تاثیر باورنکردنی هوش مصنوعی بر کارخانه‌ها - افق اقتصادی

تاثیر باورنکردنی هوش مصنوعی بر کارخانه‌ها - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 19440 |
تاریخ انتشار : ۱۴ تیر ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۴ |
395 بازدید
۰
6
ارسال به دوستان
پ

​هوش مصنوعی در حال حاضر تأثیر زیادی بر عملیات تولید در سراسر جهان دارد. از کنترل کیفیت گرفته تا پیش‌بینی و طراحی محصول. تولیدکنندگان از سیستم‌های هوش مصنوعی برای تغییر روش کار کارخانه‌های خود استفاده می‌کنند.

تاثیر باورنکردنی هوش مصنوعی بر کارخانه‌ها

این روزها، وقتی یک خودروی جدید از خط تولید خودروهای بزرگ اروپایی خارج می‌شود، به احتمال زیاد یک سیستم هوش مصنوعی در فرآیند تولید آن نقش داشته است.

یادگیری ماشینی به سرعت در راه ساخت محصولات در صنایع متحول شده است زیرا تولیدکنندگان مجذوب مزایای هوش مصنوعی هستند؛ هوش‌هایی که کارها را با سرعت و دقتی انجام می‌دهند که از انسان‌ها بر نمی‌آید.

به گزارش ساندویک بر اساس مطالعه ای که توسط Capgemini انجام شده است، بیش از ۵۰ درصد از تولیدکنندگان برتر اروپایی در حال حاضر به نوعی از هوش مصنوعی در تولید استفاده می‌کنند. آلمان پیشتاز است و ۶۹ درصد تولیدکنندگان از آن استفاده می‌کنند. این رقم در ژاپن ۳۰ درصد و در ایالات متحده ۲۸ درصد است. چین با ۱۱ درصد قعرنشین است.

با این حال، این تنها آغاز است. اکثر کارشناسان در حال حاضر در مورد صنعت ۴.۰ صحبت می‌کنند، که چهارمین انقلاب صنعتی در نظر گرفته می‌شود که در آن الگوریتم های یادگیری ماشینی سیستم‌های مستقلی را ایجاد می‌کنند که کارخانه هوشمند را به واقعیت بدل می‌کند.

رابرت لوسیانی، مشاور اجرایی در مسائل هوش مصنوعی در استکهلم می‌گوید: «بی‌تردید هوش مصنوعی فرآیند خودکارسازی در تولید را تسریع خواهد کرد. نکته مهم درباره هوش مصنوعی در مقیاس خودکارسازی‌ای است که می‌توانید به آن دست یابید که منجر به افزایش کارایی برای کل کارخانه می شود.»

هوش مصنوعی چگونه کار می کند؟

یک الگوریتم کامپیوتری استاندارد شامل مجموعه‌ای خاص از دستورالعمل های برنامه‌نویسی است که به سیستم می‌گوید دقیقاً چه کاری را به چه ترتیبی انجام دهد. هوش مصنوعی می‌تواند مقادیر ده‌ها مؤلفه را مطالعه کند و در صورت احتمال بروز مشکل، دست به پیش‌بینی بزند.

برنامه شطرنج Alpha Zero نمونه‌ای از این است که چگونه هوش مصنوعی می تواند به سرعت از انسان ها و برنامه های کامپیوتری قدیمی پیشی بگیرد. توسعه دهندگان در Alpha Zero، دیپ‌مایند را به سادگی با آموزش قوانین شطرنج، بدون دادن هیچ توصیه استراتژیک به آن آموزش دادند. سپس این برنامه میلیون‌ها بازی را علیه خود انجام داد و هر بار درک خود را بهبود بخشید. در عرض چند ساعت، توانست قوی‌ترین برنامه‌های قدیمی شطرنج – و انسان‌ها – را با سبکی از بازی که استاد بزرگ‌های برتر را غافلگیر کرد، شکست دهد.

سیستم های هوش مصنوعی برای تولید می توانند از خودآموزی با روشی مشابه استفاده کنند. به عنوان مثال، میتسوبیشی یک سیستم هوش مصنوعی توسعه داده است که با اجازه دادن به ماشین‌ها از طریق آزمون و خطا، کارهای جدید را به روبات‌ها آموزش می‌دهد.

بهبود کنترل کیفیت

امروزه رایج‌ترین کاربردهای هوش مصنوعی در تولید برای کنترل کیفیت و مراقبت پیش‌بینی شده است. بسیاری از شرکت‌ها نیز از آن در تولید، توسعه محصول و مدیریت زنجیره تامین استفاده می‌کنند.

در تعمیر و مراقبت، سیستم‌های هوش مصنوعی می‌توانند ورودی‌های بسیاری از ماشین‌ها و سیستم‌ها را برای سیگنال‌های اولیه که ممکن است چیزی در شرف خراب شدن است، پیش‌بینی کنند. سپس آنها می توانند اقدام و از تعطیلی کارخانه جلوگیری کنند.

لوسیانی می‌گوید: «هوش مصنوعی می‌تواند مقادیر ده‌ها مؤلفه را مطالعه کند و زودتر ببیند که آیا مشکلی در تولید وجود دارد یا خیر و آیا اقدامات پیشگیرانه لازم است یا خیر». هوش مصنوعی به‌ویژه در کنترل کیفیت خوب است زیرا می‌تواند از بازرسی‌های بصری خودکار برای تشخیص نقص‌های کوچکی که چشم انسان ممکن است تشخیص ندهد، استفاده کند.

سازنده ژاپنی تایر Bridgeston از ابزار هوش مصنوعی با حسگرهایی استفاده می‌کند که ۴۸۰ مورد مختلف فیزیکی را بررسی می‌کند تا اطمینان حاصل شود که همه لاستیک‌ها در شرایط مطلوب مونتاژ شده‌اند.

BMW از تشخیص خودکار تصویر استفاده می‌کند تا مطمئن شود که همه قطعات به درستی نصب شده‌اند. ولوو از ابزارهای هوش مصنوعی مبتنی بر دوربین استفاده می‌کند که وسایل نقلیه تمام‌شده از جمله زیرشاخه و لاستیک‌ها را بازرسی میکند. این ابزارها همچنین می‌توانند توسط تعمیرگاه های خودرو برای یافتن مشکلات استفاده شوند.

یافتن راه‌حل‌های طراحی بهتر

هوش مصنوعی همچنین به طور فزاینده‌ای در فرآیند طراحی استفاده می‌شود، به‌ویژه زمانی که صحبت از تولید مواد افزودنی (چاپ سه بعدی) می‌شود. در چیزی که طراحی تولیدی نامیده می شود، به الگوریتم هوش مصنوعی اهداف و پارامترهای طراحی مانند محدودیت مواد و هزینه‌ها گفته می‌شود و سپس الگوریتم، هزاران گزینه طراحی مختلف را برای یافتن بهترین گزینه امتحان می‌کند.

جنرال موتورز از ابزار هوش مصنوعی برای طراحی براکت صندلی با پرینت سه‌بعدی استفاده کرد که هشت قسمت مختلف را در یک قسمت ادغام کرد که ۴۰ درصد سبک‌تر و ۲۰ درصد قوی‌تر از مدل قبلی بود. دیگر کاربردهای محبوب هوش مصنوعی شامل پیش‌بینی تقاضا برای محصولات خاص است که می‌تواند به بهینه‌سازی برنامه های تولید، موجودی ها و تهیه مواد خام کمک کند. اما وقتی صحبت از گسترش استفاده از هوش مصنوعی به میان می‌آید، هنوز برخی موانع سر جای خود باقی هستند.

لوسیانی می‌گوید: «یکی از زمینه‌هایی که فکر می‌کنم هوش مصنوعی در آن استفاده خواهد شد، محصولات سفارشی مانند لباس‌های سفارشی است، جایی که هوش مصنوعی می‌تواند به اندازه‌گیری تناسب برای کت و شلوار و کفش کمک کند. «این فناوری واقعاً برای هر چیزی قابل استفاده است.»

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید