نحوه پرداخت حقوق کارگران در کارگاه‌های تعطیل دوران جنگ - افق اقتصادی

نحوه پرداخت حقوق کارگران در کارگاه‌های تعطیل دوران جنگ - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۱۲ تیر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-07-03
کد خبر: 410116 |
تاریخ انتشار : ۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۶ |
6 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

برخی از کارگران در دوران جنگ تعطیل بوده اند که بسته به شرایط تعطیلی کارگاه حقوق آنها مشخص می شود.

نحوه پرداخت حقوق کارگران در کارگاه‌های تعطیل دوران جنگ

به گزارش نبض بازار، در حالی که کشور درگیر جنگ ۱۲روزه با رژیم صهیونیستی بود اقشار مختلف جامعه، به‌ویژه کارگران و زحمت‌کشان، با تمام توان در پشت جبهه‌های اقتصادی مشغول خدمت بودند، گزارش‌هایی نگران‌کننده از اخراج برخی کارگران در برخی کارگاه‌ها و واحدهای تولیدی به گوش می‌رسد.
براساس اطلاعات دریافتی از منابع محلی و انجمن‌های کارگری، برخی از صاحبان صنایع و کارگاه‌های خصوصی، با استفاده از شرایط بحرانی و نبود نظارت کافی، اقدام به اخراج دسته‌جمعی کارگران خود کرده‌اند. این در حالی است که بسیاری از این کارگران سال‌ها در خطوط تولید کشور فعالیت داشته‌اند و اکنون در شرایط دشوار جنگ، با از دست دادن شغل خود مواجه‌اند.
برخی فعالان حوزه کارگری معتقدند که نبود سیاست‌های حمایتی مشخص از کارگران در شرایط جنگ، سبب شده تا کارفرمایان فشارهای اقتصادی را بر دوش کارگران بیندازند. به گفته آنان، نبود بیمه بیکاری مؤثر، نظارت ضعیف بر قراردادها و رکود بازار از دلایل اصلی این وضعیت است.
کارشناسان اقتصادی هشدار می‌دهند که تداوم روند اخراج کارگران، می‌تواند بحران معیشتی را در جامعه تعمیق کند و اعتماد عمومی را نسبت به نهادهای مسئول کاهش دهد. پیشنهادهایی همچون ارائه بسته‌های حمایتی به کارگاه‌ها، کنترل دقیق بر اخراج‌ها و گسترش بیمه بیکاری مطرح شده است. در حالی که کشور درگیر یک جنگ نابرابر است، انتظار می‌رود که حمایت از قشر کارگر، به‌عنوان ستون فقرات تولید ملی، به یک اولویت جدی در برنامه‌ریزی‌های دولت بدل شود.
اما سوالی که مطرح است این است که کارفرمایی که در ۱۲روز جنگ، کارگاه را تعطیل کرده باشد، حقوق کارگر در این ایام باید پرداخت شود؟
اگر نظر کارفرما تعطیلی کارگاه با پرداخت حقوق است، باید این کار مورد تایید فرد – فرد کارکنان باشد و کارفرما نمی تواند اجبارا کارگران را وادار به استفاده از مرخصی استحقاقی کند.
 اگر تعطیلی از سوی کارفرما بوده است، بله بایستی پرداخت شود. اما اگر کارگاه دایر بوده و یکی از کارکنان خودش در محل کار حاضر نشده باشد، غیبت محسوب می شود.
مطابق ماده ۶۹قانون کار، تاریخ استفاده از مرخصی باید با توافق کارگر و کارفرما تعیین شود و همانطورکه اگر کارگر بدون اخذ موافقت کارفرما از حضور در محل کار خودداری کند غیبت کرده است، متقابلا اگر کارفرما هم بطور یکجانبه و به اجبار کارکنان را به مرخصی اعزام کند، این کار از مصادیق تعلیق بوده و نباید آن روز را از مرخصی استحقاقی کارکنان کسر نمود.
یعنی اگر نظر کارفرما تعطیلی کارگاه با پرداخت حقوق است، باید این کار مورد تایید فرد – فرد کارکنان باشد و کارفرما نمی تواند اجبارا کارگران را وادار به استفاده از مرخصی استحقاقی کند و البته بازهم در صورت بروز اختلاف، نظر و رای مراجع حل اختلاف محل تعیین کننده است.
منبع: تسنیم

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید