خبر‌های تلخ از بازار مسکن/ رکود مسکن سنگین‌تر می‌شود - افق اقتصادی

خبر‌های تلخ از بازار مسکن/ رکود مسکن سنگین‌تر می‌شود - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-05-15
کد خبر: 394535 |
تاریخ انتشار : ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۳:۰۶ |
0 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

دبیر انجمن تولیدکنندگان بتن آماده، از بحران جدی در بازار سیمان خبر داد و گفت: افزایش بی‌رویه قیمت سیمان و کاهش عرضه آن، رکود بخش مسکن را سنگین‌تر می‌کند.

خبر‌های تلخ از بازار مسکن/ رکود مسکن سنگین‌تر می‌شود

به گزارش نبض بازار، دبیر انجمن تولیدکنندگان بتن آماده، از بحران جدی در بازار سیمان خبر داد و گفت: افزایش بی‌رویه قیمت سیمان و کاهش عرضه آن، رکود بخش مسکن را سنگین‌تر می‌کند.محمدحسین رئیسی در نشست خبری اظهار کرد: بر اساس آمار بورس کالا در یک ماه اخیر، قیمت سیمان تقریباً دو برابر شده و میزان عرضه آن به نصف کاهش یافته است. در بازار آزاد، هر تن سیمان تا ۵ میلیون تومان نیز به فروش می‌رسد.وی ادامه داد: این در حالی است که هنوز فصل گرم سال آغاز نشده، اما بسیاری از کارخانه‌های تولید بتن به‌ناچار تعطیل شده‌اند. سایر واحد‌ها نیز با ظرفیت یک‌سوم یا یک‌چهارم در حال فعالیت هستند و در صورت تداوم این وضعیت، به‌زودی آنها نیز تعطیل خواهند شد.وی کمبود برق و سهمیه‌بندی آن را از دیگر عوامل موثر در این بحران دانست و گفت: سهمیه برق صنایع کاهش یافته و این مسئله تولید را با اخلال جدی مواجه کرده است.رئیسی با استناد به آمار برخی کارخانه‌های بزرگ سیمان گفت:تولید سیمان شاهرود در فروردین ماه ۲۰ هزار تن بود که اکنون به ۸ هزار تن کاهش یافته است. سیمان ساوه از ۲۵ هزار تن به ۹ هزار تن رسیده، فیروزکوه از ۱۵ هزار تن به ۷۵۰۰ تن و سیمان شمال از ۱۵ هزار تن به ۷ هزار تن کاهش یافته‌اند.دبیر انجمن تولیدکنندگان بتن آماده با بیان اینکه این کاهش چشمگیر تولید زنگ خطری جدی برای صنعت ساخت‌وساز است با اشاره به به سوءاستفاده از کد‌های بورسی توضیح داد: در حال حاضر، نسبت ورود و خروج برای کد‌های بورسی رعایت نمی‌شود. برخی افراد سیمان را چند ماه پیش با قیمت پایین خریداری کرده‌اند، اما آن را از کارخانه خارج نکرده‌اند. اکنون قصد دارند همان محموله را با قیمت چندبرابری وارد بازار کنند.به گفته رئیسی، طبق قانون، باید ۸۰ درصد سیمان خریداری‌شده از بورس، ظرف یک هفته از کارخانه خارج شود، اما این قانون رعایت نمی‌شود.وی همچنین تاکید کرد: در گذشته برای دریافت کد بورسی باید مجوز‌های لازم ارائه می‌شد، اما اکنون هر فردی می‌تواند به‌راحتی کد بگیرد و خرید انجام دهد. این روند باعث جولان دلالان در بازار شده و سال “سرمایه‌گذاری در تولید”، به سال “تسلط واسطه‌گران” تبدیل شده است.
هشدار درباره رکود شدید در صنعت ساختمان
وی در ادامه خواستار نظارت فوری بر کد‌های بورسی و اعمال نسبت ورود به خروج شد و هشدار داد: اگر برای این بحران چاره‌اندیشی نشود، صنعت ساختمان وارد یک رکود شدید خواهد شد.رئیسی با ارائه آمار دقیق قیمت‌ها گفت: قیمت هر تن سیمان فله‌ای هگمتان در ۱۸ فروردین یک میلیون و ۵۱۷ هزار تومان بود، اما در ۲۲ اردیبهشت به ۲ میلیون و ۹۱۸ هزار تومان رسید؛ یعنی تنها در یک ماه، قیمت آن تقریباً دو برابر شده است. قیمت سیمان شمال نیز از یک میلیون و ۶۷۹ هزار تومان در فروردین به ۳ میلیون و ۱۸۳ هزار تومان در اردیبهشت افزایش یافته است.وی خاطرنشان کرد: در استان تهران حدود ۲۰۰ واحد تولید بتن آماده فعال بود که تاکنون یک‌سوم آنها تعطیل شده‌اند. اگر اولویت به کد‌های بورسی مصرف‌کننده واقعی و صنایع داده نشود، این روند تعطیلی ادامه خواهد داشت.منبع: اقتصادآنلاین

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید