چرا قیمت سیب زمینی سر به فلک کشید؟ - افق اقتصادی

چرا قیمت سیب زمینی سر به فلک کشید؟ - افق اقتصادی
یکشنبه, ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-04-20
کد خبر: 366324 |
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۱ |
23 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

۴۰ سال پیش گرانی سیب زمینی به معضلی بزرگ برای مردم تبدیل شده بود.

چرا قیمت سیب زمینی سر به فلک کشید؟

به گزارش نبض بازار، در زمستان ۱۳۶۳ شهروندان در اغلب شهرهای ایران با مشکل کمبود و گرانی سیب زمینی روبرو بودند. روزنامه اطلاعات ۶ اسفند ۱۳۶۳ در این باره گزارشی منتشر کرد. بخش‌هایی از این گزارش را می‌خوانیم!

«سیب زمینی کمیاب و گران است و قیمت خرید آن به کیلوئی ۲۰۰ ریال رسیده است. در سبزی فروشی ها ازسیب زمینی خبری نیست و خرید و فروش این ماده غذایی کلا در تیول واسطه ها و محتکرین درآمده است. مردم می گویند: «چراباید برای خرید یک کیلو سیب زمینی که نرخ واقعی آن ۶ تومان است، حدود ۲۰ تا ۲۵ تومان بدهیم؟ آیا کنترلی در امر خرید و فروش موادغذایی وجود ندارد؟ اگر سیب زمینی نیست پس چرا به قیمت کیلویی ۲۰۰ ریال در همه جا پیدا می‌شود؟
یک میوه فروش به نام حسینی که در خیابان قوامی مغازه دارد، می گوید: چند ماه است که عرضه سیب زمینی در میدان تره بار قطع شده  و خرید و فروش آنرا دلال ها به عهده گرفته اند. دلال های عمده سیب زمینی را برای فروش به میوه فروشی ها نمی دهند. بلکه در میان دلال‌های خرده پا در سطح شهر توزیع می‌کنند.

 ابطحی میوه فروش حاشیه خیابان ۱۷ شهریور می‌گوید: والله سیب زمینی فراوان است منتهی در انبار دلال ها. چند روز پیش یکی از این دلال‌ها به من گفت حاضر است هر قدر سیب زمینی بخواهم در اختیارم بگذارد اما من به او گفتم اهلش نیستم. برادر رسول اف معاون زراعت وزارت کشاورزی می گوید: تولید سیب زمینی در سال جاری نه تنها کاهشی نداشته است بلکه تولید این ماده غذایی از سال پیش هم افزون تر بوده است. مطابق برآوردی که وزارت کشاورزی از تولید سیب زمینی دارد تولید این محصول در سال جاری بیش از ۱۶۰۰۰۰۰ تن بوده است. در سال جاری خریدسیب زمین از سوی دولت تضمین نشد و همین موضوع فرصتی به محتکران از خدا بی خبر داد تاسیب زمینی تولیدی کشاورزی را خریداری و انبار کنند. الان ما خبر داریم که مقادیر زیادی سیب زمینی فراتر از صدها هزار تن در انبارهای شهرستانهای تولیدکننده سیب زمینی احتکار شده. اردبیل یکی از این مناطق است. سیب زمینی تولیدی این شهرستان دچار آفت شده. به همین خاطر برای خروج سیب زمینی از این شهرستان  محدودیت هایی را فراهم کرده ایم تا سیب زمینی آلوده خارج نشود.
اما طبق آماری که وجود دارد تنها ۷۰ هزار تن سیب زمینی تولیدی این شهرستان قرنطینه شده است. در حالی که تولید سیب زمینی در این شهرستان از مرز ۲۰۰ هزارتن می گذرد. پس روشن می شود که حداقل ۷۰ هزار تن سیب زمینی فقط در انبارهای محتکرین شهرستان اردبیل احتکار شده است.»
منبع: خبرآنلاین

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید