شیر و ماست در مرز گرانی | افزایش قیمت تایید شد؟ - افق اقتصادی

شیر و ماست در مرز گرانی | افزایش قیمت تایید شد؟ - افق اقتصادی
دوشنبه, ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-05-12
کد خبر: 379498 |
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۹ |
17 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

افزایش چندباره قیمت لبنیات بدون مصوبه رسمی، بازار را دچار آشفتگی کرده و باعث کاهش توان خرید مردم و بی‌نظمی در توزیع و قیمت‌گذاری محصولات لبنی شده است.

شیر و ماست در مرز گرانی | افزایش قیمت تایید شد؟

به گزارش نبض بازار علی احسان ظفری مدیرعامل اتحادیه تعاونی های لبنی با بیان اینکه هیچ گونه مصوبه ای برای افزایش قیمت لبنیات نداشتیم، گفت: هرگونه افزایش قیمت محصولات لبنی به بهانه بالارفتن هزینه های تولید خارج از مصوبه ستاد تنظیم بازار است.
به گفته وی، با توجه به افزایش حقوق و دستمزد و هزینه های تولید قرار است تغییر قیمتی رخ دهد، اما تاکنون مصوبه ای در این خصوص نداشتیم و آخرین مصوبه مربوط به خردادماه سال قبل است.
ظفری ادامه داد: با توجه به آنکه هرگونه افزایش قیمت لبنیات خارج از مصوبه دولت بوده است، از این رو دستگاه های متولی باید برخوردهای لازم را داشته باشند تا واحدهای لبنی هر زمانیکه شرایط را  مناسب دیدند، نسبت به افزایش قیمت محصولات لبنی اقدام نکنند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های لبنی با بیان اینکه افزایش های گاه و بیگاه قیمت لبنیات اثر سوء بر مصرف می گذارد، افزود: افزایش چندباره قیمت لبنیات خارج از مصوبه ستاد تنظیم بازار منجر به نادیده گرفتن حقوق مصرف کننده و بی نظمی بازار داخل می شود.
وی با تاکید بر این موضوع که قیمت شیرخام نباید تغییری داشته باشد، گفت: مطرح کردن افزایش قیمت روی تولید کارخانجات اثر منفی می گذارد و از طرفی با توجه به قدرت خرید خانوار، واحدهای تولیدی نباید به دنبال افزایش قیمت و آسیب به صنعت باشند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های لبنی با بیان اینکه برخی کارخانه های لبنی مطرح کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت می کنند، افزود: بنابر آمار در ۲ سال گذشته ۵ تا ۶ میلیون تن شیرخام جذب کارخانه ها می شد، اما در سال گذشته از مجموع تولید ۱۲ میلیون تن کمتر از ۵ میلیون تن شیرخام جذب کارخانجات شد که مجدد بخشی از این میزان به کره و شیرخشک تبدیل و صادر می شود. گفتنی است واحدهای کوچک از گردونه تولید خارج شدند و واحدهای متوسط با ۲۰ تا ۲۵ درصد ظرفیت فعالیت می کنند.

او از کاهش سرانه مصرف لبنیات خبر داد و گفت: سرانه مصرف لبنیات به ۴۰ کیلوگرم رسیده است. با توجه به آنکه دامداران بالاتر از قیمت شیرخام را عرضه می کنند، کارخانجات لبنی به طبع آن تخلف می کنند که منجر به کاهش مصرف شده است.
ظفری گفت: با توجه به نوسان نرخ ارز و اثر آن بر قیمت تمام شده و بی توجهی مسئولان، در نهایت دود آن به چشم‌مصرف کننده می رود. به طوریکه دهک های مختلف محصولات لبنی از سبد مصرفی حذف کردند.
منبع جهان اقتصاد

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید