خبر خوش برای دوستداران گوشت!/ قیمت گوشت کاهش خواهد یافت؟ - افق اقتصادی

خبر خوش برای دوستداران گوشت!/ قیمت گوشت کاهش خواهد یافت؟ - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-07-09
کد خبر: 362463 |
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۰ |
42 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

رئیس کل سازمان امور مالیاتی معافیت انواع گوشت سفید و قرمز و فرآورده‌های آنها از مالیات بر ارزش افزوده را به ادارات کل امور مالیاتی ابلاغ کرد.

خبر خوش برای دوستداران گوشت!/ قیمت گوشت کاهش خواهد یافت؟

به گزارش نبض بازار، سید محمد هادی سبحانیان، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان امور مالیاتی، در بخش‌نامه‌ای به ادارات امور مالیاتی، رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در خصوص مشمول معافیت بودن انواع گوشت سفید و قرمز و فرآورده‌های گوشتی و پروتئینی از مالیات بر ارزش افزوده را ابلاغ کرد.
بر این اساس، انواع گوشت قرمز دام سنگین و سبک، شامل تازه، منجمد و چرخ‌کرده، گوشت مرغ و بوقلمون، ماهی و آبزیان، فرآورده‌های گوشتی شامل همبرگر، کباب‌لقمه، انواع ناگت‌ها، امعاء و احشاء دام سبک و سنگین شامل دل و قلوه و جگر، اعم از بسته‌بندی یا تازه، از مالیات بر ارزش افزوده برای سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ معاف شدند.
چند وقت پیش، افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک، اعلام کرده بود که در ۱۰ ماه نخست امسال ۲۱۱ هزار و ۷۵۵ تن گوشت گرم، منجمد و دام زنده به ارزش یک میلیارد و ۱۸۶ میلیون دلار وارد کشور شده است.
او گفته بود که میزان واردات گوشت در دی‌ماه نسبت به آذر ۹ هزار تن کاهش یافته و در این ماه ۳۶۶ تن گوشت منجمد و گرم وارد کشور شده، در حالی که این رقم در آذر ۶۶۰ تن بوده است.
به گفته او، کاهش واردات مطابق با وعده‌های وزیر جهاد کشاورزی محقق شده و انتظار می‌رود این روند در ماه‌های آینده ادامه یابد. او تأکید کرده بود که در کنار این کاهش، باید برنامه‌ریزی شود تا تولید داخلی جایگزین گوشت وارداتی شود.
چرایی افزایش قیمت گوشت قرمز
قیمت گوشت قرمز در سال‌های اخیر با سرعت زیادی افزایش یافته و این روند همچنان ادامه دارد. در نیمه سال گذشته، قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز از ۶۰۰ هزار تومان فراتر رفت و پس از یک دوره ثبات نسبی، دوباره روند صعودی آن آغاز شد و به مرز یک میلیون تومان نزدیک شده است.
افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور درباره افزایش قیمت‌ها در بازار گوشت قرمز به مهر گفت: از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ کرارا هشدار می‌دادیم که دامداران در حال خروج از چرخه تولید هستند. دام مولد کشتار می‌شود؛ اما متأسفانه توجهی به این هشدارها و اعلام خطری که فعالان این حوزه می‌دادند، نشد.
صدر دادرس افزود: در ادامه به مقطع حذف ارز ترجیحی رسیدیم. در این زمان دیگر تیر خلاص زده شد. نهاده‌های دامی با حذف ارز ترجیحی بیش از ۶ برابر شدند. نتیجه این شد که تعداد بیشتری از دامدارانی که می‌توانستند سرمایه در گردش خود را تأمین کنند نیز حذف شدند. به این ترتیب تمام این عوامل سبب شد عرضه زیادی که قیمت تمام شده را در سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ خودش را نشان نمی‌داد، با کاهش جمعیت دامی امسال نمود پیدا کرد.
 

منبع اکوایران

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید