چرا شکر و روغن کمیاب شد؟ | رئیس اتحادیه پاسخ داد - افق اقتصادی

چرا شکر و روغن کمیاب شد؟ | رئیس اتحادیه پاسخ داد - افق اقتصادی
دوشنبه, ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-05-12
کد خبر: 381173 |
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۲ |
13 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

سخنگوی اتحادیه بنکداران گفت: تا زمان اعلام رسمی نرخ‌های مصوب، تولیدکنندگان از عرضه گسترده روغن و شکر خودداری می‌کنند و بازار در وضعیت تعلیق و چشم‌انتظاری قرار دارد.

چرا شکر و روغن کمیاب شد؟ | رئیس اتحادیه پاسخ داد

به گزارش نبض بازار با گذشت بیش از ۱۰ روز از تعطیلات نوروز، بازار مواد غذایی همچنان با اختلالاتی در تأمین و قیمت‌گذاری کالاهای اساسی مانند شکر و روغن مواجه است. نبود مصوبه رسمی برای قیمت این کالاها و عدم شفافیت در نحوه تخصیص ارز، از جمله عوامل اصلی ایجاد سردرگمی در این بازار به شمار می‌رود. فعالان حوزه توزیع مواد غذایی از توزیع محدود و قطره‌چکانی این اقلام توسط تولیدکنندگان و واردکنندگان خبر می‌دهند.

 

قیمت رسمی اعلام نشده است
حسین فرهادی، عضو هیئت‌مدیره و سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به وضعیت بازار شکر و روغن گفت: با وجود تأکید دولت بر فعالیت دستگاه‌های اجرایی در ایام غیرتعطیل نوروز، هنوز برخی از کارخانه‌ها فعالیت خود را آغاز نکرده‌اند و مهم‌تر از آن، قیمت مصوبی برای شکر و روغن اعلام نشده است. در چنین شرایطی، عرضه این کالاها از سوی تولیدکنندگان و واردکنندگان یا متوقف شده یا به‌شکلی بسیار محدود انجام می‌شود.
فرهادی درباره افزایش قیمت روغن گفت: روند افزایش قیمت این محصول از سال گذشته آغاز شد که بخشی از آن ناشی از افزایش نرخ جهانی روغن و بخش دیگر مربوط به تغییر سیاست ارزی دولت، از ارز نیمایی به ارز توافقی، بود. همین تغییر ناگهانی باعث شد بسیاری از تولیدکنندگانی که کالا را با ارز نیمایی وارد کرده بودند، به‌دلیل ابهام در قیمت‌گذاری، از عرضه آن خودداری کنند.
در حالی که قیمت جهانی روغن حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش یافته، تنها ۱۵ درصد از این افزایش در بازار داخلی اعمال شده است. دولت ابتدا وعده ارز توافقی داد، اما سپس اعلام کرد که کالاهای اساسی همچنان با ارز قبلی تأمین خواهند شد. این پیام‌های ضدونقیض باعث شده تولیدکنندگان از توزیع گسترده محصولات خودداری کنند.
فرهادی همچنین به مشکل توزیع ناعادلانه در بازار نیز اشاره کرد و گفت: بخش عمده‌ای از محصولات تولیدی به فروشگاه‌های زنجیره‌ای اختصاص می‌یابد و مغازه‌داران و خرده‌فروشان مجبورند کالا را با قیمت بالاتر تهیه کنند. این روند در نهایت منجر به افزایش قیمت برای مصرف‌کننده نهایی خواهد شد.
سخنگوی اتحادیه بنکداران افزود: تولیدکنندگان تنها سه درصد کمتر از قیمت درج‌شده روی کالا به عمده‌فروشان عرضه می‌کنند. در حالی که خرده‌فروشان برای پوشش هزینه‌ها و کسب سود منطقی، نیاز به حاشیه سود ۱۰ تا ۱۲ درصدی دارند. این اختلاف باعث شده که کالاها در خرده‌فروشی بالاتر از قیمت مصرف‌کننده عرضه شود.
شکر همچنان در بلاتکلیفی؛ قیمت‌ها در حال افزایش است
فرهادی در خصوص بازار شکر نیز گفت: از ابتدای سال جدید تاکنون، قیمت شکر حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یافته، اما هنوز قیمت مصوب مشخصی از سوی دولت اعلام نشده است. نبود قیمت رسمی، موجب کاهش عرضه، افزایش تقاضا و در نتیجه بالا رفتن قیمت‌ها شده است.
او هشدار داد: اگر وضعیت تخصیص ارز و سیاست‌های وارداتی شفاف نشود، بازار ممکن است با پدیده  انحصارمواجه شود؛ وضعیتی که در بازار برنج نیز تجربه شده و تنها برخی شرکت‌ها قادر به واردات و توزیع کالا شده‌اند.
فرهادی گفت: در حال حاضر ۷۵ تا ۸۰ درصد نیاز کشور به شکر از تولیدات داخلی تأمین می‌شود و تنها حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد آن وارداتی است. با این وجود، نبود ثبات و تصمیم‌گیری شفاف می‌تواند کل زنجیره تولید را مختل کند.
منبع ایسنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید