.
۲- تنظیم دمای کولر گازی: تنظیم دمای کولر گازی روی ۲۴ درجه سانتیگراد به جای ۱۸ درجه سانتیگراد میتواند به طور قابل توجهی مصرف برق را کاهش دهد. به طور کلی، هر درجه افزایش در تنظیم دمای کولر گازی میتواند بین ۳ تا ۵ درصد در مصرف برق صرفهجویی کند. بنابراین، تغییر ۶ درجهای میتواند بین ۱۸ تا ۳۰ درصد کاهش مصرف برق را به همراه داشته باشد.
۳- گذاشتن غذای گرم در یخچال: گذاشتن غذای داغ در یخچال میتواند مصرف برق را بین ۵ تا ۱۰ درصد افزایش دهد. برای مثال، اگر یخچال شما به طور معمول ۱۰۰ وات در ساعت مصرف میکند، گذاشتن غذای داغ ممکن است مصرف برق را به ۱۰۵ تا ۱۱۰ وات در ساعت افزایش دهد.مطالعهای که توسط آزمایشگاه ملی انرژیهای تجدیدپذیر (NREL) در ایالات متحده انجام شد، نشان داد که گذاشتن یک قابلمه بزرگ غذای داغ (حدود ۲ لیتر) در یخچال میتواند مصرف برق آن را به طور موقت تا ۱۰ درصد افزایش دهد. علاوه بر این عمر مفید یخچال نیز کم می شود. همچنین توجه داشته باشید بهتر است یخچال را دور از نور آفتاب و با تهویه مناسب قرار دهید.
۴- جابهجایی زمان لوازم پرمصرف: اگر استفاده از لوازم پرمصرف به ساعات پایانی شب و ساعات آغازین روز موکول کنید، هم فشار کمتری به شبکه برق وارد میکنید و هم هزینه کمتری بابت هر کیلووات ساعت برق مصرف پرداخت میکنید. بنابراین اگر میخواهید در هزینه برق ماهانه خود صرفهجویی کنید بهتر است زمانبندی استفاده از لوازم پرمصرف را مد نظر قرار دهید.
مصادیق مشابه کاهش هزینه مصرف در اروپا و آمریکا
به گزارش بازار نکته جالب توجه این است که این نوع توصیه ها کاملا مشابه توصیه های کشورهای توسعه یافته برای مصرف کنندگان خانگی است. بر اساس بررسی های بازار برخی از مصادیق عملیاتی برای الگوبرداری در مصارف خانگی انرژی در کشورهای اروپایی که شباهت بسیاری با اپلیکیشن با انرژی است، عبارتند از:
۱. برنامههای آموزشی و اطلاعرسانی به شهروندان درباره مصرف بهینه انرژی و روشهای صرفهجویی مانند خاموش کردن چراغها و تجهیزات الکتریکی زمانی که استفاده نمیشوند.
۲. تشویق استفاده از تجهیزات صرفهجویی انرژی مانند یخچالها و وسایل آشپزخانه با کارایی بالا.
۳. ارائه تسهیلات مالی برای نصب سیستمهای تولید انرژی تجدیدپذیر مثل پنلهای خورشیدی.
۴. اجرای برنامههای تحت عنوان “هفته انرژی” که به هدف آگاهیزایی و ترویج مصرف بهینه انرژی در خانوادهها و جوامع اجتماعی صورت میگیرد.
۵. ارائه ابزارها و فناوریهای هوشمند برای مدیریت و کنترل مصرف انرژی در خانهها مانند سیستمهای هوشمند خانه.
۷. اجرای برنامههای پاداش و تشویق برای خانوادهها که موفق به کاهش مصرف انرژی خود شدهاند.
ویا شهروندان در اروپا برای کاهش هزینه برق در مصارف خانگی اقدامات متعددی را انجام می دهند. که برخی از این اقدامات عبارتند از:
۱. استفاده از لامپها و لوازم روشنایی با کارایی بالا، مانند لامپهای ال ای دی به جای لامپهای فلورسنت و معمولی.
۲. اطمینان از خاموشی تمامی تجهیزات الکتریکی زمانی که استفاده نمیشوند و استفاده از تایمرها و پریزهای خودکار برق .
۳. بهکارگیری تجهیزات با کارایی انرژی بالا مانند یخچالها و ماشینهای لباسشویی با برچسب انرژی A یا A+.
۴. استفاده از دمای مناسب برای گرمایش و سرمایش منزل برای جلوگیری از هدررفت انرژی.
۵. نصب تجهیزات تولید انرژی تجدیدپذیر مانند پنلهای خورشیدی بر روی سقف منزل.
۶. استفاده از سیستمهای هوشمند خانه برای کنترل مصرف انرژی در منزل.
۷. کاهش مصرف آب گرم با استفاده از دستگاههای صرفهجویی همراه پهنهبندی شیر آب.
به گزارش بازار، در آمریکا و کانادا نیز اقدامات مشابهی برای کاهش هزینه برق و صرفهجویی در مصارف خانگی ترویج میشود. این اقدامات شامل استفاده از لامپهای LED، خاموشی تجهیزات الکتریکی زمانی که استفاده نمیشوند، نصب تجهیزات با کارایی انرژی بالا، استفاده از تجهیزات تولید انرژی تجدیدپذیر، بهرهگیری از سیستمهای هوشمند خانه، کاهش مصرف آب گرم و استفاده از دستگاههای صرفهجویی همراه با پهنهبندی شیر آب میشود.
این اقدامات، علاوه بر کاهش هزینه برق، به حفظ محیط زیست، کاهش گازهای گلخانهای، ارتقای بهرهوری انرژی و توسعه پایدار محلی هم کمک میکنند. از این رو، شهروندان در آمریکا و کانادا نیز میتوانند با انجام این اقدامات به صرفهجویی در هزینه برق خود بپردازند و به محیط زیست و اقتصاد پایدار کمک کنند.
کاناداییها و آمریکاییها در جهت کاهش هزینه قبض برق خود از اقدامات مختلفی استفاده میکنند. برخی از روشهایی که برای کاهش هزینه برق در نظر گرفته میشود عبارتند از:
۱. استفاده از لامپهای ال ای دی (LED) به جای لامپهای فلورسنت یا لامپهای هالوژن برای کاهش مصرف انرژی و هزینه برق.
۲. خاموش کردن تجهیزات الکتریکی هنگامی که استفاده نمیشوند، مانند تلویزیون، کامپیوتر، چراغها و دیگر تجهیزات.
۳. نصب تجهیزات با کارایی انرژی بالا مانند یخچالها، ماشینلباسشویی، ظرفشویی و تلویزیونهای با کارایی بالا.
۴. انتخاب منابع انرژی تجدیدپذیر مانند پنلهای خورشیدی یا توربینهای بادی برای تولید انرژی در سطح خانه.
۵. بهرهگیری از تکنولوژیهای هوشمند خانه مانند ترموستات هوشمند، سیستمهای روشنایی هوشمند و دستگاههای کنترل از راه دور برای کنترل بهینه مصرف انرژی.
۶. کاهش مصرف آب گرم با نصب دستگاههای صرفهجویی و پهنهبندی شیر آب.
همان طور که در بالا دیدید اقدامات مصرف بهینه در خانه ها و خانوار در تمام دنیا مشابه است با این تفاوت که در ایران رعایت این موارد تنها منجر به کاهش هزینه ها نمی شود بلکه می توان از میلیون ها جوایز برخوردار شد.
برای اطلاع از جوایز مختلف این پویش و شرایط دریافت آن، میتوانید به سایت باانرژی به آدرس ba-energy.ir مراجعه کنید.