جدیدترین جزئیات از وضعیت کالابرگ الکترونیک / آیا این طرح دوباره به اجرا درخواهد آمد؟ - افق اقتصادی

جدیدترین جزئیات از وضعیت کالابرگ الکترونیک / آیا این طرح دوباره به اجرا درخواهد آمد؟ - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-21
کد خبر: 310919 |
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۹ |
20 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

طرح کالابرگ الکترونیک که به عنوان یکی از ابتکارات دولت سیزدهم برای حمایت از معیشت مردم معرفی شد، در دولت چهاردهم متوقف شده است.

جدیدترین جزئیات از وضعیت کالابرگ الکترونیک / آیا این طرح دوباره به اجرا درخواهد آمد؟

به گزارش سرویس معیشت نبض بازار، اکنون این سوال مطرح است که آیا این طرح به طور کامل متوقف شده و آیا اجرای چنین طرح‌هایی می‌تواند به حل مشکلات معیشتی مردم کمک کند؟
پس از حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی، دولت سیزدهم تصمیم به اجرای این طرح گرفت تا به کاهش مشکلات معیشتی کمک کند. این طرح با پیگیری‌های مجلس به مرحله اجرا درآمد، اما از آغاز کار دولت چهاردهم تاکنون خبری از اجرای مجدد آن نشده است.
طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها، اعلام کرده که هنوز دستوری در خصوص ادامه این طرح به سازمان ابلاغ نشده است. سید صولت مرتضوی، وزیر پیشین کار، نیز درباره وضعیت کالابرگ الکترونیک توضیح داد که اجرای این طرح یک تکلیف قانونی است و زیرساخت‌های آن در دولت سیزدهم فراهم شده است.
آغاز طرح کالابرگ الکترونیک با توجه به افزایش تورم و قیمت کالاهای اساسی، تأمین این کالاها به دغدغه اصلی اقشار کم‌درآمد تبدیل شده است. دولت سیزدهم با هدف جبران توان معیشتی خانوار، یارانه‌هایی برای تأمین کالاهای اساسی اختصاص داد. طرح کالابرگ الکترونیکی به مردم امکان می‌دهد تا ۱۱ قلم از کالاهای اساسی را با یارانه دریافت کنند.
گروه‌های هدف از زمان اجرای این طرح، هفت دهک از اقشار کم‌درآمد جامعه مشمول دریافت کالابرگ‌ها هستند که حدود ۶۰ درصد جمعیت کشور را شامل می‌شوند. دهک‌بندی بر اساس عوامل مختلفی از جمله درآمد و تراکنش‌های بانکی انجام می‌شود.
نگاهی به کارایی طرح با این حال، اجرای طرح‌هایی مانند کالابرگ الکترونیک نمی‌تواند مشکلات معیشتی مردم را در بلندمدت حل کند. این نوع سیاست‌ها در کشورهای توسعه‌یافته اجرا نمی‌شوند و باید به روش‌های جدید و مؤثرتر توجه کرد. برخی اقتصاددانان معتقدند پرداخت یارانه در شرایط کسری بودجه بار مالی سنگینی دارد و نیاز به سیاست‌های غیرنقدی است.
در نهایت، به نظر می‌رسد که طرح کالابرگ الکترونیکی نمونه‌ای از سیاست‌های منسوخ شده است که در دهه‌های ۵۰ و ۶۰ شمسی اجرا می‌شد و در شرایط فعلی نمی‌تواند به حل مشکلات معیشتی مردم کمک کند. دولت باید به فکر جایگزینی برای سیاست‌ها و طرح‌های جدید باشد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید