انفجار بزرگ در بازار حبوبات/ قیمت لوبیا هم قیمت گوشت شد - افق اقتصادی

انفجار بزرگ در بازار حبوبات/ قیمت لوبیا هم قیمت گوشت شد - افق اقتصادی
شنبه, ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-05-10
کد خبر: 392664 |
تاریخ انتشار : ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۶ |
0 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

قیمت لوبیا به نیم میلیون تومان رسید؛ تأخیر در ترخیص هزاران تن لوبیای وارداتی، تغییر نرخ ارز و انحصار در توزیع، این دانه خوراکی را به کالایی لوکس تبدیل کرده است.

انفجار بزرگ در بازار حبوبات/ قیمت لوبیا هم قیمت گوشت شد

به گزارش نبض بازار، رضا پاشابیگی داریانی از افزایش قیمت لوبیا در بازار به نیم میلیون و هم‌قیمت شدن آن با گوشت خبر می‌دهد.قیمت لوبیا به نیم میلیون تومان رسید؛ تأخیر در ترخیص هزاران تن لوبیای وارداتی، تغییر نرخ ارز و انحصار در توزیع، این دانه خوراکی را به کالایی لوکس تبدیل کرده است. «قیمت لوبیا در بازار به نیم میلیون رسیده و هم قیمت گوشت شده است». رضا پاشابیگی داریانی، رئیس اتحادیه خواربارفروشان می‌گوید. وزن هزار دانه لوبیا در محاسبات علمی کشاورزی ۳۵۰ گرم است که قیمت یک عدد لوبیا ۱۷۵ تومان می‌شود. در حالی که یک سوم نیاز یک میلیون تنی حبوبات کشور از واردات تامین می‌شود سال گذشته ۵ هزار تن لوبیا به دلیل مشکلات تخصیص ارز در گمرک باقی ماند افزایش قیمت جهانی و تغییر ارز از ترجیحی به نیمایی هم عاملی برای بر هم زدن تناسب عرضه و تقاضا و افزایش قیمت شد. سال گذشته حدود ۱۰۰ هزار تن لوبیا هم صادر شد که نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۱۰ برابر شده بود. به گفته رئیس اتحادیه خواروبار فروشان، عرضه قطره چکانی لوبیا به بازار توسط واسطه‌ها و شرکت‌های بزرگ این روز‌ها به تشدید مشکل عرضه در بازار افزوده و قیمت را بالا برده است. اولویت تامین نیاز داخل نسبت به صادرات مهمترین سیاستی است که کشور‌ها به ویژه در شرایط خاص مانند تحریم و جنگ در پیش می‌گیرند، که مشابه آن در جنگ روسیه و اوکراین و دوران کرونا دیده شد و ادامه دارد. کارشناس بازرگانی جلال سخی اساس تجارت کشور‌ها را ارزآوری می‌داند مه از هر فرصتی باید استفاده کرد و دروازه ثاپران همیشه باید باز باشد. در مقابل کارشناس کشاورزی ابراهیم مرادزاده می‌گوید بالا بردن حجم صادرات در زمان تضعیف ارزش پول ملی فقط جیب عده‌ای تجار را به ازای خالی کردن انبار محصولات اساسی پر می‌کند که به ضرر اقتصاد ملی است. کارشناسان معتقدند وزارت جهاد کشاورزی باید با وضع عوارض سنگین صادرات و حتی ممنوعیت صادرات که (شاید نیاز به اصلاح قانون داشته باشد) تامین داخل را در اولویت قرار دهد که عاملی برای ثبات در بازار داخل خواهد شد.منبع: فارس

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید