الیاس کردی کارشناس بازار سرمایه گفت: تجارب گوناگون حجتالله صیدی در بانک صادرات، هیات مدیره ایران خودرو، شرکت سرمایه گذاری خوارزمی و غیره موجب شده که او دید جامع و روشنی به بازار سرمایه داشته باشد، به همین دلیل او این توانایی را دارد که از پس اداره بورس بهخوبی برآید.
پیام الیاس کردی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با نبض بازار درباره ویژگیهای حجتالله صیدی مدیریت جدید سازمان بورس اظهار کرد: آقای صیدی انتخاب خوبی برای ریاست سازمان بورس به شمار میرود، او تجارب خوبی در بازارهای مالی دارد و دوران مدیریت او در بانک صادرات باعث شده تا نسبت به همه امور دید جامع و روشنی داشته باشد، چرا که بانکها در بازار سرمایه نیز دستی بر آتش دارند.
وی در ادامه با اشاره به تجربه حضور آقای صیدی در هیات مدیره ایران خودرو عنوان کرد: بازار خودرو مدتها لیدر بازار سرمایه بوده و هر اتفاقی برای بازار خودرو رخ میداده ناخودآگاه در بازار سرمایه نیز منعکس میشده است. در حال حاضر یکی از مشکلات ما در بازار سرمایه، بحث بازار خودرو و موضوع واگذاری کامل آن به بخش خصوصی و کنار گذاشتن قیمتگذاری دستوری در این بازار است و یکی از نکات مثبتی که در رابطه با آقای صیدی میتوان به آن اشاره کرد این است که او نیز با قیمتگذاری دستوری مخالف بوده و این موضوع بسیار با اهمیتی است.
کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: نکته دیگری که شاید کمتر در رسانهها به آن اشاره شده و به علم سرمایه بسیار کمککننده است اینکه آقای صیدی به قرارداد ایران و چین کاملا مسلط است و این موضوع به خاطر ارتباط کشور ما با چین میتواند بسیار حائز اهمیت باشد.
صیدی این توانایی را دارد که از پس اداره بورس بهخوبی برآید
الیاس کردی همچنین با اشاره به سابقه حضور حجتالله صیدی در بازار سرمایه گفت: آقای صیدی مدتی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری خوارزمی بوده که یکی از هلدینگهای بزرگی است که سهام زیادی در آن سرمایهگذاری شده و اگر همه این موارد را در کنار هم در نظر بگیریم میتوان گفت که آقای صیدی دید جامع و روشنی به بازار سرمایه داشته و این توانایی را دارد که از پس اداره بورس بهخوبی برآید.
وی در ادامه با اشاره به اوضاع وخیم بازار سرمایه عنوان کرد: همانطور که میدانیم بورس در حال حاضر در شرایط خوبی به سر نمیبرد و همچون بیماری است که روی تخت آیسییو خوابیده و کد ۹۹ خورده و باید دوباره احیا شود. ما از بیش از ۴۵۰ معاملهگر روزانه به ۵۰ هزار معاملهگر رسیدهایم و ارزش معاملات ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی به ۳ یا ۴ هزار میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است همه این فاکتورها نشان دهنده وضعیت بحرانی بازار سرمایه است و نیازمند یک نگاه جدی است تا از این وضعیت نجات پیدا کند.
کارشناس بازار سرمایه در پایان تاکید کرد: رئیس سازمان بورس باید با نهادهای دولت، مجلس، وزارت اقتصاد رایزنیهای لازم را برای بهبود اوضاع انجام دهد.